Wow! Rekordnevezés az idei GastroDesign versenyen!

Lezáródott Gastro & Hotel Design Award versenyünk pályázati időszaka, és soha nem jelentkeztek még annyian, mint idén.

A Horeca szakma legrangosabb hazai design versenyére idén rekord nevezés érkezett: 80-an döntöttek úgy éttermes, szállodás, tervezői körökből, hogy pályáznak a különböző kategóriákban meghirdetett versenyünkre. Most először több hoteles területről érkezett pályázatot kaptunk, mint a vendéglátás oldalról: összesen 47 hoteles pályázat érkezett.

A legnagyobb versenyre idén "Az év GastroDesign étterme" kategóriában számítunk: ide 8 nevezés érkezett.

Nagy viadal várható még egyik idei kiemelt kategóriánkban, amely "Az év GastroDesign tematikus étterme", itt 7-en pályáznak a díjért.

Erős lesz azon szállodások versenye is, akik "Az év HotelDesign vendégszobája" kategóriájában neveztek, ugyanis 7 pályamunka verseng majd, és egyik jobb, mint a másik.

Idén a nagyobb szállodaláncok végre szintén felmérték, mennyire fontos ez a megmérettetés, nagy örömünkre sokan pályáztak közülük. A Danubius Zrt. Radisson Blu Béke Hotel, Budapest például 5 kategóriában is nevezett. De lelkes volt még a Budapest Marriott Hotel, ők is szintén 5 pályamunkával indulnak. Mellettük szintén erős pályamunkákkal képviselteti magát a Hotel Clark Budapest,  ők szintén 5 kategóriában neveztek.

Az online értékelés - nemzetközi, rangos zsűri részvételével - a nyár végére fejeződik be, a személyes zsűrizés szeptember elején történik. A döntősök listája szeptember 13-án kerül fel a Turizmus & Vendég online felületeire: aznaptól mind a www.turizmusonline.hu mind a www.vendég.hu aloldalon olvasható majd a short list.

Idén is lesz természetesen szuperelegáns gálavacsorával egybekötött díjátadó, ezúttal október 4-én, a Larus Étteremben.

További infók: https://gastrodesignaward.hu

Forrás: Vendég


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.