Pisai ferde torony, gasztro körítéssel

Akik idén a Coninvest Kft. nyári olaszországi Gasztrotúráján a céggel tartottak - nem mindennapi élményben lehetett részük. A jelentkezőkkel a szervezők a pisai repülőtéren találkoztak, ahonnét első útjuk a híres ferde toronyhoz vezetett, majd onnét busszal a firenzei piacra indult közösen a csapat.

Miért érdekes ez a hely? Mert a valódi piac fölötti galériát, Scuola di Cucina Lorenzo de Medici néven, igencsak különleges koncepció alapján működtetik: tulajdonképpen egy gasztronómiai, kulináris piacteret hoztak létre, egyforma pultrendszerrel, közös egyenruhában a résztvevőkkel, ahol minden pultnál más-más topterméket kínálnak a betérőnek. Autentikus toszkán tésztaétel sort kóstoltak a magyarok az előkelő Séf Asztalánál, ahol a ház főszakácsa előttük készítette el az ételeket.

Ha Firenze, akkor Uffizi Múzeum: a gyomor örömei után a látványt gazdagító Michelangelo, Botticelli, Raffaello művei következtek. Majd a nap befejezéseként egy modenai balzsamecet készítőhöz indult a csapat, ahol bemutatták, miként érlelik hét éven át, más-más fából készült hordókban a topnedüt.

A szombat egy igaz olasz számára általában a piaccal kezdődik – a magyarok is felvették hát a helyi ritmust, gasztronómiai nézelődéssel és sok-sok kóstolással kezdték a napot. Utána a híres Franciacorta pezsgő- és borvidék egyik jellegzetes, több száz éves múltra visszatekintő pincészetét, a Barone Pizzini birodalmát járták végig, amely a terület első olyan pezsgő- és borászata volt, ahol bio szemlélet alapján nevelik a szőlőt, és állítják elő a bort, pezsgőt. Egyébként annyira dívik mostanság ez a trend, hogy a vidék 109 pincészetéből ma már jelentős részben (30%-uknál) ott díszeleg a tételek címkéjén: ezek  bio módszerrel készültek.

Személyesen a Garda-tavi régió borszövetségének elnöke fogadta, és kísérte végig a csapatot a program zárónapján egy helyi, elegáns borászat termein, ahol borkóstoló is szerepelt a programban igazi olaszos vendéglátással, finom finger food falatkákkal. A napot egy exkluzív, Michelin-csillagos étteremben, fine dining vacsorával koronázták meg a résztvevők: motorcsónakkal érkeztek abba a Garda-tó egyik kis mesés öblében fekvő, egykori kolostorból kialakított San Vigilio nevű topétterembe, amelyben már az angol királyi család tagjai és számos világsztár is megfordult.


Észak-Korea egyik városába már mehetnek turisták

Észak-Korea egyik városába már mehetnek turisták 

Észak-Korea bejelentette, hogy Raszon, az orosz és kínai határ közelében fekvő város, újra megnyílik a külföldi turisták előtt.
Ennyien utaztak Rász el-Haimába 2024-ben

Ennyien utaztak Rász el-Haimába 2024-ben 

A Rász el-Haima Turisztikai Hivatal (RAKTDA) friss adatai szerint a vendégéjszakák száma rekordszintet ért a tavalyi évben.
Fő utazási trendek az elmúlt és az idei évben

Fő utazási trendek az elmúlt és az idei évben  

Nagyobb sportesemények, menő zenei programok, inspiráló lassú utak, alternatív úti célok.
Idén Casanova bűvöletében születik újjá a Velencei Karnevál

Idén Casanova bűvöletében születik újjá a Velencei Karnevál  

Velence idén még a szokásosnál is különlegesebb karnevált rendez: 18 napos ünnep február 14-től március 4 -ig tart a város csatornáin, hídjain és terein.
Merre indulnak idén az amerikai turisták?

Merre indulnak idén az amerikai turisták? 

Ha ma Amerika szóba kerül, a Los Angeles-i szörnyű tűzvész vagy Trump beiktatása a fő téma.
Újra népszerűek az utazási irodák?

Újra népszerűek az utazási irodák?  

A Z generáció tagjainak 38 százaléka nem online foglal.
Indul a bécsi báli szezon –  fokozott rendőri biztonsági intézkedések

Indul a bécsi báli szezon – fokozott rendőri biztonsági intézkedések 

Az osztrák rendőrség tagjai több mint egy hónapon át fokozottan védik a parketten keringőzőket. A báli szezon csúcseseményét, a bécsi operabált idén február 27-én tartják.
Megnyílt Közép-Európa legnagyobb turisztikai szakvására, az ATB

Megnyílt Közép-Európa legnagyobb turisztikai szakvására, az ATB 

Az esemény idén is különleges élményt kínál a „világ körüli utazás négy nap alatt” mottó jegyében.
Horvátországi adatok  magyar vendégérkezésekről

Horvátországi adatok magyar vendégérkezésekről 

 Az adatokból az is kiderült, hogy nemcsak a nyári hónapokban választják úti célul az országot.
Megvan a földkerülő verseny győztese

Megvan a földkerülő verseny győztese 

A francia Charlie Dalin nyerte meg a tizedik Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.