Vonatra száll a kávézólánc

Együtt ünnepel a svájci vasúttársaság (Swiss Federal Railways) és a Starbucks, hiszen hamarosan elindul az első vonat az országban, melyen az amerikai kávézólánc éttermében élvezhetik kávéjukat az utasok.

A Starbucks Coffee Company és a Swiss Federal Railways (SBB) bemutatta az első, vonaton található Starbucks kávézót. A „Starbucks vonat” első hivatalos útjára november 21-én 06:36-kor kerül sor a Genf repülőteréről a svájci St. Gallen városába történő útvonalon, majd naponta kétszer fog közelekedni a két állomás között mindkét irányban.
Kifinomult enteriőr és kényelem

A kétszintes kávézó tervezésénél a funkcionalitáson túl a kényelemre és a modern stílusra helyezték a hangsúlyt. A dizájnelemek és a színárnyalatok kifinomultak, melyekben a kávé színei elevenednek fel a sötétbarna pörkölt kávébabtól a hófehér tejhab árnyalatáig. A Starbucks logójával és nevével ellátott piros-fehér kocsikülsőn pedig kis fehér ikonok jelzik a menüben található kínálatot.
Az alsó szinten belépés után ívelt, fából készült bárpult mögül szolgálják ki az utasokat, az emeleti rész pedig egy egyedi tervezésű, meghitt hangulatú lounge társalgó, ahol bézsszínű bőrülések, kényelmes, elmozdítható székek és faasztalok várják az utazás közben kikapcsolódni vágyókat.

A kávézót egy Svájcra utaló részlettel is gazdagították: az emeleti asztalokba számlapokat helyeztek el, amik a kiszolgálást is elősegítik, így a vendégek az asztaluknál ülve is leadhatják rendelésüket.

„Elképesztő kihívás és hálás feladat volt megtervezni az első, vonaton található Starbucks kávézót. A funkcionalitás és a dizájn figyelembe vétele mellett olyan faktorokat kellett szem előtt tartanunk, mint a vonat folyamatos mozgása, a hely szűkössége és a szigorú biztonsági előírások. Ez a valaha nyílt egyik legkisebb kávézónk, amelynek kivitelezése során egyedülálló szakértői együttműködésre volt szükség többek között az SBB tervezőivel és mérnökeivel. Büszkeséggel tölt el, hogy bevezettük a Starbucks-élményt erre a vonatra” – mondta Liz Muller, a Starbucks dizájnrészlegének igazgatója.


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.