Zöldkérdés, újrahasznosítás, fair trade minősítés, biokávék ára és helye a piacon

A Pannon Kávé sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit és a kávégépek kezelőit, mitől lesz olyan a kávé, hogy újra és újra visszatérjen a vendég. (X)

Zöldelkötelezettség. Arra törekszünk, hogy a legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk működésünk során. Az alapanyagok minden esetben adalékanyagoktól és mesterséges ízfokozótól mentesek, folyamatosan cseréljük a műanyag kiegészítőinket (például elviteles pohár, keverőpálca) egyéb környezetbarát megoldásokra.

Biokávé. Jelenleg nincs és a közeljövőben nem is tervezzünk ilyen jellegű termék piacra dobását. Úgy gondoljuk, hogy a környezettudatos termelés, az ökogazdálkodás jóval fontosabb, mint maga a biominősítés. A vegyszermentes termelés csak egy dolog, ennél lényegesebb, hogy a kávé egy növény, amelynek megvannak a szükséges érési fázisai: a természetes növekedést tiszteletben kell tartanunk, a külső beavatkozást kerülni kell. A kínálatunkban lévő kávék eredete egytől egyig visszakövethető, így biztosak lehetünk a természetes eljárások betartásában.

Újrahasznosítható kapszulák. Ez nagyon jó és szükséges irány a fenntarthatóság szempontjából. Szerencsére a legnagyobb cégek is felismerték a fontosságát, így a jövőben még fajsúlyosabb szerepe lesz, már csak azért is, mert felmérések bizonyítják, hogy a vásárlóknak is fontos az újrahasznosíthatóság.

Hazai kereslet. Nem érzékelünk jelentős keresletnövekedést a korábbi időszakokhoz képest, fontosabbnak tartjuk a „fair trade” minősítést, azaz a méltányos kereskedelmet. Ez egy olyan kezdeményezés, amely jelentősen csökkentette a kávétermelők anyagi kiszolgáltatottságát a nagy kávéfelvásárló cégek ellenében.

Árképzés. A biokávék esetében több tényezőnek is meg kell felelni a termelés során. Ezek olyan tényezők, amelyek nehezebbé teszik a hosszú távú, nagy tételben történő termelést, emiatt az ár is magasabb. Például tilos vegyszert használni vagy genetikailag manipulálni a fejlődést és a közvetlen, a termelésben részt nem vevő környezetet is óvni, művelni kell. Sokszor kézi munkaerő kell a betakarításhoz (a környezet megóvása érdekében), ami szintén növeli a költségeket.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.