Pisai ferde torony, gasztro körítéssel

Akik idén a Coninvest Kft. nyári olaszországi Gasztrotúráján a céggel tartottak - nem mindennapi élményben lehetett részük. A jelentkezőkkel a szervezők a pisai repülőtéren találkoztak, ahonnét első útjuk a híres ferde toronyhoz vezetett, majd onnét busszal a firenzei piacra indult közösen a csapat.

Miért érdekes ez a hely? Mert a valódi piac fölötti galériát, Scuola di Cucina Lorenzo de Medici néven, igencsak különleges koncepció alapján működtetik: tulajdonképpen egy gasztronómiai, kulináris piacteret hoztak létre, egyforma pultrendszerrel, közös egyenruhában a résztvevőkkel, ahol minden pultnál más-más topterméket kínálnak a betérőnek. Autentikus toszkán tésztaétel sort kóstoltak a magyarok az előkelő Séf Asztalánál, ahol a ház főszakácsa előttük készítette el az ételeket.

Ha Firenze, akkor Uffizi Múzeum: a gyomor örömei után a látványt gazdagító Michelangelo, Botticelli, Raffaello művei következtek. Majd a nap befejezéseként egy modenai balzsamecet készítőhöz indult a csapat, ahol bemutatták, miként érlelik hét éven át, más-más fából készült hordókban a topnedüt.

A szombat egy igaz olasz számára általában a piaccal kezdődik – a magyarok is felvették hát a helyi ritmust, gasztronómiai nézelődéssel és sok-sok kóstolással kezdték a napot. Utána a híres Franciacorta pezsgő- és borvidék egyik jellegzetes, több száz éves múltra visszatekintő pincészetét, a Barone Pizzini birodalmát járták végig, amely a terület első olyan pezsgő- és borászata volt, ahol bio szemlélet alapján nevelik a szőlőt, és állítják elő a bort, pezsgőt. Egyébként annyira dívik mostanság ez a trend, hogy a vidék 109 pincészetéből ma már jelentős részben (30%-uknál) ott díszeleg a tételek címkéjén: ezek  bio módszerrel készültek.

Személyesen a Garda-tavi régió borszövetségének elnöke fogadta, és kísérte végig a csapatot a program zárónapján egy helyi, elegáns borászat termein, ahol borkóstoló is szerepelt a programban igazi olaszos vendéglátással, finom finger food falatkákkal. A napot egy exkluzív, Michelin-csillagos étteremben, fine dining vacsorával koronázták meg a résztvevők: motorcsónakkal érkeztek abba a Garda-tó egyik kis mesés öblében fekvő, egykori kolostorból kialakított San Vigilio nevű topétterembe, amelyben már az angol királyi család tagjai és számos világsztár is megfordult.


Midsommer, avagy egy varázslatos svédországi éjszaka

Midsommer, avagy egy varázslatos svédországi éjszaka 

A nyári napforduló a svédek második legnagyobb ünnepe, az éj ilyenkor a hagyományok szerint tele van varázslattal.
Tűzvész Splitnél – videóval

Tűzvész Splitnél – videóval 

A tűzoltók egyelőre nem tudják megfékezni a lángokat.
Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira

Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira 

Ausztria 2025-ben is izgalmas célpont a magyar utazók számára.
Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán

Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán 

Különleges új sétaprogram az osztrák fővárosban.
Retro fesztivál Opatijában

Retro fesztivál Opatijában 

Június 26-28. között Opatija a retro szórakozás fővárosává válik.
Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában

Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában 

Első ízben mutatták ki a juhhimlőt (variola ovina) a helyi illetékes hatóságok.
Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett

Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett 

Június 17-én a belvárosi Pullmann Hotel hangulatos rendezvénytermében tartotta szezonnyitó eseményét öt Magyarországon működő nemzeti idegenforgalmi szervezet.
Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk?

Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk? 

Az UniCredit Bank Austria idén is elkészítette a nyaralási euró számítását.
Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok

Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok 

Idén minden második magyar készül külföldre utazni legalább egyszer. Az úti célok változatlanok, de egyre többe kerül a nyaralás.
Közzétette foglalási adatait az ALDI Utazás

Közzétette foglalási adatait az ALDI Utazás 

A számok átlagosan 33 százalékos utasszám-növekedést mutatnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.