A város legjobb kékfrankos borainak seregszemléjéhez a belváros szívében nemrég megnyílt Forum Vinorum Borbemutatóhely impozáns helyszínt biztosított. A megmérettetésre 14 termelő 21 bora érkezett, melyeket két fordulós rendszerben bíráltak. A délelőtt folyamán Sopron ismert és elismert borszakértői minősítették a borokat a nemzetközi szabályoknak megfelelő 100 pontos rendszerben.
A szakmai bírálóbizottság javaslatára a négy legmagasabb pontszámot elért bor került délután a meghívott társadalmi zsűri elé. A köztiszteletben álló vendégek feladata nem volt könnyű, hisz minden kékfrankos méltón képviselhetné borvidékünket. A társadalmi zsűri döntése értelmében 2013-ban a Töltl Pincészet 2010-es Kékfrankos bora viselheti büszkén a Sopron Legjobb Kékfrankosa megtisztelő címet.
Versenyre keltek Sopron kékfrankosai
Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Soproni Borút Egyesület, a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa idén jubileumi 10. alkalommal hívta megmérettetésre a Soproni borvidék termelőit.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken
Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn
A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak.

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban
Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.

Hamburger – mindenek felett?
Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.