Pisai ferde torony, gasztro körítéssel

Akik idén a Coninvest Kft. nyári olaszországi Gasztrotúráján a céggel tartottak - nem mindennapi élményben lehetett részük. A jelentkezőkkel a szervezők a pisai repülőtéren találkoztak, ahonnét első útjuk a híres ferde toronyhoz vezetett, majd onnét busszal a firenzei piacra indult közösen a csapat.

Miért érdekes ez a hely? Mert a valódi piac fölötti galériát, Scuola di Cucina Lorenzo de Medici néven, igencsak különleges koncepció alapján működtetik: tulajdonképpen egy gasztronómiai, kulináris piacteret hoztak létre, egyforma pultrendszerrel, közös egyenruhában a résztvevőkkel, ahol minden pultnál más-más topterméket kínálnak a betérőnek. Autentikus toszkán tésztaétel sort kóstoltak a magyarok az előkelő Séf Asztalánál, ahol a ház főszakácsa előttük készítette el az ételeket.

Ha Firenze, akkor Uffizi Múzeum: a gyomor örömei után a látványt gazdagító Michelangelo, Botticelli, Raffaello művei következtek. Majd a nap befejezéseként egy modenai balzsamecet készítőhöz indult a csapat, ahol bemutatták, miként érlelik hét éven át, más-más fából készült hordókban a topnedüt.

A szombat egy igaz olasz számára általában a piaccal kezdődik – a magyarok is felvették hát a helyi ritmust, gasztronómiai nézelődéssel és sok-sok kóstolással kezdték a napot. Utána a híres Franciacorta pezsgő- és borvidék egyik jellegzetes, több száz éves múltra visszatekintő pincészetét, a Barone Pizzini birodalmát járták végig, amely a terület első olyan pezsgő- és borászata volt, ahol bio szemlélet alapján nevelik a szőlőt, és állítják elő a bort, pezsgőt. Egyébként annyira dívik mostanság ez a trend, hogy a vidék 109 pincészetéből ma már jelentős részben (30%-uknál) ott díszeleg a tételek címkéjén: ezek  bio módszerrel készültek.

Személyesen a Garda-tavi régió borszövetségének elnöke fogadta, és kísérte végig a csapatot a program zárónapján egy helyi, elegáns borászat termein, ahol borkóstoló is szerepelt a programban igazi olaszos vendéglátással, finom finger food falatkákkal. A napot egy exkluzív, Michelin-csillagos étteremben, fine dining vacsorával koronázták meg a résztvevők: motorcsónakkal érkeztek abba a Garda-tó egyik kis mesés öblében fekvő, egykori kolostorból kialakított San Vigilio nevű topétterembe, amelyben már az angol királyi család tagjai és számos világsztár is megfordult.


Kiderült, mikor érdemes repülőjegyet venni

Kiderült, mikor érdemes repülőjegyet venni 

Ha tavasszal szeretnénk utazni, akkor közeli úti célra még vehetünk kedvező árú repülőjegyet.
Ausztria 2024-es turisztikai eredményei

Ausztria 2024-es turisztikai eredményei 

Ausztria számára 2024 különösen sikeres év volt a közép-kelet-európai piacokon.
Utazás Kiállítás 2025: Ciprus, ahol a kultúra és a természet találkozik

Utazás Kiállítás 2025: Ciprus, ahol a kultúra és a természet találkozik 

Mutatós vendégszámok, az igazi profik ősszel indulnak a szigetre.
Járatlan utakon: felfedezésre váró úti célok Franciaországban

Járatlan utakon: felfedezésre váró úti célok Franciaországban 

Vajon szüksége van marketingre a világ egyik leglátogatottabb országának, amely több esetben az overtourismmal is küzd?
Túlzsúfoltság a velencei karneválon

Túlzsúfoltság a velencei karneválon 

Valentin nap hétvégéjén hatalmas tömegű turista áradat lepte el a velencei utcákat és hidakat újabb aggodalmakat keltve a helyiekben.
Jelentős vásárok Brnó-ban a világ szakembereinek

Jelentős vásárok Brnó-ban a világ szakembereinek 

A 2025-ös év ismét gazdagá vásárprogramot hoz a brnó-i vásárterületre, tele nagy jelentőségű eseményekkel különöző iparágak és egyéb szakterületek számára.
Kultúrális központ lehet a spanyol festő szülőháza Sevillában

Kultúrális központ lehet a spanyol festő szülőháza Sevillában 

Kulturális központtá alakítaná Diego Velázquez (1599-1660) világhírű spanyol festő sevillai szülőházát az épületet megvásároló befektetői csoport.
Melyik a jó választás? –10 °C-ban fagyoskodni vagy +16 °C-ban napfürdőzni?

Melyik a jó választás? –10 °C-ban fagyoskodni vagy +16 °C-ban napfürdőzni? 

Az elsőt Budapesten mérik, a második pedig Málta szigetén a most jellemző hőmérséklet.
A jövő fesztiválja Bécsben

A jövő fesztiválja Bécsben 

Áprilisban Bécs ad otthont Európa legnagyobb, a jövő munkahelyeivel foglalkozó rendezvényének.
Rakonczay Gábor 1300 kilométerre a céltól az óceán-átkenuzáson

Rakonczay Gábor 1300 kilométerre a céltól az óceán-átkenuzáson 

A 44 éves magyar sportoló közösségi oldalán ad mindennap helyzetjelentést, de az érdeklődők online is nyomon tudják követni a hajóját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.