Ismét elnyerte a Megbízható Munkaadó címet a METRO Magyarország

A METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében. A díjjal azokat a vállalatokat emeli ki a Kamara, akik példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- es életkörülményeiről.

Újdonság az idei elismerésben, hogy

már nem két, hanem három évre szól, ezzel is elősegítve, hogy egy-egy jó elképzelés, intézkedés hosszabb távon még inkább beépüljön People and Culture terület hétköznapi gyakorlatába.

A 2017-ben életre hívott kezdeményezés alapvető célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkavállaló-barát környezet fontosságára, és a munkahelyi feltételek folyamatos javítására ösztönözze a vállalatokat. Az e területen befektetett erőfeszítések azonban közismerten jól kamatoznak, hiszen vonzóvá teszik a vállalatokat a potenciális munkavállalók számára, erősítve az employer brandinget.

A METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében / Forrás: METRO Magyarország
A METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében / Forrás: METRO Magyarország

A Megbízható Munkaadó cím elnyeréséhez egy komplex kritériumrendszernek kell megfelelnie a pályázó vállalatoknak, ami érinti a javadalmazást, a szociális dimenziókat, az egészséges és biztonságos munkakörnyezetet, a képzést, a munkatársak fejlődési lehetőségeit, a belső kommunikációt, valamint a toborzás és onboarding gyakorlatát.

A METRO Nagykereskedelem különösen büszke a belső tehetséggondozó, képességfejlesztő, és értékelő-visszajelző rendszereire, a coaching szemléletű vezetőképzésre, valamint a munkavállalói elégedettségmérés eredményeinek beépítésére a vállalat folyamataiba.

Az elmúlt években nagy energiákat fordítottunk a People and Culture terület fejlesztésére annak érdekében, hogy ne egyszerűen vonzóak legyünk a munkaerőpiacon, hanem elkötelezett, tehetséges szakembereket és vezetőket neveljünk ki. A munkavállalók felé e fejlesztések üzenete, hogy ha Te jól vagy, a munkahelyed is jól van; a folyamatos visszacsatolások pedig segítenek bennünket, hogy egy olyan hely legyünk, amit a kollégák így jellemezhetnek: Jó itt dolgozni

– foglalta össze a Megbízható Munkaadó cím mögötti vállalati filozófiát Kaszás Helga People and Culture igazgató.   

 

 


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.