Wow! Rekordnevezés az idei GastroDesign versenyen!

Lezáródott Gastro & Hotel Design Award versenyünk pályázati időszaka, és soha nem jelentkeztek még annyian, mint idén.

A Horeca szakma legrangosabb hazai design versenyére idén rekord nevezés érkezett: 80-an döntöttek úgy éttermes, szállodás, tervezői körökből, hogy pályáznak a különböző kategóriákban meghirdetett versenyünkre. Most először több hoteles területről érkezett pályázatot kaptunk, mint a vendéglátás oldalról: összesen 47 hoteles pályázat érkezett.

A legnagyobb versenyre idén "Az év GastroDesign étterme" kategóriában számítunk: ide 8 nevezés érkezett.

Nagy viadal várható még egyik idei kiemelt kategóriánkban, amely "Az év GastroDesign tematikus étterme", itt 7-en pályáznak a díjért.

Erős lesz azon szállodások versenye is, akik "Az év HotelDesign vendégszobája" kategóriájában neveztek, ugyanis 7 pályamunka verseng majd, és egyik jobb, mint a másik.

Idén a nagyobb szállodaláncok végre szintén felmérték, mennyire fontos ez a megmérettetés, nagy örömünkre sokan pályáztak közülük. A Danubius Zrt. Radisson Blu Béke Hotel, Budapest például 5 kategóriában is nevezett. De lelkes volt még a Budapest Marriott Hotel, ők is szintén 5 pályamunkával indulnak. Mellettük szintén erős pályamunkákkal képviselteti magát a Hotel Clark Budapest,  ők szintén 5 kategóriában neveztek.

Az online értékelés - nemzetközi, rangos zsűri részvételével - a nyár végére fejeződik be, a személyes zsűrizés szeptember elején történik. A döntősök listája szeptember 13-án kerül fel a Turizmus & Vendég online felületeire: aznaptól mind a www.turizmusonline.hu mind a www.vendég.hu aloldalon olvasható majd a short list.

Idén is lesz természetesen szuperelegáns gálavacsorával egybekötött díjátadó, ezúttal október 4-én, a Larus Étteremben.

További infók: https://gastrodesignaward.hu

Forrás: Vendég


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.