Egy nagy köszönet - öt európai városban

A Marriott három budapesti szállodája, a Budapest Marriott Hotel, a Millennium Court, Marriott Executive Apartments és a Courtyard by Marriott Budapest City Center látták vendégül csütörtökön öt másik európai várossal együtt a szállodalánc legfontosabb európai ügyfeleinek képviselőit.

A szállodaláncot 85 évvel ezelőtt alapító amerikai J.W. Marriott családi vállalkozásából mára a Marriott a világ vezető, 70 országában több, mint 3500 szállodával rendelkező, és folyamatosan növekvő nagyvállalatává vált. Bill Marriott filozófiája azóta sem veszített értékéből, mely szerint a legfontosabb, hogy minden helyzetben az emberek legyenek a legfontosabb szempont. Ez legfőképpen a vendégekre vonatkozik, de tágabb értelemben a saját munkatársakra, az üzleti döntésekre és a közösségre is. A Marriott Európában pl. egységesen az SOS Gyermekfalvakat is támogatja, évente több gyűjtési kampányt, rendezvényt szervezve, vagy éppen önkéntes munkát vállalva.

Szintén ezen alapelv szellemében a Marriott minden évben egy hetet annak szentel, hogy világszerte megünnepelje legfontosabb ügyfeleit – mint ahogy ezt ezen a héten is megtette, Európa öt másik városával együtt. Október 25-én London, Edinburgh, München, Amszterdam és Budapest adott egy-egy nagyszabású partyt – ezúttal azonban nem a szállodában, hanem egy különleges helyszínen. A budapesti rendezvénynek a Váci1, az egyik legszebb, újonnan épült üzletház adott otthont, amely egyelőre nem nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A Catering by Budapest Marriott is ezen a rendezvényen debütált új arculatával, és kápráztatta el a vendégeket a megszokott magas minőségű gasztronómiával. A szálloda partnereinek jóvoltából lehetett kóstolni a Garamvári Szőlőbirtok pezsgőit, a szekszárdi Lajvér Borház borait, az Aperolt pedig a Bols Hungary biztosította. Az est dramaturgiai fénypontja a Roxer rendezvényügynökség szervezésében bemutatkozó akrobatikus selyemtánc formáció volt, a technikáról pedig a Special Effects gondoskodott.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.