Irány Taba!

Irány Taba! 

Csúcsévet zárt a Kartago Tours 2014-ben: hat éve nem tapasztalt rekordbevételt könyvelhetett el. Az idei árualapban több újdonság akad. 

Kultúrák közötti kalandozás Észak-Thaiföldön 

Thaiföldi kalandjaim után még mindig érzések, illatok, ízek és hangok kavarognak bennem. A dzsungel bujasága, a városok sokszínűsége, a helyiek mérhetetlen kedvessége, a törzsi és falusi népek egzotikus világa és a történelmi időutazás olyan élményt nyújtanak, amit nem felejt el egyhamar az ember.

Törökországban bővít, és Tabára is repül a Kartago Tours 

Csúcsévet zárt a Kartago Tours 2014-ben: hat éve nem tapasztalt rekordbevételt könyvelhettek ugyanis el. Idei árualapjában van néhány év után visszatérő program és desztináció, de számos új szálloda is bekerült a kínálatba.

Észak-Thaiföld: a kulturális sokszínűség és a kalandturizmus hazája 

Nemzetközi utazási kiállításon vettünk részt a thaiföldi Chiang Mai városában, melynek során betekintést nyerhettünk az ország északi régiójának turisztikai kínálatába.
Bükfürdő – a változás kora

Bükfürdő – a változás kora 

Utoljára hosszú évekkel ezelőtt jártam Bükfürdőn, így egy friss meghívásnak eleget téve kíváncsian vártam, mit nyújt most a vendégeknek a fürdőváros a termálvízen kívül.

A magyar piacra is betörne Afrika 

Spotlight on Africa címmel workshopot rendeztek a Novotel Budapest Centrum hotelben utazásszervezők és a sajtó részére, ahol az afrikai és indiai-óceáni turisztikai szakma számos képviselője megjelent.

Ruszinkó Ádám a TDM-szervezetek fontos teendőiről 

A parádfürdői Erzsébet Park Hotelben tartott XII. Országos TDM Konferencián dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár többek között a hazai turizmus számait ismertette, és a TDM-szervezetekkel kapcsolatos lényeges tennivalókról is beszámolt.

Bükfürdő – a változás kora 

Utoljára hosszú évekkel ezelőtt jártam Bükfürdőn, így a mostani tanulmányútnak kíváncsian vágtam neki. Vajon mit nyújthat a fürdőváros a termálvízen kívül?
Sípályáról a tengerpartra

Sípályáról a tengerpartra 

Andalúzia nem csupán tenger, homok és napsütés – hangzott el az Andalúziai Idegenforgalmi Hivatal által Budapesten megrendezett workshopon, amelyen a jelenlévők megismerhették a térség gazdag kultúráját, hagyományait, gasztronómiáját és látnivalóit
Imádnak minket, de a cseheket még jobban

Imádnak minket, de a cseheket még jobban 

A szomszédos országokkal összehasonlítva nem állunk rosszul a kínai beutazókat tekintve, ám Csehország több mint kétszer annyi kínait vonz, Ausztria pedig toronymagasan vezet a térségben.

Globális bizakodás 

Kedvezően alakul az idei első fél év a világturizmusban, derül ki a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) által kiadott legfrissebb World Tourism Barometer jelentésből.

Afrika arcai a Kempinskiben 

Különleges kiállítás nyílt a budapesti Kempinskiben a szálloda és a Kogart együttműködésének keretében. Fényképek és festmények kerültek a falra, olyanok, amelyek egyediségükben mégis kiegészítik egymást, hiszen a téma közös: Afrika arcait mutatják be az alkotások.

A Yosemite mászóforradalom: törvényen kívüliből sportolók 

Sport, kaland, extremitás, szenvedély, életforma, generációk, bajtársiasság és rivalizálás – minderről, és még sokkal többről szól a Reel Rock-turné idei, hamarosan hazánkba érkező dokumentumfilmje. De mi is az a Reel Rock?

Csomagajánlatok is foglalhatók az új magyar szállásfoglaló oldalon 

A Foglalj.hu különböző szállástípusokon teljes körű és azonnali foglalást tesz lehetővé, és nem csupán a napi szobaárakat, hanem csomagajánlatokat is találunk az oldalon.

Egészéves katalógus és partnerparti az ETI-nél 

Nagyszabású, katalógusbemutatóval egybekötött partnerpartit szervezett az ETI október 8-án, szerdán.

A hazai turizmus új vezetői 

A sajtó képviselői a szeptember 27-i turizmus világnapja alkalmából tartott tájékoztatón ismerhették meg a hazai turizmusért felelős új vezetőket. 

Imádnak minket a kínai turisták, de a cseheket még jobban 

A szomszédos országokkal összehasonlítva nem állunk rosszul a kínai beutazókat tekintve, ám Csehország több mint kétszer annyi kínait vonz, Ausztria pedig toronymagasan vezet a térségben.

Hogyan fejleszti a világ közösségeit a turizmus? 

Miként hat az egyes népcsoportokra a turizmus, és a látogatókra a közösségek kultúrája, tradíciói? Ebből kínál ízelítőt konkrét példákon keresztül a Turisztikai Világszervezet.

Hogyan lesz a meztelen férfiből turisztikai attrakció? 

Miként őrizhetik meg örökségüket, kultúrájukat, természeti értékeiket az egyes országok, és miként állíthatják azt az idegenforgalom szolgálatába? Erről szólt a Horvátországban megrendezett első európai interparlamentáris konferencia, melynek során a résztvevők többek között saját jó gyakorlataikat osztották meg a jelenlévőkkel a fenntartható turizmus témakörében - szó esett például "A Balkán fürdői" együttműködésről, a tengerkutatásról és annak edukációs szerepéről, a horvátországi zöld hidakról és a római császárok útjáról is.

Világtrend az ingyenes idegenvezetés 

Idegenvezetés ingyen? Világszerte egyre népszerűbb ez a városnézési forma. Utánajártunk, hogy mi is ez, kik vesznek részt rajta, és miért éri meg annak, aki nem kér pénzt a városban való kalauzolásért.

Megvalósult gyerekkori álom: szállás lombházakban 

Ki ne vágyott volna gyerekként egy lombházra? Vannak, akik megvalósították álmukat – ma pedig megosztják azt bárkivel.

Világtrend lett az ingyenes idegenvezetés 

Idegenvezetés ingyen? Világszerte egyre népszerűbb ez a városnézési forma. Utánajártunk, hogy mi is ez, kik vesznek részt rajta, és miért éri meg annak, aki nem kér pénzt a városban való kalauzolásért.

Indul a Dömös: a Margitszigeten is kiköt a felújított hajó 

Nem csak Dömös nevű, felújított kirándulóhajóját avatta fel a 2013 őszén többségi állami tulajdonba került Mahart PassNave, de a cég stratégiai együttműködésről szóló megállapodást is kötött a Volánbusszal szerda délelőtt.

Jógaórák és biciklis kávéfutár a reptéren 

Reptéri jóga, játszóházhoz vezető padlómatricák, bicikliről árult kávé, digitális szolgáltatásmenü a reptéri buszokon, finn fotófal és Szentiván-éji móka várta az utazókat a Helsinki repülőtéren.

Szép napok a Vörös-tenger partján 

A magyar piacra az idén belépő, Egyiptom-specialista Express Travel International első tanulmányútját szervezte meg a hazai viszonteladók és szakújságírók részére.

Frissítve: Nem kell többé végzettség bizonyos turisztikai állásokhoz 

A szakmából többen felháborodtak azon a jogszabálytervezeten, mely szerint egyes turisztikai munkakör betöltéséhez a jövőben nem lesz szükség szakképesítésre. Másoknak az a véleménye, hogy a gyakorlat többet ér minden iskolánál, a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint pedig átláthatóbbá kellett tenni a képesítésekre vonatkozó jogszabályi környezetet, illetve szükség volt az idejét múlt képesítési követelmények eltörlésére is. Cikkünket a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének véleményével frissítettük.

Virtuális afrikai dzsipszafari a magyar fotóssal 

Üljön be Lantai-Csont Gergely fotográfus autójába, és élvezze Afrika változatos tájait közel negyed órában!

Már foglalhatók a Ryanair téli járatai 

A diszkont légitársaság növeli járatainak számát a téli menetrendben, és számos újdonságot vezet be a közeljövőben – derült ki kedden tartott sajtótájékoztatójukon.

Ilyen az igazi luxus az óceánon 

Több mint egy órás filmben leshetünk be a luxus óceánjárók varázslatos világába és kulisszái mögé dr. Érsek M. Zoltán felvételein keresztül.

Turistarekordra számít idén Tunézia 

A tunéziaiak optimisták, sokak szerint ugyanis hamarosan túlszárnyalják a forradalom előtti időszakot, ami a turisták számát illeti.

Egyiptomi kalandozás az ETI-vel 

Az Express Travel International utazásszervező minőségi szolgáltatásairól és kínálatáról ismert, ezt pedig az általuk szervezett egyiptomi tanulmányút résztvevői is megtapasztalhatták.

DMC-vé válik a Booking.com és a TripAdvisor? 

Nem elképzelhetetlen, hogy idővel az egyes úti célokon elérhető szolgáltatásokkal bővítik repertoárjukat az online szállásfoglaló és -értékelő oldalak.

Röpködtek a százezres csekkek 

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal tavaly kiemelt fgyelmet szentelt a Széchenyi-pihenőkártyát elfogadó cégek ellenőrzésére, és több esetben utazási irodákat is megbírságolt a Szép-kártya jogtalan elfogadása miatt.

Íme a turisztikai marketing új fegyvere 

Világszerte hódítanak a drónfelvételek.

Újabb fekete utazásszervezőt büntetett az MKEH 

Ezúttal a Karintia Travel utazási irodáról derült ki, hogy jogtalanul folytatja tevékenységét.

Mi alapján választják ki a turisták következő úti céljukat? 

Egy felmérésből kiderült, hogy még mindig az ismerősök ajánlása a legfontosabb információforrás.

Guatemalából Párizsba: így lepte meg húgát szülinapján a világvándor 

Különleges ajándékkal, megható módon köszöntötte testvérét születésnapján a francia utazó.

Az Európai Bizottság korlátozná a légiutasok jogait 

Késésekre és járattörlésekre vonatkozik a bizottság javaslata, amellyel az Európai Parlament nem ért egyet.

Robbantani készül az Airbnb 

Néhány év alatt az Airbnb bekerült a top 15 online szállásfoglalási oldal közé, és most úgy tűnik, újabb nagy dobásra készülnek.

Temetni kell-e az utazási kiállításokat? 

Megoszlanak a vélemények a szakmában arról, hogy érdemes-e részt venni utazási kiállításokon. Egy, az ágazatban dolgozó blogger szerint leáldozott az expóknak, a kiállítók azonban általában elégedettek.

Mit keres Columbo hadnagy szobra a Falk Miksa utcában? 

Március 13-án került helyére Peter Falk néhai amerikai színész szobra az V. kerületi Falk Miksa utcában.

Így néz ki az új business class a Qatar Airways-en 

Hamarosan 16 Airbus gépen élvezhetik az utasok az új business class-t.

Hogy kerül a mangalica a wellness élménybe? 

Mi a közös a gasztronómiában és a wellnessben? Erre kaptunk választ egy budapesti wellness hotelben.

Eredjünk futásnak tavasszal! 

Tavasszal többféle sporteseményen is részt vehetnek az aktív időtöltést kedvelők, akár a futást részesítik előnyben, akár teljesen új mozgásformákat próbálnának ki.

Extrém útifilmeket vetítenek Budapesten 

Idén is megrendezik a Banff Hegyifilm Fesztivált Budapesten, ahol a legjobb extrém dokumentumfilmeket mutatják be.

Ne csak kergesd, ragadd meg álmaidat! 

A KLM új fejlesztése a leggyakrabban használt kereső- és közösségi oldalak alapján, gyönyörű képekkel illusztrálva mutatja be a desztinációkat.

Nagyívű fejlesztések várhatók Vir szigeten 

A Budapesttől körülbelül 6 órányi autóútra található horvátországi Vir szigeten számos turisztikai projekt vette kezdetét.

Egységes európai marketingre épít Tunézia 

Tunézia az idei Utazás kiállítás díszvendége volt, sajtótájékoztatójukon beszámoltak többek között az ország egységes marketingkoncepciójáról.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!