Új Executive Chef a Kempinskiben

Bárdos Péter közel 25 éves tapasztalattal rendelkezik, sikeres konyhai részlegeket vezetett több hasonló színvonalú hotelben, így méltán kerül Budapest egyik vezető luxusszállodájában a konyhai csapata élére, írja a Kempinski Hotel Corvinus Budapest a séfváltással kapcsolatos közleményükben.

Stephan Interthal, a szálloda igazgatója az új séf érkezése kapcsán elmondta:

Pétert magas szintű, értékes nemzetközi gasztronómiai tapasztalata, a vendéglátás iránti szenvedélye, valamint kreativitása és innovatív szemlélete kiválóan alkalmassá teszi szállodánk konyhai csapatának vezetésére. Folyamatosan fejlesztette vezetői képességeit mióta csatlakozott hozzánk, és biztosak vagyunk abban, hogy ebben a kulcsszerepben kiválóan helyt fog állni és még magasabb szintre emeli szállodánk gasztronómiai kínálatát

Bárdos Péter, a Kempinski konyhájának új vezetője
Bárdos Péter, a Kempinski konyhájának új vezetője
Fotó: Kempinski Hotel

Bárdos Péter Budapesten végezte szakmai tanulmányait, 2001-ben kezdte karrierjét Commis Chef pozícióban a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestben. Egy év elteltével csatlakozott a Kempinski Hotel Corvinus Budapest csapatához, mint Demi Chef de Partie.

Nemzetközi karrierje 2007-ben indult, amikor Európa egyik legnagyobb konferenciaszállodájában, a Hilton London Metropole-ban kezdett dolgozni. A hotel 1100 szobával, 35 bankett-teremmel és három bálteremmel rendelkezik, ahol alkalmanként egyszerre akár 3000 vendégnek is tányérszervizt tudtak nyújtani. A 13 év alatt, amelyet ott töltött, Péter lépésről lépésre haladt feljebb a ranglétrán, egészen Bankett Konyha Chef de Cuisine / Senior Sous Chef pozícióig.

2020-ban Dubajba költözött, ahol a Hilton Dubai Palm Jumeirah nyitás előtti Head Chefje lett a bevezetés időszaka alatt. A hotelen belül négy franchise rendszerben működő gasztronómia egységet (CLAW BBQ, Trader Vic's Tahitian Village, McGettigan’s Factory – The Palm és Jones the Grocer) is megnyitott.

2021 végén visszatért Magyarországra és a budapesti Kempinskiben Executive Sous Chef pozícióban dolgozott. Szenvedélyes séf, aki keresi az innovatív megoldásokat és folyamatosan feszegeti kreativitásának határait. Magyar anyanyelvén kívül folyékonyan beszél angolul. Ha éppen nem a konyhában van, szívesen utazik családjával és fedezi fel a kevésbé ismert helyeket és ételeket.


Szlovákiába is betört a száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiába is betört a száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

Ráadásul a járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.
50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt 

Annak a férfinak jár a kártérítés, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé a lánc egyik amerikai tagjában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.