Több mint 500 bor a VinAgorán

Június végén rendezik meg a rangos VinAgora borverseny Borgáláját, ahol a nagyközönség is megízlelheti a megmérettetésen szerepelt, nemzetközi különlegességeket.

Június közepén zajlott hazánk legrangosabb nemzetközi bormegmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A VinAgora különlegessége, hogy a verseny után a borkedvelők és a hozzáértők is megkóstolhatják a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat. Az idei volt a borverseny történetének legjobb sorozata: kiváló borok versengtek, a bírálóknak ezért nem volt egyszerű a dolga.

Június 27-én, szombaton elegáns környezetben vonul fel a hűs borospalackok hosszú sora, melyekből a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak. Minden bor mellett megtalálható a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot 549 féle nedű, és sok neves borász társaságában. Nos, de hol is kezdjünk hozzá? Mit érdemes kóstolni? Milyen sorrendben? Melyik bort hol találjuk? Ehhez áll rendelkezésre néhány megfontolandó kóstolási tipp, amit érdemes átolvasni a Borgála előtt.


„Én is pontozok” – interaktív borszakmai játék

Ha szeretnénk összevetni saját véleményünket, bírálatunkat a VinAgora szakmai zsűri ítéletével, részt vehetünk az ingyenes interaktív borszakmai játékon a rendezvény egész ideje alatt. A borok elismert tudója segít minket a pontozásban. A játékszabályok egyszerűek:

1.    Töltsünk poharába a Borgálán fellelhető bármelyik borból
2.    Írjuk fel a bor mellett található bírálati lapon szereplő kódszámot, de a játék kedvéért ne nézzük meg a hivatalos bírálat eredményének részleteit!
3.    Keressük meg a játék helyszínét, foglaljunk helyet az egyik számítógépnél, és a borversenyen is használt számítógépes programmal értékeljük a poharában található bort.
4.    A bírálat befejeztével vegyük át az eredményeinket tartalmazó, kinyomtatott bírálati lapot, és hasonlítsuk össze az eredeti bírálati lappal.

Belépőjegy elővételben (június 25-én éjfélig) a Broadway oldalán vásárolható 6500.- forintért. A helyszínen a belépőjegy ára 7900.- forint. A helyszínen kristály kóstolópohár bérelhető.

Időpont: 2015. június 27. szombat 13-20 óra között (pénztár zárás 19 órakor)

Helyszín: Boscolo Konferencia Központ (Erzsébet krt. 9-11., bejárat az Osvát utca felől)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.