Villa Sandi borokra hangolt vacsora a Four Seasonsben

A venetói konyha újrakomponált, jellegzetes fogásaiból és a Villa Sandi borászat boraiból állította össze pénteki borvacsorájának menüsorát a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest februárban kinevezett új séfje, Leonardo Di Clemente.

A budapesti Four Seasons havonta rendezett borvacsoráin minden hónapban különleges ötfogásos menüt és a hozzá illő borokat szolgálnak fel a vendégeknek az este folyamán, hat órától kezdődően. A vacsoraprogram koncepciója, hogy közelebb hozzák a helyiekhez a luxusszálloda Gresham Éttermét. A most pénteki tematikus vacsorán a meghívott újságírók a szálloda PR menedzserével, Szabó Veronikával, a Villa Sandi borászat tulajdonosával, Giancarlo Moretti Polegatóval és feleségével, valamint a Villa Sandi termékeket forgalmazó Prosecco Kft. ügyvezető igazgatójával, Kreil Vilmossal ülhettek egy asztalhoz elfogyasztani az ételkülönlegességeket.

A Villa Sandi borokra komponált menüsort Tőkehal Duó nyitotta: tőkehalkrém és marinált tőkehal ropogós puliszkával, lilahagyma-lekvárral és zöldborsó-mártással, melyhez Prosecco DOCG Millesimato 2012 dukált. Ezt követően az étterem fiatal séfje az Opere Brut Millesimato 2007-hez Borlotti bablevest álmodott meg, bébi polippal és pirított római köményes, fekete olivás burgonya gnocchival. Harmadik fogásként párolt vörös cikóriával, libamájjal, füstölt borókabogyóval és kacsatöpörtyűvel készült rizottót szolgáltak fel, valamint a hozzá illő Cartizze Superiorét. A testes Corpore Merlot Cabernet Franc 2009-hez a tökéletesen harmonizáló fogás a Mangalicakaraj sous vide volt mazsolás endíviával, fényezett gyökérzöldségekkel, mustárkrémmel és tonka babbal. A vacsorát desszertként Ropogós sáfránykrém koronázta tiramisu fagylalttal, hozzá pedig 10 éves barikolt Grappa.

A Four Seasons séfjének, Leonardo Di Clemente-nek nem volt idegen terep a venetói konyha legjobb fogásait a tányérokra varázsolni, tudtuk meg az estén, hiszen ő maga is kötődik az olasz régióhoz. Minden borvacsora program másnap egész napos főzőiskolával folytatódik, amelyet a szálloda konferenciaszintjén kialakított konyhában rendeznek meg. A jó hangulatú, nagy népszerűségnek örvendő főzőcskén az előző este feltálalt fogások elkészítésének fortélyait leshetik el a résztvevők Leonardo Di Clemente-től.

A tematikus borvacsorákon a külföldi és a hazai vendégek aránya jelenleg 50-50%, tudtuk meg, de nagy erőkkel dolgozik azon a Four Seasons Budapest, hogy a helyi vendégek száma domináljon a bentlakó vendégekéhez képest. Az elegáns mégis casual Gresham Étterem koncepciója alapvetően a magyaros és olaszos ételek felvonultatása, amellyel a helyi és a nemzetközi vendégkörnek egyaránt kedvezni igyekeznek. Süteményeik és kávékínálatuk szintén rengeteg turistát vonz egész évben.

Az új séfnek köszönhetően a menü is hamarosan megváltozik a Gresham Étteremben és a Bárban egyaránt. Megmarad a magyar és olasz kínálat, viszont a hangsúly egyértelműen a magyar, helyi termelők minőségi termékeire helyeződik. A Bár ételkínálatában szintén változás lesz, megjelennek a tapasok illetve a Gresham falatkák az étlapon.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.