Esküvők, egyéb rendezvények, tóparti wellness, nyári lazulás ott, ahol Leo a király

FRISSÍTVE Egy testvérpár álmodott egy nagyot. Hatalmas munkát, energiát, pénzt, valamint temérdek időt áldoztak rá, és az álmuk valóra vált. Négycsillagos szállodájuk Balatonvilágoson annyira tökéletes találkozása az elsősorban megcélzott vendégkörnek, hogy időközben elnyerték az ország legjobb esküvői helyszínnek járó címet is házukkal. Családias vendégszeretet, balatoni kilátás, kényeztető wellness, valamint a legkiválóbb hazai ételek és borok: ezt kínálja négycsillagos minőségben a balatonvilágosi Tópart Hotel és Étterem, ahová a napokban kaptunk meghívást.

Vállalati üdülő volt, idősek otthonának készült, végül családias hotel lett

„2005-ben fedeztük fel a Magyar Nemzeti Bank elhanyagolt balatonvilágosi üdülőjét, és rögtön tudtuk, egy ilyen mesés környezetből nagyon jó dolgokat tudnánk kihozni, meséli ottjártunkkor a tulajdonos testvérpár, Pintér Anna és Pintér Máté, majd így folytatták: Először idősek otthonának építettük át a házat, de idővel inkább úgy döntöttünk,  hogy a felújítás, kibővítés után inkább egy olyan kis meghitt szállodát varázsolunk a tó partjára, ahová bárki ellátogathat. Így 2007-ben megnyitottuk a Tópart Hotel és Éttermet.”

 

 

Elmondták még, az azóta is családi tulajdonban lévő szálloda vendégei 18 csendes, családias hangulatú szoba közül válogathatnak, amelyek egy részéből csodás panoráma tárul eléjük a tóra, illetve az északi partra, a Bakonyalja vonulataira. A közel 1500 tulipánt számláló ősfás park megálmodója pedig nem más, mint a testvérpár édesapja, aki egy napos vendégeskedünk alatt is végig ott szorgoskodott a kertben virágai társaságában.

Nyáron ott a tó, rossz időben a benti wellness

A szálloda wellnessrészleggel is rendelkezik, ahol pezsgőmedence, finn szauna, infraszauna, skót zuhany, jégvarázs, Kneipp-taposó és boruló dézsa is található. Ezenfelül többfajta masszázs is elérhető, többek között aromaterápiás- és talpmasszázs.

A helyszínen a legkülönbözőbb szabadtéri programokra is lehetőség nyílik, a Balaton-parti park kiváló egy esti grillpartihoz, a hotel saját strandjának használata pedig csak a vendégek számára lehetséges, ahol lehet SUP-ot is bérelni, vagy a ház csónakjával kievezni a tóra.

A szálloda kutyabarát, sőt, állatbarát, így a vendégeknek a házikedvenceinket sem kell otthon hagyniuk. Sőt, már megérkezéskor szembesülhet bárki a becsekkolásnál Leóval, a ház main coon macskájával, akinél fenségesebben és mindenkihez leereszkedően közeledő, a saját szépsége tudatában lévő házicicával még az életben nem találkoztunk, – ottjártunkkor természetesen ő is  fogadta a vendégeket. 

Vízparti gasztroélmények: különleges, mégis alapjaiban jól ismert ételkreációk, balatoni borok kíséretében

Hazai és nemzetközi ízek, helyi alapanyagok nagy műgonddal és szakértelemmel elkészítve, rövid, szezonális étlap, mindez közvetlenül a vízparton, alig egy órányira a főváros zajától. 2019-ben adták át a megújult panorámaéttermet, ahonnét a teraszról páratlan kilátás nyílik a Balatonra és a szálloda parkjára.

Itt minden együtt van ahhoz, hogy a fővárostól csak mindössze egy órányi autóútra lévő étteremben eleressze mindenki a hétközben, a városban felgyülemlett stresszt és a munkájához, otthonához tartozó nehézségeket, problémákat.

Az étterem kerthelyiségének különleges része a csodás színekben pompázó, tulipánoktól karnyújtásnyira lévő Akvárium, ahol egy letisztult külsejű, üveggel körbevett, félig nyitott helyiségben élvezhetik a vendégek a remek fogásokat, a kiváló italokat és a balatoni szellőt.

„2020-ban a legmodernebb technológiákkal újítottuk fel a konyhánkat, ahol a magyar és a nemzetközi gasztronómia fogásait a legnagyobb odafigyeléssel készítjük. Fogásaink mellé a Balaton-régió és a magyar borvidék legnemesebb borait szolgáljuk fel", mutatja be konyhája koncepcióját Schneider József mesterszakács, aki csapatával egész évben helyt áll.

Az étterem idei étlapján klasszikus magyar ízeket gondolt újra, így olyan fogások találhatók rajta, mint a marhapörkölt vagy a tyúkhúsleves, de a vegetáriánus és a vegán vendégekre, illetve a glutén- és a laktózérzékenyekre is gondoltak a menüsor összeállítása során.

A húsmentes kínálatból ajánlásra méltó a citrusos karalábé, amit mogyoróval és burgonyachipsszel tálalnak, vagy a hajdina, cékla és sárgabarack adta ízvilággal összekombinált kecskesajt. Közkedvelt választásnak számít a hollandi mártással, bébispenóttal és parázsburgonyával tálalt fogasfilé és az édesburgonya-trió.

Utóbbinál a zöldséget háromféleképpen használják fel: tallér, püré és chips formájában. Ezt teszi teljessé a currys majonéz, a sült hagyma és a rukkola. A desszertek közül kiemelkedik a túrógombóc, amit tradicionális módon, fahéjas tejföllel tálalnak, de újító elemként a tányéron megjelenik a fehér csokoládé is.

Esküvői álomhelyszín

A családias léptékű szálloda ideális helyszínt biztosít különböző rendezvények számára. Ezek közül főként a tavaszi és őszi időszakban, valamint a nyári hétvégeken kiemelkednek az esküvők.

Hiszen itt valóban akár a víz fölött a tóba benyúló stégről is kimondhatja a boldogító igent az ifjú pár, ami nemcsak a házasságkötési ceremónia helyszínéül szolgálhat, hanem jegyesfotózáshoz is kiváló, amelyhez az országszerte híres balatonvilágosi naplemente biztosíthat nem mindennapi, valóban felejthetetlen látványt.

A szálloda esküvők esetén, mint a testvérpár elmondta, teljes kizárólagosságot biztosít, vagyis egy időben csak egy esküvőt tartanak, az esküvőszervezést pedig a lehető legrugalmasabb módon segítik. Ráadásul a násznép elszállásolására is van lehetőségük 56 főig.

A 100 fő befogadására alkalmas, panorámás rendezvényterem nemcsak esküvők, hanem csapatépítések, konferenciák, előadások és workshopok lebonyolításra is alkalmas, ez utóbbit támogatja a modern, minden igényt kielégítő technikai felszereltség is.

A kisebb, 50 fős, balatoni körpanorámás konferenciaterem pedig kiváló céges tréningek, továbbképzések és egyéb szakmai napok megrendezéséhez, de a szálloda két különálló, igény szerint berendezhető termei csoportos foglalkozások lebonyolítására is tökéletesen alkalmasak.

A ház az évben mindössze egy hónapra, februárban tart zárva, valamint még a karácsonyi ünnepeket tartják tiszteletben - olyankor mindenki hazatérhet a családjához, hogy együtt tölthessék az ünnepeket. 

 

Forrás: Tópart Hotel és Étterem

Forrás: Fotók: Tópart Hotel / Wendl Péter

Forrás: Fotók: Szállás.hu


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.