Tökéletes napkezdés a Damniczki cukiban

Télen - nyáron mindig találni valami különlegeset a Damniczki cukiban. Most kipróbáltuk a tökéletes francia reggelit is.

Milyen egy reggeli a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában? Ezt nem könnyű szavakba önteni. Annyi biztos, hogy a hozzávalók közül itt száműzték a mesterséges anyagokat és ízfokozókat és eredeti, lehetőleg szezonális gyümölcsöket, zöldségeket, bioélelmiszereket használnak termékeikhez.

Ehhez nagyszerű beszállító partnerre is találtak Markovics Gergely, a The Mill kézműves pékség pékmesterének személyében, aki szerint lehet, hogy ezek a termékek kisebb méretűek, mivel nincs bennük adalékanyag és térfogatnövelő szer sem, ugyanakkor beltartalmuk nagyobb, ezért sokkal laktatóbbak.

"Én úgy szeretem a túrósbatyut, ha az túrós! Kanállal mérjük rá a túrót, minden batyuban 5 dkg nagyon finom biotúró van. Túró és túró között is nagy különbség van, itt minden tejtermék szabadon tartott tehenektől származik" - fűzi hozzá büszkén. 

Mi megkóstoltuk a tormás, medvehagymás, kápiapaprikás sonkás hajtást és a legújabb terméküket a vegetáriánus kosárkát is, mely olyan kapós volt, hogy aki nem kapott idejében észbe, sajnos lemaradt róla.

Egyébként 50-60 péksüti van rendszeresen a termékpalettán, de ebben mindig vannak szezonális termékek is, melynek nagy jelentőséget tulajdonít Gergő. Úgy látja, hogy a reggelinek mostanában egyre nagyobb kultusza van a városban, egyre népszerűbbek a jó reggelizőhelyek is. Vannak olyan cégek is, ahová naponta szállítják reggeli kínálatukat.

Ami azonban érdekes, hogy a reggelizővendégek nagy része nem munka előtt, hanem munka közben jön ide, ugyanis üzleti partnerekkel találkozik. Ezért ma már a péksüti nem csak a reggelihez köthető, hanem a délutáni kávé mellé is.

A reggeli élménynek része a jó kávé

Az igazi franciás reggeli élményéhez hozzájárulnak a gondosan válogatott alapanyagokból készült kávés italok is. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezeket milyen alapanyagokból, mivel és ki készíti - hívta fel a figyelmünket Gyuricza Brigitta a cukrászda díjnyertes baristája.

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra kávékínálatában megtalálható a közkedvelt kiváló minőségű  olasz espresso, de az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület-szelektált kávé is és a baristák a filterkávé készítés világában szintén otthonosan mozognak.

Természetesen a kávék mellett elérhetők a különleges italok is, mint például a gyömbéres rozmaringos vagy csipkés tárkonyos vagy éppen a narancsos ánizsos limonádé, melyek forró és hideg változatban egyaránt nagy slágernek számítanak. Egy probléma van csak, ha valaki megkóstolja, könnyen függővé válhat!

 Előtérben a szezonalitás

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra elkötelezett híve a szezonalitásnak, a fagylaltpultban már jelenleg is 24-féle szorbet és tejes fagylalt található, de a nyári szezonban 52 tégelyes a szortiment.

A kedvelt klasszikusok – vörösboros málna, gyömbéres maláta, sós vajas kukorica - mellett számtalan újdonság is fellelhető a pultban, ilyen többek között a szomolyai fekete cseresznye szorbet vagy a tavasz sztárja, a mascarponés medvehagyma.

Saját gyümölcsfeldolgozónk van a cukrászüzem mellett, ahol a hűtőben megtalálhatók a frissen pürésített gyümölcsök, ezekből készülnek a fagylaltok, az 1400 méteres cukrászüzemünkben. A minőségből cukrászunk, Damniczki Balázs nem enged. Balázs kísérletező kedvű, a  desszertválaszték is az évszaknak megfelelően változik - meséli Tóth Viktor tulajdonos. Most a legújabb kedvenc a sósmogyorós mousse desszert fekete szójaszósszal, mely természetesen fagyi változatban is kapható.

A Herczegprímás utcai üzlet mindenesetre magasra tette a mércét és annak ellenére, hogy előttük minden fel van túrva a júliusban nyíló sétálóutca építése miatt, a törzsvendégek nem tágítanak. Ezután mi sem fogunk!

 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.