Világhírű mesterszakács a fedélzeten

A holland királyi légitársaság Amszterdam és Brazília között közlekedő járatain mostantól egy többszörösen díjnyertes brazil séf, Rodrigo Oliveira egyedi fogásait fogyaszthatják az utasok. Az ételkreációk kivételesen a Business és az Economy osztályon is elérhetők lesznek.

World Business Class osztályán a KLM már évek óta mesterszakácsok fogásait szolgálja fel. A legjobb séfekkel és sommelierekkel való együttműködés az egyik módja annak, ahogy a légitársaság fedélzeti szolgáltatásait egyre magasabb színvonalra emeli. Az amszterdami járatok World Business Class osztályán jelenleg Sergio Herman, az antwerpeni „The Jane” étterem főszakácsa felelős a legfinomabb ételekért.

Rodrigo Oliveira egy neves São Paulo-i étterem, a „Mocotó” tulajdonosa és főszakácsa – remek amazóniai konyháját a „Guia 4 Rodas” eddig két csillaggal jutalmazta. Rodrigo ugyanabban az évben egyszerre nyerte el a rangos „Év Brazil Szakácsa” elismerést, éttermével pedig a „Legjobb Új Vendéglátóhely” díjat. Sőt, az éttermet 2012-ben a Newsweek magazin besorolta a „Világ 101 Legjobb Étterme” közé is.

 A brazil mesterszakáccsal kötött együttműködéssel a KLM egyúttal a közelgő nagy sporteseményekre is megkezdi a felkészülést: az idei Labdarúgó Világbajnokságra és a 2016-os Olimpiai játékokra. „A KLM büszkén jelenti be, hogy Rodrigo Oliveira elfogadta a felkérésünket, és ezentúl az ő neve a biztosíték a fedélzeten felszolgált ételek csúcsminőségére. Rodrigo kizárólag brazil, szezonális alapanyagokat használ majd a fogások elkészítésénél.” – fogalmazott Camiel Eurlings, a KLM elnök-vezérigazgatója.

„A legnagyobb motivációm az a kihívás volt, hogy népem konyhaművészetét átalakítsam a légi közlekedés világának megfelelően. A KLM magas elvárásai meggyőztek, hogy ez az ideális lehetőség arra, hogy bemutassam a brazil konyha jellegzetességeit a hatalmas, változatos és globális nyilvánosságnak.” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán Rodrigo Oliveira, brazil mesterszakács.

 A brazil konyha a modern és a hagyományos ízek ötvözete, egy hatalmas egyveleg, amelyben fellelhető az amerikai indiánok öröksége, a telepesek szokásai. Nemzeti ételük, a "feijoada completa" egy rizses egytálétel, melyet különféle húsfeltétekkel, hagymás-paprikás szósszal és salátával tálalnak. A levesek nem túl kedveltek, népszerűek viszont a könnyű, ecetes dresszinggel készült saláták, előételként főtt, fűszeres, de nem csípős zöldségeket fogyasztanak. Főételként leggyakrabban marha-, sertés- vagy baromfihús kerül az asztalra, amelyhez a köretként rizs, zöldségek, manióka és batáta (édesburgonya). Desszertjeik a magyar konyhához képest talán egy picit túl édesek.

Forrás: Vendég & Hotel


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.