Hamarosan nyílik Tiszakécske első hotele 

A júniusban megnyíló négycsillagos Barack Hotel a gyógyászati szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt.
Az utazás élménye mindenkié

Az utazás élménye mindenkié 

Vallja a Skagerrak Tours. Az utazási iroda különlegessége, hogy kiemelkedően fontosnak tartja a mozgássérültek kikapcsolódását és utaztatását, így idén először katalógusban is megjelentették kerekesszékes vendégeik számára kínált útjaikat.

Elefántháton Indiában a Budavár Tours-szal 

Február 24-én megtartotta katalógusbemutatóját a Budavár Tours, ahol a már meglévő desztinációk mellett bemutatták újdonságukat, a kalandutazásokat is, és weboldaluk frissítéséről is beszéltek.

Idén is az Emirates a legértékesebb légitársaság 

Az Emirates hivatalosan is a legnagyobb értékű légitársaságnak számít a Brand Finance Global 500 listája szerint.

Július 1-jén indul a dubrovniki charter Budapestről 

22 év után először idén nyáron ismét lehet charterjárattal Budapestről Dubrovnikba utazni a Green Travelnek köszönhetően.

Hotelboom a fal tövében 

Kétévente rendeznek beutaztatóvásárt Berlinben, a legutóbbi eseményre február elején lapunk is meghívást kapott. A régi-új német fővárosban megismerkedtünk néhány kiváló új szállodával, és bepillantottunk a bringabarát település mindennapjaiba is.

Interregionális bringautak épülhetnek 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ sajtótájékoztatóján kiderült, hogy több százmillió forintot akar az állam a hazai kerékpárút-hálózat fejlesztésére fordítani a következő hét évben, és egy kerékpáros nyilvántartó rendszer létrehozását is tervezik.

Minden eladó? 

Miközben a hazai turisztikai statisztikák a turistaforgalom fellendülését jelzik immár második éve, az ingatlanpiacon talán még soha nem volt ennyi eladó vendéglátóegység, szálloda, panzió. Ezek között akadnak olyanok is, amelyeket jóformán telekáron kínálnak. A látszólagos ellentmondás feloldására Hegedűs Attilát, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatóját kértük meg.

Utolérhetjük-e Bécset az ötcsillagos turizmusban? 

Budapest történelmileg, építészetileg, kulturálisan, gasztronómiailag az egyik leggazdagabb város Európában. Ennek ellenére ötcsillagos szállodáinak átlagára az STR Global nemzetközi monitoringrendszer felmérése szerint a versenytársaihoz képest az egyik legalacsonyabb. Miért probléma ez, mi az oka a jelenségnek, és hogyan lehetne elérni, hogy Budapest – Bécshez és Prágához hasonlóan – a globális turizmus egyik vezető célpontja lehessen? Erről szól a BDO budapesti topszállodák nemzetközi igazgatóinak körében végzett felmérése.
Pow Wow 2014: Berlini Fal, bringa és új hotelek

Pow Wow 2014: Berlini Fal, bringa és új hotelek 

Február 1-jén, szombaton lezajlott a kétévente megrendezésre kerülő Pow Wow Berlin Brandenburg turisztikai szakkiállítás és vásár.

Remek kerékpárutak épülhetnek 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ sajtótájékoztatóján kiderült, hogy mely kerékpárutakat tervezik fejleszteni, illetve egy kerékpáros nyilvántartó rendszer létrehozásáról is szó esett.

Merre tart a Mahart PassNave? 

Sajtóközleményben tájékoztatott tavaly a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium arról, hogy az állam megvásárolta a Mahart PassNave Kft. hajózási társaság 51%-át, így a cég többségi tulajdonosa lett. Mi a célja az államnak a befektetéssel? – ennek próbáltunk meg utánajárni.

Segítséget ígér a kamara az illegális utazásszervezés ellen 

A becsületes utazási irodák életét megkeserítő fekete utazásszervezésről tartottak civil kezdeményezésre szakmai kerekasztal-beszélgetést Győrben. Az eseményen nem vett részt sem az utazási irodák szövetsége, sem az irodák működését ellenőrző hivatal. A kamara ellenben felajánlotta segítségét a probléma megoldásához.

Kamarai segítség az illegális utazásszervezés ellen 

A becsületes utazási irodák életét megkeserítő fekete utazásszervezésről tartottak civil kezdeményezésre szakmai kerekasztal-beszélgetést Győrben. Az eseményen nem vett részt sem az utazási irodák szövetsége, sem az irodák működését ellenőrző hivatal. A kamara ellenben felajánlotta segítségét a probléma megoldásához.

A Zöld-foki szigetek és Madeira a Kartago Tours nyári kínálatában 

A Kartago Tours nem csupán az új úti célokkal rukkolt elő csütörtöki katalógusbemutatóján, de kedvezményes ajánlataikról és az EUB biztosítóval kötött partneri megállapodásáról is szó volt.

A 417 kilométer hosszú lehetőség 

A Magyar Limes Szövetség szakmai tanácskozást rendezett december elején a Duna középső és nyugati szakaszának turisztikai hasznosításának lehetőségeiről.

2015-ben is káprázatos útvonalakon hajózhatunk 

A Norwegian Cruise Line bejelentette 2015-ös útvonalait, amelyből kiderül, hogy a társaság továbbra is számos izgalmas hajóutat kínál, új útvonalakkal kiegészítve.

Ilyen a máltai karácsony az Air Malta szerint 

Vibráló karácsonyi vásár helyi népzenével fűszerezve, ünnepi finomságok és számtalan gyertya színesíti az Air Malta legújabb szpotját.

Családosokat és kalandvágyókat is vár Alsó-Ausztria 

Alsó-Ausztria Idegenforgalmi Képviselete a turisztikai szakma és a sajtó számára tartott, "A hó nyomában" elnevezésű programján a térség síterepeit mutatta be.

A dinamikus utazási csomagoké a jövő? 

Dr. Gyenizse Dorottya, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály főtanácsosa az új szervezett utazási formákról szóló EU-s irányelvekről beszélt a december 3-án tartott MUISZ közgyűlésen.

Zárt ajtók és nyitott kapuk 

A Turisztikai Világszervezet legfrissebb közleménye szerint 2013-ban átlagosan a világnépesség kétharmadának kell hagyományos módon vízumot igényelnie indulása előtt. Csupán négy ország van a világon, ahová bárki beléphet vízum nélkül: a Cook-szigetek, a Dominikai Közösség, a Mikronéziai Szövetségi Államok és Niue szigete.

Differenciált tagdíj és új tisztségviselők a MUISZ-ban 

2013. december 3-án tagszervezetei vezetői számára megtartotta közgyűlését a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ), mely során új tisztségviselőket választottak, és a szövetség második féléves tevékenységére, illetve a tagdíjak változására is kitértek.

Fapados járatokat indít az El Al 

Az izraeli légitársaság alkalmazkodik az EU-val kötött Nyitott Égbolt megállapodáshoz: elindítja fapados járatait.

Donald Trump luxusszállodát nyithat Belgrádban 

Az amerikai üzletember a szerb kormányfővel tárgyalt egy felsőkategóriás hotel építéséről.

Virtuális utazás a Seychelles-szigetekre 

A luxusutazásokat is kínáló Dertour utazási iroda blogot indított, a bejegyzésekben részletesen bemutatják útjaikat.

Nyílik az égbolt Izrael felett 

Az Izrael és az Európai Unió között megszületett Nyitott Égbolt megállapodás új helyzetet teremt az izraeli légitársaságok számára. 

Antibébi tabletta jár a majmoknak Indiában 

Túl sok a makákó az indiai nagyvárosokban, antibébi tablettával gátolnák a szaporodásukat.

A Szentkirályi menti meg a margitszigeti ásványvizet? 

A Fővárosi Vízművek Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával összefog az egyik legrégebbi palackozású magyar kincs, a Margitszigeti ásványvíz újraindítása érdekében

Ugorj fel a Starbucks vonatra! 

Együtt ünnepel a svájci vasúttársaság (Swiss Federal Railways) és a Starbucks, hiszen hamarosan elindul az első vonat az országban, melyen az amerikai kávézólánc éttermében élvezhetik kávéjukat az utasok.

A világ négy országába lehet vízum nélkül belépni 

A Turisztikai Világszervezet legfrissebb közleménye szerint 2013-ban átlagosan a világnépesség kétharmadának kell hagyományos módon vízumot igényelnie indulása előtt. Csupán négy ország van a világon, ahová bárki beléphet vízum nélkül: a Cook-szigetek, a Dominikai Közösség, a Mikronéziai Szövetségi Államok és Niue szigete.

Mesterséges szigeten épülhet London új repülőtere 

A több milliárd font ráfordítással a Temze torkolatába tervezett londoni repülőtér lehetséges dizájnterveit hozta nyilvánosságra a Testrad, a projekt mögött lévő konzorcium.

Egész évben lehet ferratázni Cseszneken 

Miután augusztusban átadták Magyarország első via ferrata útját a bakonyi Kőmosó-szurdoknál, elindultak a vezetett túrák is, így az adrenalinfüggők a hazai sziklákon is próbára tehetik magukat.

Egy tízhónapos utazás képei négy percben 

Egy lengyel fiatal tíz hónapig tartó utazását vágta össze egy videóban. London, Thaiföld, India és Krakkó világába nyerhetünk bepillantást.

Új belépők a stájerországi workshopon 

Június 20-án a Hilton Budapest Hotelben a Stájerországi Turisztikai Hivatal mellett 15 szolgáltató várta a régió iránt érdeklődő tour operatorokat, akik a téli és a jövő nyári kínálatból szemezgethettek.

Thaiföld: szerelem monszun idején 

A Thai Turisztikai Hivatal (TAT) meghívására a közelmúltban a délkelet-ázsiai királyságban járt, és szerelembe esett vele munkatársunk. A bangkoki TTM turisztikai vásár abszolválása után Surat Thani és Samui látnivalóit ismerte meg útja során.

Felfelé ível a thaiföldi turizmus 

2012 első negyedévében tovább növekedett Thaiföld turizmusa, ami bizakodásra ad okot a Tourism Authority of Thailand kitűzött céljainak eléréséhez.

Résmarketingre fókuszál Thaiföld 

2012-től Thaiföld turizmusa a résmarketingre fókuszál, amiről az évente megrendezésre kerülő Thailand Travel Mart Plus utazáskiállításon és workshopon tájékozódhattak az utazásszervezők és a média képviselői.

A tervek szerint 5 évre zár be az 1-es terminál 

A légiközlekedés „fekete napján”, február 3-án a Budapest Airport 1-es termináljának is megpecsételődött a sorsa. A bezárásról tartott sajtótájékoztatót Hardy Mihály, a BUD kommunikációs igazgatója, Jost Lammers vezérigazgató és Kam Jandu légiközlekedési igazgató. A Budapest Airport 1-es terminálja május 29-én zár.

A sikersorozat folytatódik 

110. évfordulóját ünnepli az IBUSZ. Ebből az alkalomból egy országos születésnapi roadshow keretében Magyarország legrégebbi utazási irodája különleges akciókkal kedveskedik törzsutasainak és leendő ügyfeleinek.

Fellendítheti Berlin turizmusát az új repülőtér 

Hamarosan megnyitják Berlin új repülőterét, a Berlin Brandenburg Airportot, amelyre a légitársaságok kiterjesztett útvonalhálózattal és járatsűrűség-növeléssel készülnek.

Karintia: élmény földön, vízen, levegőben 

Ausztria legdélibb tartománya a nyári szezonban érkező turisták számát szeretné növelni, amihez minden adottsága meg is van – erről tudtunk meg részleteket a Hotel Sofitelben április 4-én tartott sajtótájékoztatón.

Az Unitravel katalógusbemutatóján jártunk 

Az Unitravel három új katalógust adott ki a 2012-es nyári szezonra: a repülős és buszos üdülések, a kulturális körutak és az egyéni üdülések közül válogathatnak a nyaralni vágyók, tudtuk meg az utazási iroda kedden tartott bemutatóján.

Új jegystruktúra a Kecskeméti Fürdőben 

A 2012. március 9-10-én, Kecskeméten megrendezett Tourex Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásáron a Kecskeméti Versenyuszoda és Élményfürdő új jegystruktúrájáról kaptunk bővebb információkat.

Turisztikai kártyával csalogat a Kecskeméti Kistérség 

Tiszakécske polgármestere szerint a Kecskeméti Kistérség településeinek összefogásával még inkább fellendíthető a környék turizmusa.

Iparkodj Salgótarjánba(n)! 

Ez az új szlogenje az idén 90. évfordulóját ünneplő városnak, amiről az Utazás kiállításon tudtunk meg többet.

Mobilbarangolás a Tokaj-Zemplén-Abaúj térségben 

Az Utazás kiállítás csütörtöki napján Dankó Dénes, a sátoraljaújhelyi TDM egyesület elnöke számolt be arról, hogy komoly informatikai fejlesztések indultak el egy zempléni összefogást követően.

Hagyományteremtő fesztivál újragondolva 

Pusztaottlaka nagy dobásra készül idén augusztus 15-20. között. A részletekről Dedák Angéla turisztikai szakember, a Magyar Turizmus Zrt. volt hollandiai képviselője beszélt az Utazás kiállításon.

Eredmények és fejlesztések a Dél-alföldi régióban 

Gulyás Péter, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Alföldi RMI igazgatója a 2012-es Utazás kiállításon tartott sajtótájékoztaján a Dél-alföldi régió eredményeiről és a várható fejlesztésekről beszélt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!