Vonatra száll a kávézólánc

Együtt ünnepel a svájci vasúttársaság (Swiss Federal Railways) és a Starbucks, hiszen hamarosan elindul az első vonat az országban, melyen az amerikai kávézólánc éttermében élvezhetik kávéjukat az utasok.

A Starbucks Coffee Company és a Swiss Federal Railways (SBB) bemutatta az első, vonaton található Starbucks kávézót. A „Starbucks vonat” első hivatalos útjára november 21-én 06:36-kor kerül sor a Genf repülőteréről a svájci St. Gallen városába történő útvonalon, majd naponta kétszer fog közelekedni a két állomás között mindkét irányban.
Kifinomult enteriőr és kényelem

A kétszintes kávézó tervezésénél a funkcionalitáson túl a kényelemre és a modern stílusra helyezték a hangsúlyt. A dizájnelemek és a színárnyalatok kifinomultak, melyekben a kávé színei elevenednek fel a sötétbarna pörkölt kávébabtól a hófehér tejhab árnyalatáig. A Starbucks logójával és nevével ellátott piros-fehér kocsikülsőn pedig kis fehér ikonok jelzik a menüben található kínálatot.
Az alsó szinten belépés után ívelt, fából készült bárpult mögül szolgálják ki az utasokat, az emeleti rész pedig egy egyedi tervezésű, meghitt hangulatú lounge társalgó, ahol bézsszínű bőrülések, kényelmes, elmozdítható székek és faasztalok várják az utazás közben kikapcsolódni vágyókat.

A kávézót egy Svájcra utaló részlettel is gazdagították: az emeleti asztalokba számlapokat helyeztek el, amik a kiszolgálást is elősegítik, így a vendégek az asztaluknál ülve is leadhatják rendelésüket.

„Elképesztő kihívás és hálás feladat volt megtervezni az első, vonaton található Starbucks kávézót. A funkcionalitás és a dizájn figyelembe vétele mellett olyan faktorokat kellett szem előtt tartanunk, mint a vonat folyamatos mozgása, a hely szűkössége és a szigorú biztonsági előírások. Ez a valaha nyílt egyik legkisebb kávézónk, amelynek kivitelezése során egyedülálló szakértői együttműködésre volt szükség többek között az SBB tervezőivel és mérnökeivel. Büszkeséggel tölt el, hogy bevezettük a Starbucks-élményt erre a vonatra” – mondta Liz Muller, a Starbucks dizájnrészlegének igazgatója.


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.