Esküvők, egyéb rendezvények, tóparti wellness, nyári lazulás ott, ahol Leo a király

FRISSÍTVE Egy testvérpár álmodott egy nagyot. Hatalmas munkát, energiát, pénzt, valamint temérdek időt áldoztak rá, és az álmuk valóra vált. Négycsillagos szállodájuk Balatonvilágoson annyira tökéletes találkozása az elsősorban megcélzott vendégkörnek, hogy időközben elnyerték az ország legjobb esküvői helyszínnek járó címet is házukkal. Családias vendégszeretet, balatoni kilátás, kényeztető wellness, valamint a legkiválóbb hazai ételek és borok: ezt kínálja négycsillagos minőségben a balatonvilágosi Tópart Hotel és Étterem, ahová a napokban kaptunk meghívást.

Vállalati üdülő volt, idősek otthonának készült, végül családias hotel lett

„2005-ben fedeztük fel a Magyar Nemzeti Bank elhanyagolt balatonvilágosi üdülőjét, és rögtön tudtuk, egy ilyen mesés környezetből nagyon jó dolgokat tudnánk kihozni, meséli ottjártunkkor a tulajdonos testvérpár, Pintér Anna és Pintér Máté, majd így folytatták: Először idősek otthonának építettük át a házat, de idővel inkább úgy döntöttünk,  hogy a felújítás, kibővítés után inkább egy olyan kis meghitt szállodát varázsolunk a tó partjára, ahová bárki ellátogathat. Így 2007-ben megnyitottuk a Tópart Hotel és Éttermet.”

 

 

Elmondták még, az azóta is családi tulajdonban lévő szálloda vendégei 18 csendes, családias hangulatú szoba közül válogathatnak, amelyek egy részéből csodás panoráma tárul eléjük a tóra, illetve az északi partra, a Bakonyalja vonulataira. A közel 1500 tulipánt számláló ősfás park megálmodója pedig nem más, mint a testvérpár édesapja, aki egy napos vendégeskedünk alatt is végig ott szorgoskodott a kertben virágai társaságában.

Nyáron ott a tó, rossz időben a benti wellness

A szálloda wellnessrészleggel is rendelkezik, ahol pezsgőmedence, finn szauna, infraszauna, skót zuhany, jégvarázs, Kneipp-taposó és boruló dézsa is található. Ezenfelül többfajta masszázs is elérhető, többek között aromaterápiás- és talpmasszázs.

A helyszínen a legkülönbözőbb szabadtéri programokra is lehetőség nyílik, a Balaton-parti park kiváló egy esti grillpartihoz, a hotel saját strandjának használata pedig csak a vendégek számára lehetséges, ahol lehet SUP-ot is bérelni, vagy a ház csónakjával kievezni a tóra.

A szálloda kutyabarát, sőt, állatbarát, így a vendégeknek a házikedvenceinket sem kell otthon hagyniuk. Sőt, már megérkezéskor szembesülhet bárki a becsekkolásnál Leóval, a ház main coon macskájával, akinél fenségesebben és mindenkihez leereszkedően közeledő, a saját szépsége tudatában lévő házicicával még az életben nem találkoztunk, – ottjártunkkor természetesen ő is  fogadta a vendégeket. 

Vízparti gasztroélmények: különleges, mégis alapjaiban jól ismert ételkreációk, balatoni borok kíséretében

Hazai és nemzetközi ízek, helyi alapanyagok nagy műgonddal és szakértelemmel elkészítve, rövid, szezonális étlap, mindez közvetlenül a vízparton, alig egy órányira a főváros zajától. 2019-ben adták át a megújult panorámaéttermet, ahonnét a teraszról páratlan kilátás nyílik a Balatonra és a szálloda parkjára.

Itt minden együtt van ahhoz, hogy a fővárostól csak mindössze egy órányi autóútra lévő étteremben eleressze mindenki a hétközben, a városban felgyülemlett stresszt és a munkájához, otthonához tartozó nehézségeket, problémákat.

Az étterem kerthelyiségének különleges része a csodás színekben pompázó, tulipánoktól karnyújtásnyira lévő Akvárium, ahol egy letisztult külsejű, üveggel körbevett, félig nyitott helyiségben élvezhetik a vendégek a remek fogásokat, a kiváló italokat és a balatoni szellőt.

„2020-ban a legmodernebb technológiákkal újítottuk fel a konyhánkat, ahol a magyar és a nemzetközi gasztronómia fogásait a legnagyobb odafigyeléssel készítjük. Fogásaink mellé a Balaton-régió és a magyar borvidék legnemesebb borait szolgáljuk fel", mutatja be konyhája koncepcióját Schneider József mesterszakács, aki csapatával egész évben helyt áll.

Az étterem idei étlapján klasszikus magyar ízeket gondolt újra, így olyan fogások találhatók rajta, mint a marhapörkölt vagy a tyúkhúsleves, de a vegetáriánus és a vegán vendégekre, illetve a glutén- és a laktózérzékenyekre is gondoltak a menüsor összeállítása során.

A húsmentes kínálatból ajánlásra méltó a citrusos karalábé, amit mogyoróval és burgonyachipsszel tálalnak, vagy a hajdina, cékla és sárgabarack adta ízvilággal összekombinált kecskesajt. Közkedvelt választásnak számít a hollandi mártással, bébispenóttal és parázsburgonyával tálalt fogasfilé és az édesburgonya-trió.

Utóbbinál a zöldséget háromféleképpen használják fel: tallér, püré és chips formájában. Ezt teszi teljessé a currys majonéz, a sült hagyma és a rukkola. A desszertek közül kiemelkedik a túrógombóc, amit tradicionális módon, fahéjas tejföllel tálalnak, de újító elemként a tányéron megjelenik a fehér csokoládé is.

Esküvői álomhelyszín

A családias léptékű szálloda ideális helyszínt biztosít különböző rendezvények számára. Ezek közül főként a tavaszi és őszi időszakban, valamint a nyári hétvégeken kiemelkednek az esküvők.

Hiszen itt valóban akár a víz fölött a tóba benyúló stégről is kimondhatja a boldogító igent az ifjú pár, ami nemcsak a házasságkötési ceremónia helyszínéül szolgálhat, hanem jegyesfotózáshoz is kiváló, amelyhez az országszerte híres balatonvilágosi naplemente biztosíthat nem mindennapi, valóban felejthetetlen látványt.

A szálloda esküvők esetén, mint a testvérpár elmondta, teljes kizárólagosságot biztosít, vagyis egy időben csak egy esküvőt tartanak, az esküvőszervezést pedig a lehető legrugalmasabb módon segítik. Ráadásul a násznép elszállásolására is van lehetőségük 56 főig.

A 100 fő befogadására alkalmas, panorámás rendezvényterem nemcsak esküvők, hanem csapatépítések, konferenciák, előadások és workshopok lebonyolításra is alkalmas, ez utóbbit támogatja a modern, minden igényt kielégítő technikai felszereltség is.

A kisebb, 50 fős, balatoni körpanorámás konferenciaterem pedig kiváló céges tréningek, továbbképzések és egyéb szakmai napok megrendezéséhez, de a szálloda két különálló, igény szerint berendezhető termei csoportos foglalkozások lebonyolítására is tökéletesen alkalmasak.

A ház az évben mindössze egy hónapra, februárban tart zárva, valamint még a karácsonyi ünnepeket tartják tiszteletben - olyankor mindenki hazatérhet a családjához, hogy együtt tölthessék az ünnepeket. 

 

Forrás: Tópart Hotel és Étterem

Forrás: Fotók: Tópart Hotel / Wendl Péter

Forrás: Fotók: Szállás.hu


NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.
Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels

Újjászervezte értékesítési csapatát az Accent Hotels 

Magyarország piacvezető független szállodaüzemeltetője öt szakembert léptetett elő értékesítési csapatában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.