Vendégváró programokat kínáló hevesi falvak

Vendégváró programokat kínáló hevesi falvak 

Tavaly Heves megye falusi szálláshelyein az idegenforgalom átlagosan az előző évi szintjén alakult, miközben több mint harminc új vendégház nyitotta meg kapuit – mondta le lapunknak Haász Tamásné, a Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesület titkára.

Helyükre kerültek az Egri Bazilika felújított toronyórái 

Több mint két évnyi szünet után ismét működhetnek Eger legmagasabb épületének - a kétszer, 55 méter magas - bazilika toronyórái.
Gyöngyös: felavatták a megújult Hotel Opált

Gyöngyös: felavatták a megújult Hotel Opált 

A gyakorlati oktatás és a vendégek kényelmének szolgálata. Ezzel a kettős céllal avatták fel szerdán délután Gyöngyös belvárosában a megújult Hotel Opált.
A "nagy mesemondó" emlékére szerveznek túrát

A "nagy mesemondó" emlékére szerveznek túrát 

A Bükk egyik gyöngyszemének számító Tardonán, március utolsó szombatján szervezik a Jókai Mór Emléktúrát, melyre hétszáz turistát várnak.
Eredeti szépségében az egri érsekkerti szökőkút

Eredeti szépségében az egri érsekkerti szökőkút 

A hevesi megyeszékhely egyik különlegessége, a családok, a turisták közkedvelt helye, a város szívében található Érsekkert, melynek a közepén álló szökőkút hamarosan megújul.

Partneri együttműködéssel több lehet az utazó 

A megalakulása óta eltelt tizennégy évben a Globus Travel kivívta azt az elismerést, hogy Észak-Magyarországon vezető utazásszervezővé válhatott - mondta Angyal Enikő, az iroda tulajdonos-ügyvezetője.
Duplázott a Hotel Galya

Duplázott a Hotel Galya 

A Galyatetőn működő négy csillagos Hunguest Grand Hotel Galya idén másodszor nyerte el a Magyar Turizmus Minőségi Díját.
Detk: a turistacsalogató "holdbéli táj"

Detk: a turistacsalogató "holdbéli táj" 

A 3-as főközlekedési út mentén Gyöngyös felé haladva, Detk és Karácsond között működik az ország legnagyobb külfejtéses lignitbányája, amelyet különleges turisztikai attrakcióként is emlegetnek.

Új  márkanév: "Eger a Te történeted" 

Ahhoz, hogy Eger hírneve a turisták és a minőségi borkedvelők körében tovább erősödjön, még többet kell tennünk  közösen - mondta csütörtökön Habis László, a város polgármestere.
Turisztikai márkanévvé fejlesztik a Bükkalját

Turisztikai márkanévvé fejlesztik a Bükkalját 

Hét dél-borsodi falu az idegenforgalom fejlesztéséért fogott össze. Közösen pályáztak és több mint négyszáz millió forint európai uniós támogatást nyertek el.

125 éves lesz a Kékes Turista Egyesület 

Jubileumi fesztiválra készül a Kékes Turista Egyesület, nyáron ünneplik a mátrai természetjáró mozgalom indításának 125.-k évfordulóját.

Mire jó a közmunka? 

Közmunkások takarítják a Mátra, a Bükk és a Heves-Borsodi dombvidék turistaútjait. Az országos közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódva az Egererdő Zrt. év végéig átlagosan 550 főt alkalmaz - tudtuk meg Urbán Pál vezérigazgató-helyettestől.

Csak további összefogással érkezhet több vendég az északi régióba 

Idén, amikor kevesebb a támogatás, még fontosabb a kreativ munka és az összefogás annak érdekében, hogy olyan attrakciókkal várjuk a vendégeket, amelyek felkeltik az érdeklődésüket - hangsúlyozta a Turizmus Online-nak Hidvéginé Molnár Judit, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság vezetője.

Új tartalommal töltik meg az Egri Várat 

Az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében 1,7 milliárd forintos projektet indítottak útjára európai uniós támogatással, amely az Egri Vár turisztikai attrakcióinak fejlesztéséhez kötődik - tudtuk meg Benedek Istvántól, a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ vezetőjétől.

A komfortosabb mátrai turizmusért fogtak össze 

A Mátra turizmusának fejlesztése közös érdek, ezért megnyerő környezetet kell kialakítani ahhoz, hogy a vendégek  jól érezzék magukat -  jelezte szerdán Mátrafüreden, a Hotel Annában tartott szakmai konferencián Kósa László, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai TDM Egyesület elnöke.

Kedvezménykártya is segíti idén a szilvásváradi turizmust 

Folyamatosan nő a Szilvásváradot felkereső vendégek száma. 

Hetvenöt éves az Egri Képeskönyv 

A XX. század első felében magyarul, németül, angolul és franciául megjelent, 250 fekete-fehér fotóval illusztrált könyv ma már történeti különlegességnek számít.

Felelősség és tisztesség a közbeszerzésben 

Immár másfél évtizede, hogy hatályba lépett a közbeszerzési törvény hazánkban - hangsúlyozta szerdán Egerben, a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkarma kerekasztal konferenciáján  Deli Betty európai jogász, közbeszerzési szakértő.

Idegenforgalmi befektetésekben látják a jövőt Parádon 

A Mátra egyik kapujában, a Kékes alatt található Parádon idegenforgalmi befektetőket várnak.

Több alföldi turistát csalogatnának a Mátrába 

Még több alföldi turistát kívánnak a Mátrába csalogatni idén, ezért fokozott reklám kampányba kezdenek - mondta a Turizmus Online-nak Kósa László, a Gyöngyös-Mátra TDM Egyesület nemrég újjáválasztott elnöke. Mint hozzátette: a síkvidéki megyékben élőkkel szeretnék jobban megismertetni hazánk legmagasabb hegyvidékének környezetét és annak szépségeit.

A meteorológus gasztronómiai túrát vezet az Eged-hegyre 

Jubileumi az idei év a Bükki Nemzeti Park életében, ami három és fél évtizede kezdte meg működését. 

Új honlapjával kampányol az Eger Térségi TDM 

Nyolc idegenforgalmilag frekventált településen, szakmai konzultációsorozat keretében mutatja be vállalkozóknak, önkormányzatoknak új internetes honlapját az Eger Térségi TDM Egyesület - tudatta a Turizmus Online-nal Pataki Sándor elnök.

Kóstolóhelyek nélkül nincs borturizmus 

A borturizmus egyre nagyobb szerephez jut Észak-Magyarországon, hangzott el a hevesi megyeszékhelyen tartott szakmai konferencián. Az előadók megerősítették, hogy - francia mintára - nálunk is egyre inkább előtérbe kerülnek a pincészetek, kóstolóhelyek.

Észak-magyarországi Turisztikai és Innovációs Klaszter első éve 

Az együttműködést erősítheti az Észak-magyarországi Turisztikai és Innovációs Klaszter. A jövőben szeretnék bővíteni a klasztert, elsősorban szilvásváradi és mezőkövesdi szállodák bevonására folytatnak tárgyalásokat.

A Salvus vízre alapozzák a bükkszéki fürdőfejlesztést 

Talán kevesen tudják, hogy a világhírű Salvus víz forrását a kis bükki üdülőfaluban Bükkszéken találni, pedig 1938-ban tört a felszínre és immár több mint hat évtizede, hogy gyógyvízzé minősítették. Azóta is hódít.

Továbbfejlesztik a bogácsi gyógyfürdőt 

A fürdő bővítésének köszönhetően jelentősen nőtt a vendégforgalom a termálvizéről híres Bükkaljai településen.

Ökoturisztikai fejlesztés a lillafüredi erdei vasútnál 

A tizennégy hazai erdei vasút közül az Északerdő Zrt. tulajdonában levő Lillafüredi Állami Erdei Vasút a zászlóshajónak számít - mondta Turizmus Online-nak Mátrai Imre üzemigazgató.

Heves: adatbázis a tényleges vállalkozásokból 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Heves megyében összesen negyvenezer vállalkozás van - tájékoztatta a Turizmus Online-t Fülöp Gábor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára. 

A "jövő kék aranya" lesz a víz 

Bár hazánk kis területen fekszik, a természeti erőforrásai annál nagyobb értéket képviselnek - hangzott el szerdán Szilvásváradon, a La Contessa Kastélyhotelben tartott Heves megyei gazdasági évnyitón. A megyei kereskedelmi és iparkamara szakmai rendezvényén a térség gazdasági életét reprezentáló vállalkozások vezetői vettek részt, a különböző ágazatokat - így az idegenforgalom és a vendéglátás területét - is képviselve.

Eger, Mátra, Bükk: teltházas szállodák az év végi ünnepeken 

Az év végi jeles ünnepekre kitárják kapuikat a hotelek és várják a kikapcsolódni, pihenni, szórakozni vágyók vendégeket. Körképünkben egri, bükki és mátrai szállodákban érdeklődtünk arról, hogyan készülnek a karácsonyra és a szilveszterre.

Megújult a Bükkbe vezető 25-ös főút egy jelentős szakasza 

Az elmúlt évben az ismert téli és tavaszi esőzések a közútjainkon is sok kárt okoztak. Így például a Bükk turizmusában oly fontos szerepet játszó 25-ös főközlekedési úton, az Eger közelében levő Almárban

Észak-Magyarország: az idén legjobban teljesített a turisztikai régiók közül 

Az előzetes adatok szerint - a kereskedelmi szálláshelyek tekintetében - az esztendő első tíz hónapjában az országos átlagot, illetve a kilenc turisztikai régió teljesítményét megelőzve kiemelkedő évet zár az észak-magyarországi régió – hangsúlyozta szerdán, a Felsőtárkányban tartott konferencián Hidvéginé Molnár Judit, a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője. Hozzátette: a szakmai és a vállalkozói összefogás, a közös gondolkodás eredményeként novemberben és decemberben is kedvező teljesítményt tudhatnak magukénak.

Igazi turista paradicsommá fejlesztik a Szalajka-völgyet 

A turisták körében Budapest után hazánk egyik leglátogatottabb része a szilvásváradi Szalajka-völgy, ahol évente 5-600 ezer látogató fordul meg. A nagy érdeklődésre tekintettel döntött úgy a völgyet kezelő Egererdő Zrt. vezetése, hogy pályázattal, külső források bevonásával fejleszti tovább a Szalajka-völgyet

Palóc-babamúzeum: beérett a sok munka gyümölcse 

Szakács Józsefné Mészáros Magda népi iparművész, a mátrafüredi palóc-babamúzeum alapítója, a Magyar Népművészet kategóriában Heves Megye Prima Díjasa lett és megkapta a vele járó Príma szobrot is.

Gyógy-idegenforgalmi és Rekreációs Központ épül Egerben 

Hamarosan új turisztikai létesítménnyel gazdagodik Eger, a Hotel Platán Gyógy-idegenforgalmi és Rekreációs Központ a belvárosában, közvetlenül a termálfürdőnél épül meg.

Árad a fény Egerben 

Szép- és fényes lesz Eger az idei adventi hetekben – ígérik az illetékesek a hevesi megyeszékhelyen - annak érdekében, hogy ne csak a városlakók, hanem az odaérkező turisták is gyönyörködhessenek a karácsony ünnepi fényeiben.

Kérészek, kubikolás és lékhorgászat 

Szabics Imre, Tiszafüred-örvényesi vállalkozó a Tisza szerelmese, azon kevesek közé tartozik, aki próféta lett a saját hazájában.

Jövőre Rosé Borok Fesztiválja is lesz a Szépasszonyvölgyben 

Tizennyolc elszánt vállalkozó: borászatok, pincészetek, éttermek és egy hotel tulajdonosa - akik mindannyian az egri Szépasszonyvölgyben tevékenykednek - négy éve határozták el, hogy közös érdekeik alapján létrehozzák a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületét. Nos az elmúlt esztendők tapasztalatai bizonyították, hogy jól döntöttek.

Újabb kötet készült a egri sétákból 

Egy nagy sikerű programsorozat eredményeként jelent meg az Egri séták nemcsak egrieknek című könyv második kötete az Egri Lokálpatrióta Egylet gondozásában.

Izgalmas látnivalókkal nyitott a megújult kisnánai vár 

A felújítás alatt levő siroki és a felújított kisnánai vár értékeinek bemutatására szervezett csütörtökön Study Tour-t szakújságíróknak a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület.

Egri TDM: Csillagvidék születik 

Az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület találkozóján újratárgyalták az idei költségvetést. Munkatársunktól

Rezedaillat és mandulaíz 

Összesen tizenkét pincészet borait kóstolhatták meg azok az érdeklődők, akik részt vettek a tizennegyedik Egerszóláti Olaszrizling Fesztiválon.

Egerszalók: konferencia a gyógyvizekről 

Az ásvány-, termál- és gyógyvizek kutatásával, hasznosításával és védelmével foglalkozó szakembereknek szerveztek konferenciát Egerszalókon. A fórumon szó volt a Bükk-vidék termálvizeiről, a gyógyító források terápiás képességeiről és az egészségturisztika lehetőségeiről.

Poroszlói Ökopark: áprilisi nyitás 

Jó ütemben halad a tisza-tavi Ökopark építése Poroszlón A jövő év áprilisában szeretnék megnyitni a tisza-tavi Ökoparkot Poroszlón. A 2,2 milliárd forintos beruházásból az akváriumrész már elkészült és a 3D-s mozi helyét is látni. Munkatársunktól

Eger: leánykák éjszakája 

Amíg a bikavért a borászok és az egriek is méltóképpen évente megünneplik, az Egri leánykát viszont elhanyagolják – ezt vallja Tietze Nándor Pál, a Város a város alatt vezetője, aki már negyedik éve szervez éjszakai bortúrákat a város alatti egykori érseki pincerendszerben.

Közparkká válna az egri Gárdonyi ház ketrje 

Közparkot kívánnak létrehozni Egerben a vár közelében levő a Gárdonyi-ház kertjében; az ötletet az Eger Vára Barátainak Köre villantotta fel. Munkatársunktól

Eger: komfortos közpark épül a kőlyuktetői pincesoron 

Örvendetesen egyre rendezettebb a terület az Eger déli részén, Kerecsenden található kőlyuktetői pincesoron. Az önkormányzat döntése szerint megszüntetik az eddigi gazos területet és kulturált közparkot alakítanak ki.

Van Gogh és Picasso a Marcipániában 

Eger belvárosában a Marcipániába vezetett a legutóbbi "Egri séta egrieknek" sorozat részvevőinek az útja. Ezúttal az alkotó, Kopcsik Lajos Oscar-díjas mestercukrász mutatta be a kiállítást.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!