Varázsos világú festmények a zánkai Fészekben

Volni Vera meghökkentően szürreális, különleges színvilágú, szemet vonzóan aprólékos gonddal elkészített képei láthatók mostantól a zánkai Fészek étterem teraszán.

Étel és Hotel - áll a zánkai strand közelében álló vendégváróhely portáján, ahol a legnagyobb forróságban is hűs, tágas teraszon mostantól egy hazai festőművésznő csodálatos alkotásaiban is gyönyörködhet a vendég.

"Egyszer láttam, hogy egy szarvas bent áll a Balatonban", mondta Vera egyik alkotásának megszületésének körülményeiről, és mi tagadás, mit tehet ilyenkor az, aki ért az ecsetkezeléshez: vásznat, festéket ragad, és megörökíti szürreális módon az utókornak a szürreálisan meghökkentő élményt.

A Fészekben nemcsak a szemnek, hanem a gyomornak is élményt jelent, aki betér: családias légkörben várja vendégeit a házigazda, Keresztury Éva, aki egész nyáron ügyel arra, hogy mindig a Balaton északi partján a fellelhető legjobb helyekről, kistermelő gazdáitól szerzik be az étterem konyhájára az alapanyagok javát. Amelyet Zánka legmodernebb technológiájával felszerelt konyhájában készít el a profi szakácscsapat, és szolgál fel a kedves, mindig udvarias személyzet.

Az étterem délidőben menüt is kínál minden nap a strandról érkezőknek vagy a környéken kirándulóknak, amely sokszor áll hazai finomságokból, de gyakran kerül a napi étlapra a nemzetközi konyhák kínálatából is izgalmas ízelítő.

További információ a zánkai vendégváró helyről  itt.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.