Tudjuk, milyen kávét kérnek idén télen-nyáron

A Pannon Kávé sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit és a kávégépek kezelőit, mitől lesz olyan a kávé, hogy újra és újra visszatérjen a vendég. (X)

Ha valaki úgy gondolná, elég, ha a kávézóba betérő vendég elé leteszi a gőzölgő feketét – ki kell ábrándítsuk. Mert ma már az is hallott a robusta és arabica kávéfajtákról, az arányaikról, különböző pörkölési módokról, akit úgy nevezünk: átlagos vendég. A Pannon Kávé új sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit, a kávégépek kezelőit, mitől lesz más íze egy-egy kávéfajtának, és melyiket érdemes elkészíteni azért, hogy újra és újra visszatérjen a vendég.

A pörkölési mód meghatározza a végleges ízt és karakterjegyeket.

A hamburgi változat színe világosbarna, arabica kávébabot használnak hozzá, őrlése durva, érdes, íze kissé savanykás.

Bécsi pörkölési módnak nevezik a melegbarna színű, arabicából készített, szintén kissé savanykás, kesernyés ízvilágú kávét. Sok helyütt ezt full city pörkölésnek hívják.

Francia pörkölési móddal sötétbarna színű, arabica és robusta keverékéből nyert, enyhe savas ízeket hozó, erőteljes ízű kávé készülhet.

Az olaszos pörkölési módnál mélybarna színű, kissé olajos felületű, arabica és robusta kávébabból készített, finom őrlésű, testes, krémes, aromás, kissé csokoládés felhangokat hozó fekete készülhet. Ez az, ami a magyarok nagy kedvence, idehaza a legjobban keresett ízvilág.

Amúgy van még egy ötödik eleme is a pörkölésnek, amikor a kávébabszemeket túlpörkölik, ezt spanyol pörkölési szintnek nevezik. Az ilyen kávébabból nyert alapanyag égett, kissé keserű ízű kávét eredményez, ebből nem ajánlatos eszpresszót készíteni, mert híg lesz és keserű.

Van még az új hullámos vonal – ezt is ismeri már a kávézóba betérő vendégek jó része –, ilyenkor a világosabb eljárásokat részesítik előnyben, amely lehet fahéj, New England, amerikai, city és plus változat. E különlegességek közül a Pannon Kávé kínálatában elsősorban a hagyományos, olaszos pörkölési móddal készült kávék különböző blendjei találhatóak, de az aktuális trendeknek megfelelően akár
a speciality kávék alapjaként szolgáló világosabb pörkölés is elérhető.


Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?