Világhírű mesterszakács a fedélzeten

A holland királyi légitársaság Amszterdam és Brazília között közlekedő járatain mostantól egy többszörösen díjnyertes brazil séf, Rodrigo Oliveira egyedi fogásait fogyaszthatják az utasok. Az ételkreációk kivételesen a Business és az Economy osztályon is elérhetők lesznek.

World Business Class osztályán a KLM már évek óta mesterszakácsok fogásait szolgálja fel. A legjobb séfekkel és sommelierekkel való együttműködés az egyik módja annak, ahogy a légitársaság fedélzeti szolgáltatásait egyre magasabb színvonalra emeli. Az amszterdami járatok World Business Class osztályán jelenleg Sergio Herman, az antwerpeni „The Jane” étterem főszakácsa felelős a legfinomabb ételekért.

Rodrigo Oliveira egy neves São Paulo-i étterem, a „Mocotó” tulajdonosa és főszakácsa – remek amazóniai konyháját a „Guia 4 Rodas” eddig két csillaggal jutalmazta. Rodrigo ugyanabban az évben egyszerre nyerte el a rangos „Év Brazil Szakácsa” elismerést, éttermével pedig a „Legjobb Új Vendéglátóhely” díjat. Sőt, az éttermet 2012-ben a Newsweek magazin besorolta a „Világ 101 Legjobb Étterme” közé is.

 A brazil mesterszakáccsal kötött együttműködéssel a KLM egyúttal a közelgő nagy sporteseményekre is megkezdi a felkészülést: az idei Labdarúgó Világbajnokságra és a 2016-os Olimpiai játékokra. „A KLM büszkén jelenti be, hogy Rodrigo Oliveira elfogadta a felkérésünket, és ezentúl az ő neve a biztosíték a fedélzeten felszolgált ételek csúcsminőségére. Rodrigo kizárólag brazil, szezonális alapanyagokat használ majd a fogások elkészítésénél.” – fogalmazott Camiel Eurlings, a KLM elnök-vezérigazgatója.

„A legnagyobb motivációm az a kihívás volt, hogy népem konyhaművészetét átalakítsam a légi közlekedés világának megfelelően. A KLM magas elvárásai meggyőztek, hogy ez az ideális lehetőség arra, hogy bemutassam a brazil konyha jellegzetességeit a hatalmas, változatos és globális nyilvánosságnak.” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Rodrigo Oliveira, brazil mesterszakács.

 A brazil konyha a modern és a hagyományos ízek ötvözete, egy hatalmas egyveleg, amelyben fellelhető az amerikai indiánok öröksége, a telepesek szokásai. Nemzeti ételük, a "feijoada completa" egy rizses egytálétel, melyet különféle húsfeltétekkel, hagymás-paprikás szósszal és salátával tálalnak. A levesek nem túl kedveltek, népszerűek viszont a könnyű, ecetes dresszinggel készült saláták, előételként főtt, fűszeres, de nem csípős zöldségeket fogyasztanak. Főételként leggyakrabban marha-, sertés- vagy baromfihús kerül az asztalra, amelyhez a köretként rizs, zöldségek, manióka és batáta (édesburgonya). Desszertjeik a magyar konyhához képest talán egy picit túl édesek.

Forrás: Vendég & Hotel


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.