Telefonközpontból luxusszálloda, kulináris élményekkel gazdagon

A Kozmo Hotel vörös téglás épülete kétszer is jó kezekbe került. Először a magyar Ray Rezső építész áldásos kezei közé, aki egy extravagáns külsőt álmodott meg, amely talán már akkor is túl szép volt egy telekommunikációs központ épületének, majd évtiezedekkel később spanyol tulajdonosai vették gondozásukban, akik nem csak megőrizték a múlt eme ékkövét, hanem  modern belső terekkel új életet is leheltek bele.

A KOZMO Hotel Budapest a kortárs és a klasszikus stílus kifinomult keveréke. A műemlék épület gigantikus belső tereiben egykor a józsefvárosi távközlési központ működött, majd a közel hat évig tartó felújítás során spanyol tulajdonosai a legmodernebb bútorokkal rendezték be és a legjobb minőségű anyagokat használták fel. Az éveken át tartó munka eredményeképpen egy fenséges és a régi idők hangulatát őrző szálloda született.

Az épület egykor távközlési központ volt
Az épület egykor távközlési központ volt
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

Reneszánsz hangulatú „vártorony”, bástyákra emlékeztető elemek, gigantikus szobrok

A Horváth Mihály térről még nem látszik, hogy a hatalmas kapu és belső udvar egy lenyűgöző és hatalmas hotelt rejt. A szállodába belépve a nyugalom és béke érzése uralkodik. A recepció hátterében egy padlótól a mennyezetig érő üvegfal található, ahonnan a belső udvarra nyílik rálátás. Látszik, hogy minden centimétert gondosan megterveztek, mint a látványos és eredeti szépségében megőrzött főlépcsőház esetében, annak az eredetire megszólalásig hasonlító kerámia burkolatával. A Parlament után ez Magyarország második leghosszabb főlépcsője, amely olyan impozáns, mint a tér, amely körülveszi. A tágas lépcsőházból annak idején irodák nyíltak, ma szobákhoz és a téli időszakban nyitva tartó Kozmo étteremhez vezet utunk, illetve egy kis kitérőt követően a multifunkcionális konferenciatermekhez.

Magyarország második leghosszabb főlépcsője
Magyarország második leghosszabb főlépcsője
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

Időtlen klasszikusok és művészi alkotások

A visszafogott stílusban berendezett szobák és lakosztályok időtlenséget árasztanak, amelyek hófehér falain Carlos Canovas spanyol fotográfus Budapesten készült művészi fotói kaptak helyet. Mind a 60 szoba és 24 lakosztály valóságos menedéket jelent a város forgatagában. A lakosztályok közül a legkiemelkedőbb a 190 nm-es, tágas elnöki lakosztály, amelyhez egy látványos terasz tartozik.

Az elnöki lakosztály
Az elnöki lakosztály
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

Korszerű fedett uszoda és Valmont SPA egészíti ki a kifinomult luxusszálloda átfogó exkluzív kínálatát. A 400 nm-es wellness részleg olyan, mintha egy szentélyben lennénk, és jacuzzival, úszómedencével, szaunával, élményzuhanyzóval és nyugágyakkal gondoskodik a zavartalan kikapcsolódásról. Kivételes belső terei és a feltöltődést teljessé tevő spa-nak köszönhetően a szálloda nemrég elnyerte a Leading Hotels of the World tagságot.

A Kozmo nyári étlapjával beutazhatjuk a világot

A kivételes wellness élményeken túl a szálloda különleges gasztronómiai élményeit sem lehet figyelmen kívül hagyni. Fel sem kell állnunk az asztaltól ahhoz, hogy Andalúziában, Jaipurban vagy éppen Argentínában érezzük magunkat. Az új nyári étlapról válogatva a világ számos pontjára ellátogathatunk, és ami a legjobb, hogy nem csak a hotel vendégei élvezhetik e páratlan kulináris élményt, hanem bárki betérhet és megkóstolhatja a New York Strip Steaket, a Rizotto Biancot, a Tigris Garnéla & Nduja Szalámit avagy desszertnek a mennyeien újragondolt Earl Grey Mille Feuille -t.

mezze válogatás naan kenyérrel
mezze válogatás naan kenyérrel
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

Feith Attila, a Kozmo Luxury Hotel séfje, aki korábban többek között Windsorban, a Grand Hotel Margitszigetben, és a Royal Corinthia-ban dolgozott, úgy állította össze a rendkívül változatos ételkínálatot, hogy mindenki találjon benne ínyére valót. Természetesen a nemzetközi konyha közkedvelt ételei mellett, a „Hazai ízek” válogatásban a magyar konyha híres fogásait is megtaláljuk. Ám legyen szó akár egy Club szendvicsről, akár egy Rákóczi túrós desszertről, egészen biztos, hogy számíthatunk egy kis meglepetésre, egy szokatlan, de annál ízletesebb csavarral. Az ételek kizárólag a legmagasabb szintű alapanyagokból készülnek, amelyek egy részét külföldről szerzik be. A tésztákat és a cukrászati termékeket saját maguk készítik.

 „A legmodernebb ételkészítési eljárások alkalmazása mellett a különféle nemzeti konyhákra jellemző ízharmóniákat megtartva igyekszünk minden fogást valami különlegességgel egyedivé tenni. A tálalást pedig legalább annyira fontosnak tartjuk, mint az étel ízvilágát, hiszen a gasztronómia multiszenzoriális élményt kell nyújtson. Mi pedig itt a Kozmo-ban minden szempontból maradandó élmény létrehozására törekszünk!” – mondja Feith Attila séf.

A séf: Feith Attila
A séf: Feith Attila
Fotó: Kozmo Hotel Budapest

A legkiválóbb hús- és halételek mellett a vegetáriánus és vegán vendégek is számos fogás közül választhatnak, és természetesen az élelmiszer allergiásokra is gondoltak, minden étel mellett gyakorlatilag az összes allergén feltüntetésre került. A Kozmo szálloda egyik rejtett kincse tágas, árnyas belső terasza, a Courtyard, amely áprilistól októberig lehetőséget nyújt a szabadban való étkezéshez.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.