Tudod mi vár rád január 14-én?

Teát ihatsz teával, merthogy ez lett a Tea Napja Magyarországon, és ehhez méltó eseményt szerveztek rá az Akvárium Klubban.

Az egész napos rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével megismertessék a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat, valamint azok forgalmazóit. Bár a világ egyik legkeresettebb és legizgalmasabb árucikke a tea, a fogyasztók többségéhez az alacsonyabb minőségű, filteres tömegtermékek jutnak el, pedig van miből választani típusok és származási helyek alapján, melyekhez a citromlé – cukor kiegészítést is elfelejthetjük. 

A kiállítók bemutatják a tea rendkívül sokszínű és ízgazdag világát, valamint azt, milyen különbségek vannak minőségben, feldolgozásban és fogyasztási szokásokban egyaránt. Akárcsak a kávé esetében, a teák világában is egyre többen keresik a single origin, ízesítetlen, termőterület szelektált termékeket, s kíváncsiak azok professzionális elkészítésére, fogyasztására. 

Az érdeklődők kóstolókkal egybekötött workshop-ok keretében hallhatnak többek között a különböző teatípusokról feldolgozás szerint, Urasenke-ösztöndíjas teaművész avat be a japán teakultúrába, és kiderül az is, hogy érdemes otthon felhasználni a csúcsminőségű teákat.

Sri Lankai terroir-kóstoló, kínai és tajvani oolong teák bemutatása, a macha tea ceremóniája, az öreg puer teák és a jövő teázási szokásai szintén az előadások témái között szerepelnek. Magyarországon is egyre több a teaínyenc, de A Tea Napja a „kezdő” fogyasztók számára is különleges eseménynek ígérkezik. 

Előadások:

11:00 -12:00 Teatípusok, teanövény, technológiák

12:00 -13:00 Terroir - teakóstoló Sri Lankáról

13:00 -14:00 Oolong teák - Tajvan és Kína

14:00 -15:00 Kínai tea, a mai generációk teához viszonyulása, otthoni teázás

15:00 -16:00 Chado, avagy a japán teaművészet

16:00 -17:00 A japán Matcha tea

17:00 -18:00 A robotok teája - új korszak a tea történetében

Forrás: Vendég


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.