Világhírű mesterszakács a fedélzeten

A holland királyi légitársaság Amszterdam és Brazília között közlekedő járatain mostantól egy többszörösen díjnyertes brazil séf, Rodrigo Oliveira egyedi fogásait fogyaszthatják az utasok. Az ételkreációk kivételesen a Business és az Economy osztályon is elérhetők lesznek.

World Business Class osztályán a KLM már évek óta mesterszakácsok fogásait szolgálja fel. A legjobb séfekkel és sommelierekkel való együttműködés az egyik módja annak, ahogy a légitársaság fedélzeti szolgáltatásait egyre magasabb színvonalra emeli. Az amszterdami járatok World Business Class osztályán jelenleg Sergio Herman, az antwerpeni „The Jane” étterem főszakácsa felelős a legfinomabb ételekért.

Rodrigo Oliveira egy neves São Paulo-i étterem, a „Mocotó” tulajdonosa és főszakácsa – remek amazóniai konyháját a „Guia 4 Rodas” eddig két csillaggal jutalmazta. Rodrigo ugyanabban az évben egyszerre nyerte el a rangos „Év Brazil Szakácsa” elismerést, éttermével pedig a „Legjobb Új Vendéglátóhely” díjat. Sőt, az éttermet 2012-ben a Newsweek magazin besorolta a „Világ 101 Legjobb Étterme” közé is.

 A brazil mesterszakáccsal kötött együttműködéssel a KLM egyúttal a közelgő nagy sporteseményekre is megkezdi a felkészülést: az idei Labdarúgó Világbajnokságra és a 2016-os Olimpiai játékokra. „A KLM büszkén jelenti be, hogy Rodrigo Oliveira elfogadta a felkérésünket, és ezentúl az ő neve a biztosíték a fedélzeten felszolgált ételek csúcsminőségére. Rodrigo kizárólag brazil, szezonális alapanyagokat használ majd a fogások elkészítésénél.” – fogalmazott Camiel Eurlings, a KLM elnök-vezérigazgatója.

„A legnagyobb motivációm az a kihívás volt, hogy népem konyhaművészetét átalakítsam a légi közlekedés világának megfelelően. A KLM magas elvárásai meggyőztek, hogy ez az ideális lehetőség arra, hogy bemutassam a brazil konyha jellegzetességeit a hatalmas, változatos és globális nyilvánosságnak.” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Rodrigo Oliveira, brazil mesterszakács.

 A brazil konyha a modern és a hagyományos ízek ötvözete, egy hatalmas egyveleg, amelyben fellelhető az amerikai indiánok öröksége, a telepesek szokásai. Nemzeti ételük, a "feijoada completa" egy rizses egytálétel, melyet különféle húsfeltétekkel, hagymás-paprikás szósszal és salátával tálalnak. A levesek nem túl kedveltek, népszerűek viszont a könnyű, ecetes dresszinggel készült saláták, előételként főtt, fűszeres, de nem csípős zöldségeket fogyasztanak. Főételként leggyakrabban marha-, sertés- vagy baromfihús kerül az asztalra, amelyhez a köretként rizs, zöldségek, manióka és batáta (édesburgonya). Desszertjeik a magyar konyhához képest talán egy picit túl édesek.

Forrás: Vendég & Hotel


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.