Újabb értékes kocsival bővült a MÁV Nosztalgia gépparkja

Június végén átadták a MÁV Nosztalgia Kft. legújabb vagonját a Vasúttörténeti Parkban, a Guiness sörkocsit. Az 1915-ben gyártott, 2009-ben felújított kocsinak új belsőt kölcsönöztek a tervezők, akik úgy alakították ki a sörkocsit, hogy az megfeleljen a jelen kor vendéglátási szükségleteinek, megőrizve a régimódi postakocsik hangulatát. Az ünnepélyes megnyitón a Guiness cég magyarországi forgalmazója a Liquid Gold is képviseltette magát.

A MÁV Nosztalgia fontos küldetésének tartja a klasszikus vonat kultúra megőrzését, valamint a méltán világhírű magyar vasúttervezői hagyományok ápolását. A számos felújítási projektnek köszönhetően, a nagyközönség ma már több mint 110 járművel ismerkedhet meg a Vasúttörténeti Parkban, aminek egy részét bárki kipróbálhatja. Az elmúlt években felújított kocsiknak majd a fele, összesen 50 üzemképes, közülük 12 világszínvonalon is elismert, minden igényt kielégítő luxusszerelvény. A MÁV Nosztalgia Kft fontosnak tartja azt, hogy a múlt vasúttörténelem napjainkban is megtekinthető, átélhető és a jövő nemzedéke számára is elérhető legyen. A rendezvényre látogatók megtekinthették a Vasúttörténeti park egyik büszkeségét is, az európai szinten is egyedülálló De Lux kocsikat, amik már rendszerint közlekednek Európa számos nagyvárosába, többek között Krakkóba, Prágába, Berlinbe, Gdanszkba, de még Isztambul városába is. Az utazások között a nagyközönség is természetesen megtekintheti ezt sínen ”futó” vasút hálókocsi remeket az utak között. A Guiness sörkocsit is nosztalgia állományba helyezik így mostantól a közönségutakon, menet közben is élvezhetjük a sörkocsi nyújtotta kényelmet és a gazdag ízvilágot. A 2000-ben alapított Vasúttörténeti Park látogatóinak száma éves szinten meghaladja a 100 000 főt.


Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának kerek évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.