Újabb értékes kocsival bővült a MÁV Nosztalgia gépparkja

Június végén átadták a MÁV Nosztalgia Kft. legújabb vagonját a Vasúttörténeti Parkban, a Guiness sörkocsit. Az 1915-ben gyártott, 2009-ben felújított kocsinak új belsőt kölcsönöztek a tervezők, akik úgy alakították ki a sörkocsit, hogy az megfeleljen a jelen kor vendéglátási szükségleteinek, megőrizve a régimódi postakocsik hangulatát. Az ünnepélyes megnyitón a Guiness cég magyarországi forgalmazója a Liquid Gold is képviseltette magát.

A MÁV Nosztalgia fontos küldetésének tartja a klasszikus vonat kultúra megőrzését, valamint a méltán világhírű magyar vasúttervezői hagyományok ápolását. A számos felújítási projektnek köszönhetően, a nagyközönség ma már több mint 110 járművel ismerkedhet meg a Vasúttörténeti Parkban, aminek egy részét bárki kipróbálhatja. Az elmúlt években felújított kocsiknak majd a fele, összesen 50 üzemképes, közülük 12 világszínvonalon is elismert, minden igényt kielégítő luxusszerelvény. A MÁV Nosztalgia Kft fontosnak tartja azt, hogy a múlt vasúttörténelem napjainkban is megtekinthető, átélhető és a jövő nemzedéke számára is elérhető legyen. A rendezvényre látogatók megtekinthették a Vasúttörténeti park egyik büszkeségét is, az európai szinten is egyedülálló De Lux kocsikat, amik már rendszerint közlekednek Európa számos nagyvárosába, többek között Krakkóba, Prágába, Berlinbe, Gdanszkba, de még Isztambul városába is. Az utazások között a nagyközönség is természetesen megtekintheti ezt sínen ”futó” vasút hálókocsi remeket az utak között. A Guiness sörkocsit is nosztalgia állományba helyezik így mostantól a közönségutakon, menet közben is élvezhetjük a sörkocsi nyújtotta kényelmet és a gazdag ízvilágot. A 2000-ben alapított Vasúttörténeti Park látogatóinak száma éves szinten meghaladja a 100 000 főt.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.