Zöldkérdés, újrahasznosítás, fair trade minősítés, biokávék ára és helye a piacon

A Pannon Kávé sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit és a kávégépek kezelőit, mitől lesz olyan a kávé, hogy újra és újra visszatérjen a vendég. (X)

Zöldelkötelezettség. Arra törekszünk, hogy a legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk működésünk során. Az alapanyagok minden esetben adalékanyagoktól és mesterséges ízfokozótól mentesek, folyamatosan cseréljük a műanyag kiegészítőinket (például elviteles pohár, keverőpálca) egyéb környezetbarát megoldásokra.

Biokávé. Jelenleg nincs és a közeljövőben nem is tervezzünk ilyen jellegű termék piacra dobását. Úgy gondoljuk, hogy a környezettudatos termelés, az ökogazdálkodás jóval fontosabb, mint maga a biominősítés. A vegyszermentes termelés csak egy dolog, ennél lényegesebb, hogy a kávé egy növény, amelynek megvannak a szükséges érési fázisai: a természetes növekedést tiszteletben kell tartanunk, a külső beavatkozást kerülni kell. A kínálatunkban lévő kávék eredete egytől egyig visszakövethető, így biztosak lehetünk a természetes eljárások betartásában.

Újrahasznosítható kapszulák. Ez nagyon jó és szükséges irány a fenntarthatóság szempontjából. Szerencsére a legnagyobb cégek is felismerték a fontosságát, így a jövőben még fajsúlyosabb szerepe lesz, már csak azért is, mert felmérések bizonyítják, hogy a vásárlóknak is fontos az újrahasznosíthatóság.

Hazai kereslet. Nem érzékelünk jelentős keresletnövekedést a korábbi időszakokhoz képest, fontosabbnak tartjuk a „fair trade” minősítést, azaz a méltányos kereskedelmet. Ez egy olyan kezdeményezés, amely jelentősen csökkentette a kávétermelők anyagi kiszolgáltatottságát a nagy kávéfelvásárló cégek ellenében.

Árképzés. A biokávék esetében több tényezőnek is meg kell felelni a termelés során. Ezek olyan tényezők, amelyek nehezebbé teszik a hosszú távú, nagy tételben történő termelést, emiatt az ár is magasabb. Például tilos vegyszert használni vagy genetikailag manipulálni a fejlődést és a közvetlen, a termelésben részt nem vevő környezetet is óvni, művelni kell. Sokszor kézi munkaerő kell a betakarításhoz (a környezet megóvása érdekében), ami szintén növeli a költségeket.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.