Új fogások az Air France menüjében

Az Air France járatain az à la carte menüsort választó utasok új fogásokat kóstolhatnak. Az alap ellátás mellett a hosszú távú utakon az Economy és a Premium Economy kabinok utasai alternatívaként választhatják a gourmet fogásokat kínáló menüsorokat.

2015. május elseje óta az utasok a gondosan előkészített “Sélection LeNôtre”, “Ocean”, “Tradition” vagy az “Italia” névre hallgató à la carte menüsorok között válogathatnak a hosszú távú járatokon. Az ajánlat a meleg ételt felszolgáló járatokon elérhető, amelyek a párizsi Charles de Gaulle vagy a párizsi Orly repülőtérről indulnak, kivéve az Ammán, Bengaluru, Damaszkusz, Mumbai, Delhi, Montréal vagy Toronto desztinációkra tartó járatokat.

A kulináris élvezeteket nyújtó menü egy előételt, egy főételt, sajtfogást és egy desszertet foglal magába és évente újul meg.

A “Sélection LeNôtre” fogásait a híres Maison LeNôtre mesterszakácsai álmodták meg az Air France számára. A menüsort egy cukkini, paprika és petrezselyem terrine nyitja, főételként pedig pirított-marinált rák és sistergő fésűkagyló kényezteti az utasokat. Az édesszájúaknak a LeNôtre válogatja össze a Fragola finomságokat.

A “Tradition” menüvel az utasok átélhetik a valódi francia fine dining érzését. Ebben a menüsorban olyan ínyencségeket találunk, mint a libamáj terrine gyömbérkaláccsal, borjúragu, és házi csokoládétorta.

Az “Ocean” menü tengeri fogásokat kínál. A könnyed ízvilágot megjelenítő menü része a pirított rák gyömbérrel, a sóskával kínált lazac és az omlós citromhabcsók tortácska.

Az „Italia” névre keresztelt válogatás színes fogásokat, meleg ízeket és Olaszország napfényét árasztja. A füstölt sonkával és sajttal töltött tészta valamint a cappucino tart eredeti olasz hangulatot csempésznek az utazásba.

A “Tradition”, “Ocean” és az “Italia” menük a Cayenne, Fort de France, Pointe-à-Pitre és a Saint- Denis-ből induló járatokon is kóstolhatók. Az Air France à la carte menüsorai 12 és 28 euró között elérhetők, vagy 4000 és 8500 Flying Blue mérföldért vásárolhatóak meg az airfrance.com oldalon. A menü foglaláskor, becsekkoláskor vagy a telefonos ügyfélszolgálaton is megrendelhető 24 órával az indulás előtt.

Forrás: Vendég&Hotel Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.