Új fogások az Air France menüjében

Az Air France járatain az à la carte menüsort választó utasok új fogásokat kóstolhatnak. Az alap ellátás mellett a hosszú távú utakon az Economy és a Premium Economy kabinok utasai alternatívaként választhatják a gourmet fogásokat kínáló menüsorokat.

2015. május elseje óta az utasok a gondosan előkészített “Sélection LeNôtre”, “Ocean”, “Tradition” vagy az “Italia” névre hallgató à la carte menüsorok között válogathatnak a hosszú távú járatokon. Az ajánlat a meleg ételt felszolgáló járatokon elérhető, amelyek a párizsi Charles de Gaulle vagy a párizsi Orly repülőtérről indulnak, kivéve az Ammán, Bengaluru, Damaszkusz, Mumbai, Delhi, Montréal vagy Toronto desztinációkra tartó járatokat.

A kulináris élvezeteket nyújtó menü egy előételt, egy főételt, sajtfogást és egy desszertet foglal magába és évente újul meg.

A “Sélection LeNôtre” fogásait a híres Maison LeNôtre mesterszakácsai álmodták meg az Air France számára. A menüsort egy cukkini, paprika és petrezselyem terrine nyitja, főételként pedig pirított-marinált rák és sistergő fésűkagyló kényezteti az utasokat. Az édesszájúaknak a LeNôtre válogatja össze a Fragola finomságokat.

A “Tradition” menüvel az utasok átélhetik a valódi francia fine dining érzését. Ebben a menüsorban olyan ínyencségeket találunk, mint a libamáj terrine gyömbérkaláccsal, borjúragu, és házi csokoládétorta.

Az “Ocean” menü tengeri fogásokat kínál. A könnyed ízvilágot megjelenítő menü része a pirított rák gyömbérrel, a sóskával kínált lazac és az omlós citromhabcsók tortácska.

Az „Italia” névre keresztelt válogatás színes fogásokat, meleg ízeket és Olaszország napfényét árasztja. A füstölt sonkával és sajttal töltött tészta valamint a cappucino tart eredeti olasz hangulatot csempésznek az utazásba.

A “Tradition”, “Ocean” és az “Italia” menük a Cayenne, Fort de France, Pointe-à-Pitre és a Saint- Denis-ből induló járatokon is kóstolhatók. Az Air France à la carte menüsorai 12 és 28 euró között elérhetők, vagy 4000 és 8500 Flying Blue mérföldért vásárolhatóak meg az airfrance.com oldalon. A menü foglaláskor, becsekkoláskor vagy a telefonos ügyfélszolgálaton is megrendelhető 24 órával az indulás előtt.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.