Új fogások az Air France menüjében

Az Air France járatain az à la carte menüsort választó utasok új fogásokat kóstolhatnak. Az alap ellátás mellett a hosszú távú utakon az Economy és a Premium Economy kabinok utasai alternatívaként választhatják a gourmet fogásokat kínáló menüsorokat.

2015. május elseje óta az utasok a gondosan előkészített “Sélection LeNôtre”, “Ocean”, “Tradition” vagy az “Italia” névre hallgató à la carte menüsorok között válogathatnak a hosszú távú járatokon. Az ajánlat a meleg ételt felszolgáló járatokon elérhető, amelyek a párizsi Charles de Gaulle vagy a párizsi Orly repülőtérről indulnak, kivéve az Ammán, Bengaluru, Damaszkusz, Mumbai, Delhi, Montréal vagy Toronto desztinációkra tartó járatokat.

A kulináris élvezeteket nyújtó menü egy előételt, egy főételt, sajtfogást és egy desszertet foglal magába és évente újul meg.

A “Sélection LeNôtre” fogásait a híres Maison LeNôtre mesterszakácsai álmodták meg az Air France számára. A menüsort egy cukkini, paprika és petrezselyem terrine nyitja, főételként pedig pirított-marinált rák és sistergő fésűkagyló kényezteti az utasokat. Az édesszájúaknak a LeNôtre válogatja össze a Fragola finomságokat.

A “Tradition” menüvel az utasok átélhetik a valódi francia fine dining érzését. Ebben a menüsorban olyan ínyencségeket találunk, mint a libamáj terrine gyömbérkaláccsal, borjúragu, és házi csokoládétorta.

Az “Ocean” menü tengeri fogásokat kínál. A könnyed ízvilágot megjelenítő menü része a pirított rák gyömbérrel, a sóskával kínált lazac és az omlós citromhabcsók tortácska.

Az „Italia” névre keresztelt válogatás színes fogásokat, meleg ízeket és Olaszország napfényét árasztja. A füstölt sonkával és sajttal töltött tészta valamint a cappucino tart eredeti olasz hangulatot csempésznek az utazásba.

A “Tradition”, “Ocean” és az “Italia” menük a Cayenne, Fort de France, Pointe-à-Pitre és a Saint- Denis-ből induló járatokon is kóstolhatók. Az Air France à la carte menüsorai 12 és 28 euró között elérhetők, vagy 4000 és 8500 Flying Blue mérföldért vásárolhatóak meg az airfrance.com oldalon. A menü foglaláskor, becsekkoláskor vagy a telefonos ügyfélszolgálaton is megrendelhető 24 órával az indulás előtt.

Forrás: Vendég&Hotel Online


CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.