Vonatra száll a kávézólánc

Együtt ünnepel a svájci vasúttársaság (Swiss Federal Railways) és a Starbucks, hiszen hamarosan elindul az első vonat az országban, melyen az amerikai kávézólánc éttermében élvezhetik kávéjukat az utasok.

A Starbucks Coffee Company és a Swiss Federal Railways (SBB) bemutatta az első, vonaton található Starbucks kávézót. A „Starbucks vonat” első hivatalos útjára november 21-én 06:36-kor kerül sor a Genf repülőteréről a svájci St. Gallen városába történő útvonalon, majd naponta kétszer fog közelekedni a két állomás között mindkét irányban.
Kifinomult enteriőr és kényelem

A kétszintes kávézó tervezésénél a funkcionalitáson túl a kényelemre és a modern stílusra helyezték a hangsúlyt. A dizájnelemek és a színárnyalatok kifinomultak, melyekben a kávé színei elevenednek fel a sötétbarna pörkölt kávébabtól a hófehér tejhab árnyalatáig. A Starbucks logójával és nevével ellátott piros-fehér kocsikülsőn pedig kis fehér ikonok jelzik a menüben található kínálatot.
Az alsó szinten belépés után ívelt, fából készült bárpult mögül szolgálják ki az utasokat, az emeleti rész pedig egy egyedi tervezésű, meghitt hangulatú lounge társalgó, ahol bézsszínű bőrülések, kényelmes, elmozdítható székek és faasztalok várják az utazás közben kikapcsolódni vágyókat.

A kávézót egy Svájcra utaló részlettel is gazdagították: az emeleti asztalokba számlapokat helyeztek el, amik a kiszolgálást is elősegítik, így a vendégek az asztaluknál ülve is leadhatják rendelésüket.

„Elképesztő kihívás és hálás feladat volt megtervezni az első, vonaton található Starbucks kávézót. A funkcionalitás és a dizájn figyelembe vétele mellett olyan faktorokat kellett szem előtt tartanunk, mint a vonat folyamatos mozgása, a hely szűkössége és a szigorú biztonsági előírások. Ez a valaha nyílt egyik legkisebb kávézónk, amelynek kivitelezése során egyedülálló szakértői együttműködésre volt szükség többek között az SBB tervezőivel és mérnökeivel. Büszkeséggel tölt el, hogy bevezettük a Starbucks-élményt erre a vonatra” – mondta Liz Muller, a Starbucks dizájnrészlegének igazgatója.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.