Világhírű mesterszakács a fedélzeten

A holland királyi légitársaság Amszterdam és Brazília között közlekedő járatain mostantól egy többszörösen díjnyertes brazil séf, Rodrigo Oliveira egyedi fogásait fogyaszthatják az utasok. Az ételkreációk kivételesen a Business és az Economy osztályon is elérhetők lesznek.

World Business Class osztályán a KLM már évek óta mesterszakácsok fogásait szolgálja fel. A legjobb séfekkel és sommelierekkel való együttműködés az egyik módja annak, ahogy a légitársaság fedélzeti szolgáltatásait egyre magasabb színvonalra emeli. Az amszterdami járatok World Business Class osztályán jelenleg Sergio Herman, az antwerpeni „The Jane” étterem főszakácsa felelős a legfinomabb ételekért.

Rodrigo Oliveira egy neves São Paulo-i étterem, a „Mocotó” tulajdonosa és főszakácsa – remek amazóniai konyháját a „Guia 4 Rodas” eddig két csillaggal jutalmazta. Rodrigo ugyanabban az évben egyszerre nyerte el a rangos „Év Brazil Szakácsa” elismerést, éttermével pedig a „Legjobb Új Vendéglátóhely” díjat. Sőt, az éttermet 2012-ben a Newsweek magazin besorolta a „Világ 101 Legjobb Étterme” közé is.

 A brazil mesterszakáccsal kötött együttműködéssel a KLM egyúttal a közelgő nagy sporteseményekre is megkezdi a felkészülést: az idei Labdarúgó Világbajnokságra és a 2016-os Olimpiai játékokra. „A KLM büszkén jelenti be, hogy Rodrigo Oliveira elfogadta a felkérésünket, és ezentúl az ő neve a biztosíték a fedélzeten felszolgált ételek csúcsminőségére. Rodrigo kizárólag brazil, szezonális alapanyagokat használ majd a fogások elkészítésénél.” – fogalmazott Camiel Eurlings, a KLM elnök-vezérigazgatója.

„A legnagyobb motivációm az a kihívás volt, hogy népem konyhaművészetét átalakítsam a légi közlekedés világának megfelelően. A KLM magas elvárásai meggyőztek, hogy ez az ideális lehetőség arra, hogy bemutassam a brazil konyha jellegzetességeit a hatalmas, változatos és globális nyilvánosságnak.” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Rodrigo Oliveira, brazil mesterszakács.

 A brazil konyha a modern és a hagyományos ízek ötvözete, egy hatalmas egyveleg, amelyben fellelhető az amerikai indiánok öröksége, a telepesek szokásai. Nemzeti ételük, a "feijoada completa" egy rizses egytálétel, melyet különféle húsfeltétekkel, hagymás-paprikás szósszal és salátával tálalnak. A levesek nem túl kedveltek, népszerűek viszont a könnyű, ecetes dresszinggel készült saláták, előételként főtt, fűszeres, de nem csípős zöldségeket fogyasztanak. Főételként leggyakrabban marha-, sertés- vagy baromfihús kerül az asztalra, amelyhez a köretként rizs, zöldségek, manióka és batáta (édesburgonya). Desszertjeik a magyar konyhához képest talán egy picit túl édesek.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.