Ismét elnyerte a Megbízható Munkaadó címet a METRO Magyarország

A METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében. A díjjal azokat a vállalatokat emeli ki a Kamara, akik példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- es életkörülményeiről.

Újdonság az idei elismerésben, hogy

már nem két, hanem három évre szól, ezzel is elősegítve, hogy egy-egy jó elképzelés, intézkedés hosszabb távon még inkább beépüljön People and Culture terület hétköznapi gyakorlatába.

A 2017-ben életre hívott kezdeményezés alapvető célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkavállaló-barát környezet fontosságára, és a munkahelyi feltételek folyamatos javítására ösztönözze a vállalatokat. Az e területen befektetett erőfeszítések azonban közismerten jól kamatoznak, hiszen vonzóvá teszik a vállalatokat a potenciális munkavállalók számára, erősítve az employer brandinget.

A METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében / Forrás: METRO Magyarország
A METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében / Forrás: METRO Magyarország

A Megbízható Munkaadó cím elnyeréséhez egy komplex kritériumrendszernek kell megfelelnie a pályázó vállalatoknak, ami érinti a javadalmazást, a szociális dimenziókat, az egészséges és biztonságos munkakörnyezetet, a képzést, a munkatársak fejlődési lehetőségeit, a belső kommunikációt, valamint a toborzás és onboarding gyakorlatát.

A METRO Nagykereskedelem különösen büszke a belső tehetséggondozó, képességfejlesztő, és értékelő-visszajelző rendszereire, a coaching szemléletű vezetőképzésre, valamint a munkavállalói elégedettségmérés eredményeinek beépítésére a vállalat folyamataiba.

Az elmúlt években nagy energiákat fordítottunk a People and Culture terület fejlesztésére annak érdekében, hogy ne egyszerűen vonzóak legyünk a munkaerőpiacon, hanem elkötelezett, tehetséges szakembereket és vezetőket neveljünk ki. A munkavállalók felé e fejlesztések üzenete, hogy ha Te jól vagy, a munkahelyed is jól van; a folyamatos visszacsatolások pedig segítenek bennünket, hogy egy olyan hely legyünk, amit a kollégák így jellemezhetnek: Jó itt dolgozni

– foglalta össze a Megbízható Munkaadó cím mögötti vállalati filozófiát Kaszás Helga People and Culture igazgató.   

 

 


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.