VII. Mézeskalács Fesztivál

Augusztus 16-án és 17-én rendezik meg Debrecenben a VII. Mézeskalács Fesztivált, amelynek részleteiről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be a Déri Múzeumban.

Angi János, a Déri Múzeum igazgatója elmondta: az intézmény egyik legsikeresebb rendezvénye idén új helyszínre költözött, a múzeum előtti Déri térre. A Mézeskalács Fesztivál látogatása ingyenes lesz, jóllehet bővítették a programkínálatot. A gyermekműsorok mellett bizonyára sok érdeklődőt vonz szombat este Hobo és Bandájának koncertje - emelte ki Angi János.

A múzeum előterében kamarakiállítás nyílik az egykori híres debreceni mézeskalács-készítő, Kerékgyártó Sándor műhelyéből és boltjából származó gyűjteményből.

A kétnapos fesztivál ideje alatt a múzeum meghosszabbított nyitva tartással 20 óráig várja a látogatókat.

Magyari Márta muzeológus a debreceni mézeskalács-készítés nagy múltját emelte ki, hiszen ez a kézműves mesterség a 17. századra nyúlik vissza. A szakember bejelentette még, hogy a Múzeumok éjszakáján több mint 6000 érdeklődőt vonzó normann sisakot ismét bemutatják, sőt a róla készült másolatot felpróbálhatják a látogatók.

Radics László, debreceni mézeskalács-készítő azon örömének adott hangot, hogy a jól bejáratott rendezvény méltó helyre költözött, és mint ilyen a gyerekeknek nyújt minden bizonnyal hasznos ismereteket.

A fesztiválon a kísérőprogramok mellett bemutatkozik a Bihari Méz Lovagrend is.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.