Miért Ciprus?

Hirtelen tíz okot tudunk felsorolni tudunk arra, miért érdemes felkeresni a szigetet

Ciprus gasztronómiáját és gazdag kultúrális látnivalóit mutatta be szakmai vendégeinek június 20-án a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal, Ács-Lévai Viktória vezetésével, ahol a Ciprusi budapesti Nagykövet, Panayiotis Papadopoulos köszöntötte a meghívottakat, majd Michalis Pouros-tól (CEO) megtudtuk, hogy bár tavaly kirobbanó évet tudnak maguk mögött turisztikai szempontból – azonban az eddigi idei eredmények azt igazolják, hogy idén év végére még a tavalyi adatokat is túlszárnyalják.

2017-ben 3,6 millió turista fordult meg a szigeten, idén, az előrejelzések szerint, közelítik majd a 4 milliós vendégszámot. Ezt annak fényében számolják, hogy január-május között már 125 százalékos növekedést regisztráltak 2017-hez képest. Magyar honfitársaink közül tavaly 15 ezren nyaraltak Cipruson, idén – köszönhetően a két közvetlen járatnak is – nyilván többen váltanak majd jegyet.

És most lássuk a 10 okot, ami miatt Ciprust minimum egyszer látni kell:

1. Szuper tengerparttal rendelkezik, 440 km hosszan.

2. Számos aktív kikapcsolódási programot kínál: golf, túrázás, mountain bike stb.

3. Minőségi a vendéglátás és a sziget szálláslehetőségei (ahány csillagot írnak – európai mércével mérve épp olyan minőséget várhatunk)

4. Történelmi emlékekre érzékenyeknek is tökéletes választás, a sziget tele 10 ezer éves emlékekkel

5. Mivel Cipus - időjárásának köszönhetően -egész évben látogatható, programhegyekkel várják a vendégeket az év minden napján

6. Budapestről már mind Larnaca, mind Páfosz közvetlen légiösszeköttetéssel elérhető

7. Kis távolságok vannak a szigeten, akár csillagtúrával felfedezhetők kincsei, látnivalói

8. Jó az úthálózata, és az is nagyon szimpatikus, hogy autópályái ingyenesek, csak azért a nagy örömben arra oda kell figyelni, hogy hála az angolok körében töltött kényszerű időnek – bal oldali a közlekedés

9. Kékzászlós, azaz nagyon királyi tengerpartrészből mindjárt 54 akad a szigeten

10. Ha pedig valaki szereti a görög konyhát, azt még szorozza be egy kicsivel, és élvezze Cipruson a mediterrán ízeket


Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.
Exkluzív díjátadó a Duna-parton

Exkluzív díjátadó a Duna-parton 

Díjakat osztott magyarországi utazási irodáknak a világ legtöbb országába repülő légitársasága.
Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút

Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút 

Szombaton rendezik meg a Gyermekvasút napját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.