Az Aria Hotel Budapest lett kategóriájában 2018 legjobb magyar szállodája

Ötödik alkalommal ítélte oda a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az “Év Szállodája” címet, amelyre öt kategóriában pályázhattak a magyarországi hotelek. A szakmai zsűri a legmagasabb, 5*-5*superior kategóriában az Aria Hotel Budapestet választotta az év szállodájának országos szinten. Az elismeréseket az Év Szállodája Gálán adták át március 8-án a Hilton Budapestben. Azután, hogy a világ egyik vezető turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler a nemzetközi utazóközösség szavazatai alapján 2018-ban Közép-Európa-*, a TripAdvisor utazói pedig 2017-ben a világ legjobb szállodájának** választották az Aria Hotel Budapestet, az “Év Szállodája 2018” cím a Library Hotel Collection-csoport magyarországi tagjának újabb rangos elismerése.

“Fontos számunkra, hogy több nemzetközi, vendégvéleményeken alapuló nívós díj után egy ilyen szakmai megmérettetésen a hazai mezőnyben is elismerték szolgáltatásainkat, az Aria teljesítményét. Kezdettől nagy hangsúlyt fektetünk a csapatmunkára, a szolgáltatásközpontú hozzáállásra, az innovatív megoldásokra és a folyamatos megújulásra. Törekvéseink visszaigazolását látom ebben a díjban” - mondta az “Év Szállodája 2018” cím átvétele után Kecskeméthy Zoltán, az Aria Hotel Budapest igazgatója.

Az “Év Szállodája” pályázat szakmai zsűrije pontozáskor értékelte a magas szolgáltatási színvonalat, a piaci részesedést és növekedést, a vendégek elégedettségét, a szálloda által alkalmazott innovációkat, a személyzet oktatását, elégedettségét, és a társadalmi felelősségvállalást is. A zsűri megbízásából minden szállodában úgynevezett mystery vizsgálatot, azaz próbavásárlást is végeztek. “New York-i székhelyű anyavállalatunk, a Library Hotel Collection-csoport valamennyi tagjára irányadó elveket követve kizárólag olyan munkatársakkal dolgozunk, akik kisugárzásukkal emlékezetes, jó benyomást tesznek a vendégekre. Innovációt pedig a programszervezés területén is alkalmazunk, így az Aria mára Budapest kulturális szövetének szerves része” - mondta el a zsűri értékelési szempontjaival kapcsolatban Kecskeméthy Zoltán.

Az Aria Hotel Budapest programjainak gerincét az állandó zenei tematika adja: a szálloda opera, jazz, klasszikus és könnyűzenei szárnyaiban minden szoba egy zenei legenda előtt hódol, az egyes műfajokat Rúzsa Magdolna, Rost Andrea kurátorok és Fischer Iván fővédnök is képviselik, a magas minőségű kínálatról pedig Magyar Kornél zenei igazgató gondoskodik. A zene mellett a hotel design-, film-, gasztronómiai-, divat-, szépségápolási és irodalmi élményeket is kínál vendégeinek.

Az Aria Hotel Budapest tereit Varró Zoltán (VarroDesign) tervezte, akinek munkáját a vendéglátóipari design legrangosabb díjával, a Gold Key Award-dal is elismerték. A szálloda mozi minőségű vetítőterme, a Teatro Aria magyar és nemzetközi sikerfilmeket vetít, és hollywood-i klasszikusok ihlették az Aria tetőbárja, a High Note Skybar őszi-téli fine drinking menüjét is. A hotel Európa legjobbjának*** választott, komplex kényeztetést kínáló wellness részlege, a Harmony Spa nagykövete az egyik legsikeresebb magyar szupermodell, Mihalik Enikő. A Libri Könyvkiadóval közösen elindított The Reading Monkey sorozatban kortárs szerzőkkel olyan fontos társadalmi kérdésekről beszélgetnek új könyvük kapcsán, amelyek a nemzetközi nyilvánosságot is foglalkoztatják.

Forrás: Turizmus Online


Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.