Új fogások az Air France menüjében

Az Air France járatain az à la carte menüsort választó utasok új fogásokat kóstolhatnak. Az alap ellátás mellett a hosszú távú utakon az Economy és a Premium Economy kabinok utasai alternatívaként választhatják a gourmet fogásokat kínáló menüsorokat.

2015. május elseje óta az utasok a gondosan előkészített “Sélection LeNôtre”, “Ocean”, “Tradition” vagy az “Italia” névre hallgató à la carte menüsorok között válogathatnak a hosszú távú járatokon. Az ajánlat a meleg ételt felszolgáló járatokon elérhető, amelyek a párizsi Charles de Gaulle vagy a párizsi Orly repülőtérről indulnak, kivéve az Ammán, Bengaluru, Damaszkusz, Mumbai, Delhi, Montréal vagy Toronto desztinációkra tartó járatokat.

A kulináris élvezeteket nyújtó menü egy előételt, egy főételt, sajtfogást és egy desszertet foglal magába és évente újul meg.

A “Sélection LeNôtre” fogásait a híres Maison LeNôtre mesterszakácsai álmodták meg az Air France számára. A menüsort egy cukkini, paprika és petrezselyem terrine nyitja, főételként pedig pirított-marinált rák és sistergő fésűkagyló kényezteti az utasokat. Az édesszájúaknak a LeNôtre válogatja össze a Fragola finomságokat.

A “Tradition” menüvel az utasok átélhetik a valódi francia fine dining érzését. Ebben a menüsorban olyan ínyencségeket találunk, mint a libamáj terrine gyömbérkaláccsal, borjúragu, és házi csokoládétorta.

Az “Ocean” menü tengeri fogásokat kínál. A könnyed ízvilágot megjelenítő menü része a pirított rák gyömbérrel, a sóskával kínált lazac és az omlós citromhabcsók tortácska.

Az „Italia” névre keresztelt válogatás színes fogásokat, meleg ízeket és Olaszország napfényét árasztja. A füstölt sonkával és sajttal töltött tészta valamint a cappucino tart eredeti olasz hangulatot csempésznek az utazásba.

A “Tradition”, “Ocean” és az “Italia” menük a Cayenne, Fort de France, Pointe-à-Pitre és a Saint- Denis-ből induló járatokon is kóstolhatók. Az Air France à la carte menüsorai 12 és 28 euró között elérhetők, vagy 4000 és 8500 Flying Blue mérföldért vásárolhatóak meg az airfrance.com oldalon. A menü foglaláskor, becsekkoláskor vagy a telefonos ügyfélszolgálaton is megrendelhető 24 órával az indulás előtt.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.