Új trendek mentén: organikus koncepciójú ázsiai stand a Sirhán

Fenntartható, zöld, környezetvédő: nyolc organikus kiállító érkezett az indonéz-szigetvilágból a Sirha Budapest 2016-ra.

A Sirha Budapest 2016 első napján Wening Esthyprobo, az Indonéz Köztársaság Magyarországra akkreditált nagykövetasszonya három gongütéssel megnyitotta az indonéz pavilont.

Az Indonesian Trade Promotion Center (ITPC) Budapest és az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége támogatásával, valamint nyolc indonéz exportőrrel és magyar beszállítóval együttműködésben szervezett látványos bemutatkozás legfontosabb célja, hogy elősegítse az indonéz élelmiszerek megismertetését és népszerűsítését a magyar és kelet-közép-európai piac képviselői számára. Az indonéz standon ezúttal az Indofood Ltd., a Kemakmuran Niaga Mandiri, a Sinar Mas Ltd., a Toba Surimi, a 2 Tang Tea, a Garuda Food Ltd., az Esprecielo CV. és a Mayer Kft. termékeivel találkozhatunk.

A közel 80 négyzetméteren kialakított, a „zöld és fenntartható termékek” koncepcióját fókuszba állító pavilon az indonéz élelmiszerek széles palettáját mutatja be. Megismerhetjük az indonéz kávé és tea-fajták, a pálmaolaj, a kókusztermékek, az instant tészták, a kekszek, a különféle szószok, az étolajfélék és a feldolgozott halételek változatos termékpalettáját. A termékek kiválasztása a magyar élelmiszeripari piac igényei és sajátosságai figyelembe vételével történt. Az indonéz kiállítócégek jelenléte várhatóan felgyorsítja majd a jó minőségű, természetes alapanyagokban gazdag, megbízható indonéz termékek – főként az élelmiszerek – bevezetését a magyar piacra.

A Sirha Budapest egyetlen ázsiai kiállítójaként az indonéz pavilon megnyitását jelentős szakmai- és médiaérdeklődés kísérte. A megnyitó színes és átfogó programját balinéz táncbemutató, indonéz ételek és kávék kóstolása, valamint a kiállítócégek és termékeik bemutatkozása tette teljessé.

A megnyitó eseményen Wening Esthyprobo nagykövet asszony és Hikmat Rijadi, az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ (ITPC) igazgatója elmondták a közeljövőben megvalósuló további indonéz programokat is. Május 17-19. között a Nagy Vásárcsarnokban Indonéz Napok lesznek, május 21-22-én a Millenáris Teátrumban Indonéz Napok és Jótékonysági Vásár címmel nagyszabású ingyenes családi eseményre várják a látogatókat, július 22-24-én a fiatal indonéz autóversenyző, Rio Haryanto pedig a Hungaroringen, a Formula 1 Magyar Nagydíjon debütál majd. A magyarországi indonéz programok mellett felhívták a figyelmet az indonéz fővárosban, Jakartában 2016. október 12-16. között megrendezésre kerülő Trade Expo Indonesia-ra is.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.