Mint kiderült, a menü tervezéséért felelős csapat magasan képzett topséfekből áll, akik csupán azt a pofonegyszerű nézetet vallják, hogy az ételeket alkotó hozzávalóknak tökéletesnek kell lenniük. Ennek érdekében rengeteg időt töltenek a legjobb alapanyagok felkutatásával a világ minden tájáról.
Az Emirates szerint a fedélzeten felszolgált menü egyike azoknak a fontos alkotóelemeknek, amely miatt az utasok legközelebb is ugyanezt a légitársaságot választják. Az Emirátusok légitársaságának minden járata a célállomástól függően egyedi étlappal rendelkezik. A menü minden hónapban változik, és olyan szempontok is fontosak, mint például egy adott fogás súlya és nagysága mekkora.
A járatokon kínált borokat, pezsgőket és a vintage port-ot minden évben egy borszakértőkből álló speciális csapat választja ki. A borszakértők csapata alapvetően azt nézi - e szakértő csapatnak tagja az Emirates elnöke, Sir Tim Clark is -, hogy összhangban legyen az adott fedélzeten kínált menüvel.