Több mint 500 bor a VinAgorán

Június végén rendezik meg a rangos VinAgora borverseny Borgáláját, ahol a nagyközönség is megízlelheti a megmérettetésen szerepelt, nemzetközi különlegességeket.

Június közepén zajlott hazánk legrangosabb nemzetközi bormegmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A VinAgora különlegessége, hogy a verseny után a borkedvelők és a hozzáértők is megkóstolhatják a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat. Az idei volt a borverseny történetének legjobb sorozata: kiváló borok versengtek, a bírálóknak ezért nem volt egyszerű a dolga.

Június 27-én, szombaton elegáns környezetben vonul fel a hűs borospalackok hosszú sora, melyekből a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak. Minden bor mellett megtalálható a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot 549 féle nedű, és sok neves borász társaságában. Nos, de hol is kezdjünk hozzá? Mit érdemes kóstolni? Milyen sorrendben? Melyik bort hol találjuk? Ehhez áll rendelkezésre néhány megfontolandó kóstolási tipp, amit érdemes átolvasni a Borgála előtt.


„Én is pontozok” – interaktív borszakmai játék

Ha szeretnénk összevetni saját véleményünket, bírálatunkat a VinAgora szakmai zsűri ítéletével, részt vehetünk az ingyenes interaktív borszakmai játékon a rendezvény egész ideje alatt. A borok elismert tudója segít minket a pontozásban. A játékszabályok egyszerűek:

1.    Töltsünk poharába a Borgálán fellelhető bármelyik borból
2.    Írjuk fel a bor mellett található bírálati lapon szereplő kódszámot, de a játék kedvéért ne nézzük meg a hivatalos bírálat eredményének részleteit!
3.    Keressük meg a játék helyszínét, foglaljunk helyet az egyik számítógépnél, és a borversenyen is használt számítógépes programmal értékeljük a poharában található bort.
4.    A bírálat befejeztével vegyük át az eredményeinket tartalmazó, kinyomtatott bírálati lapot, és hasonlítsuk össze az eredeti bírálati lappal.

Belépőjegy elővételben (június 25-én éjfélig) a Broadway oldalán vásárolható 6500.- forintért. A helyszínen a belépőjegy ára 7900.- forint. A helyszínen kristály kóstolópohár bérelhető.

Időpont: 2015. június 27. szombat 13-20 óra között (pénztár zárás 19 órakor)

Helyszín: Boscolo Konferencia Központ (Erzsébet krt. 9-11., bejárat az Osvát utca felől)


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.