Tudjuk, milyen kávét kérnek idén télen-nyáron

A Pannon Kávé sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit és a kávégépek kezelőit, mitől lesz olyan a kávé, hogy újra és újra visszatérjen a vendég. (X)

Ha valaki úgy gondolná, elég, ha a kávézóba betérő vendég elé leteszi a gőzölgő feketét – ki kell ábrándítsuk. Mert ma már az is hallott a robusta és arabica kávéfajtákról, az arányaikról, különböző pörkölési módokról, akit úgy nevezünk: átlagos vendég. A Pannon Kávé új sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit, a kávégépek kezelőit, mitől lesz más íze egy-egy kávéfajtának, és melyiket érdemes elkészíteni azért, hogy újra és újra visszatérjen a vendég.

A pörkölési mód meghatározza a végleges ízt és karakterjegyeket.

A hamburgi változat színe világosbarna, arabica kávébabot használnak hozzá, őrlése durva, érdes, íze kissé savanykás.

Bécsi pörkölési módnak nevezik a melegbarna színű, arabicából készített, szintén kissé savanykás, kesernyés ízvilágú kávét. Sok helyütt ezt full city pörkölésnek hívják.

Francia pörkölési móddal sötétbarna színű, arabica és robusta keverékéből nyert, enyhe savas ízeket hozó, erőteljes ízű kávé készülhet.

Az olaszos pörkölési módnál mélybarna színű, kissé olajos felületű, arabica és robusta kávébabból készített, finom őrlésű, testes, krémes, aromás, kissé csokoládés felhangokat hozó fekete készülhet. Ez az, ami a magyarok nagy kedvence, idehaza a legjobban keresett ízvilág.

Amúgy van még egy ötödik eleme is a pörkölésnek, amikor a kávébabszemeket túlpörkölik, ezt spanyol pörkölési szintnek nevezik. Az ilyen kávébabból nyert alapanyag égett, kissé keserű ízű kávét eredményez, ebből nem ajánlatos eszpresszót készíteni, mert híg lesz és keserű.

Van még az új hullámos vonal – ezt is ismeri már a kávézóba betérő vendégek jó része –, ilyenkor a világosabb eljárásokat részesítik előnyben, amely lehet fahéj, New England, amerikai, city és plus változat. E különlegességek közül a Pannon Kávé kínálatában elsősorban a hagyományos, olaszos pörkölési móddal készült kávék különböző blendjei találhatóak, de az aktuális trendeknek megfelelően akár
a speciality kávék alapjaként szolgáló világosabb pörkölés is elérhető.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.