Új séf a Costes Downtown konyhájának élén

A Michelin-csillagos tophely konyháját mostantól a húsz év után külföldről hazaérkezett Molnár Márk vezeti.

Miután 12 év után Miguel Rocha Vieira, a Costes Group executive séfje január 1-vel leköszönt pozíciójáról, helyét az N28 Wine and Kitchen beindításában is jelentős munkát végző Molnár Márk veszi át. Felsorolni is nehéz azokat az éttermeket, ahol Márk hosszabb-rövidebb időt eltöltött. A statisztika kedvéért azért itt vannak közülük a legjelentősebbek: Japán, USA, UK, Franciaország, Spanyolország, Vietnám, Dubaj 23 topétterme szerepel köztük, amelyek közül hat étterem egy, kettő illetve három Michelin-csillaggal is díjazott! 

 
Szerződtetésével a Costes cégcsoport mérföldkőhöz érkezett: magyar séf vezeti tehát mostantól a hazai fine dining gasztronómia egyik zászlóshajóját. Márk hazatérése a szakmának friss ötleteket, inspirációt, új látásmódot, vendégeiknek életre szóló gasztrokalandokat, eddig ismeretlen ízélményt garantál.
Mark Molnar Welcome home!
Munkájához jó egészséget, a megváltozott körülményekhez kitartást és sok erőt kívánunk mi is!

Forrás: Facebook


Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.