Újabb két Michelin csillag Horvátországban

A zágrábi Noel ás a lovrani Draga di Lovrana éttermek – egy csillagot kaptak, míg a šibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360º és a rovinji Monte sikeresen védték meg egy-egy Michelin csillagukat

Horvátországban ezen felül nyolc Bib Gourmand minősítésű étterem van, míg 51 étterem büszkélkedhet Michelin Plate besorolással.

A jelenlegi Michelin besorolású horvátországi éttermek listája ide kattintva elérhető.

Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója elmondta, hogy rendkívüli nagy megtiszteltetés Horvátország és a horvát turizmus számára, hogy most már 5 étterem büszkélkedik Michelin csillaggal.  Különösen örvendetes, hogy Rovinj, Dubrovnik és Šibenik után a Kvarner-i régió és Zágráb is csatlakozott eme kivételes társasághoz. A turisztikai szakember aláhúzta továbbá, hogy a Michelin besorolás a horvát gasztronómia, mint turisztikai termék számára is hatalmas potenciállal bír.

Gari Cappelli horvát turisztikai miniszteris gratulált a díjazott éttermeknek és felhívta a figyelmet arra, hogy mivel az adott országba látogató turisták  mint egy 93 százaléka fogyaszt szívesen a helyi ételekből és italokból, a kulináris élvezetek a turisztikai szegmens szempontjából kiemelt fontossággal bírnak. A miniszter úgy véli, hogy az újabb odaítélt Michelin csillagok fantasztikus lehetőséget nyújtanak Horvátország, mint csúcs gasztró-desztináció további globális promóciójához.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?