Okostelefonnal és táblagéppel ismerhetjük meg az örökségvédelmet 

Az Európai Unió által ösztönzött, két kiemelkedő, a turizmust szolgáló nemzetközi szakmai program megvalósításának hazai partnere a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola.

Megújult a történelmi városmag Pásztón 

Már a 2014-2020 közötti időszak városi fejlesztési programjaira készülnek Pásztón. A Cserhát és a Mátra ölelésében fekvő Nógrád megyei kisvárosban több mint ötmilliárd forintos projektcsomagot kívánnak megvalósítani, melyből közel kétmilliárd forintnyi fejlesztés a turizmust szolgálja majd.

Törökkori épületmaradványra bukkantak az egri Dobó tér alatt 

A kedvező téli és kora tavaszi időjárást kihasználva a határidőnek megfelelően haladnak a turisztikai szempontból is oly fontos egri belvárosi rekonstrukció munkálatai. Az 5,4 milliárd forint költséggel megvalósuló beruházás központi része a nemzetközi hírű Dobó tér felújítása.

Tizennyolcmillió éves időutazás és az ásványcsodák misztikus világa 

Két különleges, országos jelentőségű természettudományi tárlattal gazdagodott a Miskolci Herman Ottó Múzeum. Az idén 115. éves intézményben régi hiányt pótoltak az új állandó kiállításokkal, amit az is igazol, a megnyitásuk óta eltelt több mint három hónapban 6500 vendéget fogadtak.

Feltárulhat a várrom rejtélye Szarvaskőben 

Újabb fontos turisztikai fejlesztések megvalósítását tűzte célul az önkormányzat Szarvaskőben - tudta meg lapunk Barta Győző polgármestertől. Ezekkel arra törekszenek, hogy a jövőben még több turista találjon pihenést a Bükk erdeivel körül ölelt hegyi üdülőfaluban.
Az ófalu főtere és a varázslatos helyi túrák

Az ófalu főtere és a varázslatos helyi túrák 

Az idén a vártnál hamarabb jelent meg a hóvirág Jósvafő határában, a Kecső-völgyben. Ez a helybeliek szerint a tavasz közeledtére utal az Aggteleki Karszton.
Négy új tanösvény és a 240 éves élő múzeum

Négy új tanösvény és a 240 éves élő múzeum 

Az elmúlt évben jelentősen nőtt az idegenforgalom Noszvajon, amely elsősorban annak köszönhető, hogy négycsillagos szállodát nyitottak a faluban. Emellett az esztendő valamennyi évszakában több mint húsz kiemelt rendezvénnyel várták a turistákat.

Lobbizás a hazai tájházak jövőjéért 

Közel háromszáz tagot számlál a Magyarországi Tájházak Szövetsége, amelyet alig több mint egy évtizede alapítottak az érdekeik érvényesítésére - jelezte lapunknak Hegedüsné Majnár Márta, ügyvezető elnök. A munkájuk sikere nem is maradt el, mert az elmúlt tíz évben jelentős eredményeket értek el.

Az országos hírű tanösvény és a tizenöt éves falumúzeum 

Az idegenforgalom jövő ágazata lehet Szendehelyen - mondta a Turizmus Online-nak Hayer Mihály, a település polgármestere. Hozzátette: ehhez a kedvező természeti adottságok kihasználása mellett további fejlesztésekkel járulnak hozzá.

Idén is dobogó a cél Észak-Magyarországon 

Ebben az évben a térségben harmincezerrel szeretnék tovább növelni a vendégéjszakák számát - tájékoztatta lapunkat Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Régió Marketing Igazgatóságának vezetője. Ehhez a piaci feltételek adottak és a kínálat is erősödhet.

Hazánk legmagasabban fekvő tava megújul 

Évente több ezer vendég fordul meg a Mátra sokak kedvencének számító  kirándulóhelyén a Sástónál. A turisták örömére a környék most megújul.

Tavasszal már barlangban fürödhet Demjénben 

Felébredt és megmozdult a falu, ami elsősorban a gyógyvíznek köszönhető - mondta lapunknak Fodor Géza Demjén polgármestere. Az elmúlt időszakban megvalósított turisztikai fejlesztések hatására vonzóvá vált a település.

Még látványosabbá válik a történelem az egri várban 

A csaknem 1,8 milliárd forintos fejlesztéssel sorsdöntő éve lesz 2014 az egri várnak -  jelentette ki hétfőn Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum igazgatója a hevesi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón. 

Húsz hotel ajánlott beszállítói lettek 

Heves megyében húsz szállodát fog össze a Felföld Észak-magyarországi Hotel Klaszter.

A "láthatatlan ember" ismeretlen levelei Egerben 

Gárdonyi Géza újabb, eddig ismeretlen levelei kerültek az egri Dobó István Vármúzeum birtokába - tájékoztatta a Turizmus Online-t Szalainé Király Júlia irodalomtörténész-muzeológus, a hevesi megyeszékhelyen.

Gasztronómia, római fürdőkultúra és Limes-napok 

Befejezéséhez közeledik az Európai Unió által támogatott Danube Limes Brand- és a Sagittarius projekt. Mindkettő magyarországi partnere a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola.

Múlt századi kalandozás Egerben 

Különleges, múlt idéző album jelent meg a 20. századi Egerről, amelyet kedden mutattak be a Bródy Sándor Könyvtárban. A hevesi megyeszékhely múlt századi életéről, emlékhelyeiről képeslapok és fotók segítenek eligazodni.

Európai szintű turisztikai célponttá fejlesztik az egri várat 

Titkos földalatti világ és középkori csetepaték várják majd a nagyérdeműt.

Drótkötélpálya épülhet Eger fölött 

Nyolc, három- és négy csillagos egri szálloda tulajdonosa, illetve vezetője fogott össze, hogy közös munkával új turisztikai termékeket fejlesszenek a hevesi megyeszékhely idegenforgalmának továbbfejlesztésére - jelentették be kedden a Hunquest Hotel Flórában tartott sajtótájékoztatón.

Hol rendeztek idén karikatúra találkozót? 

Az elmúlt fél évtizedben, a gödöllői dombságban fekvő Váckisújfalun négyszáz millió forintot költöttek turizmusfejlesztésre pályázati támogatásokból és saját erőforrásokból.

A turizmus teszi sikeressé a béke szigetét 

Megújult a faluközpont és korszerűsített úthálózat fogadja a vendégeket a szlovák határhoz közeli Trizsben, ahol az elmúlt három évben közel ötven millió forintot költöttek a turizmus fejlesztésére.

A néprajzi emlékek kincses háza Észak-Magyarország 

Hazánk északi régiójának három megyéje: Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád néprajzi hagyományokban gazdag vidék. A fennmaradt értékeket igyekeznek megőrizni és sok helyen be is mutatják az érdeklődőknek.

EU-s támogatás a bor- és gyógyturizmus fejlesztésére 

December elején Bécsben találkoznak az Európai Unió által támogatott Danube Limes Brand projektben résztvevő nyolc Duna-menti ország képviselői. Ezen részt vesznek a partner nemzetek örökségvédelmi intézményeinek szakemberei is, hogy együttesen vitassák meg, milyen turisztikai termékeket ajánlanak a projekt megvalósítására.

AZ UNESCO elismerése tovább növelte a Matyó örökség hírét 

Csaknem egy esztendeje, 2012. december elején az UNESCO - az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete - arról döntött Párizsban, hogy a magyarországi Matyó örökséget felveszi a szervezet Szellemi Kulturális Örökségének listájára. Ez kiemelkedő elismerést jelentett hazánknak, amely felkeltette az érdeklődést a Matyóföld értékei iránt. 

Szatmár visszanyerheti méltó turisztikai rangját 

1992-ben, dr. Hanusz Árpád professzort, a Nyíregyházi Főiskola Turizmus és Földrajtudományi Intézetének egyetemi tanárát választották a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Falusi Turizmus Szövetség elnökévé. Akkor azt javasolta, hogy a megyén belül Szatmár turisztikai minta terület legyen. Azóta negyvenhat település fogott össze és az eltelt évek alatt jelentős eredményeket értek el az idegenforgalomban.

Régészeti kincseket találtak az egri várban 

Hamarosan felújítják az egri vár Zárkándy bástyáját. Az egri önkormányzat és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködésével 150 millió forintos beruházást valósítanak meg. Az ezt megelőző régészeti feltárások során különleges kincseket találtak a föld alatt a szakemberek.

Új termet avattak a húsz éves Sportmúzeumban 

Eger kulturális és turisztikai látványosságainak egyike a Megyeházán található, idén húsz éves Sportmúzeum. Az évfordulón megemlékezést tartottak és felavatták az új öttusa, tájfutás termet.

A Gárdonyi Emlékévben több ezer turista látogatott Egerbe 

A világhírű Egri Csillagok című regény írója Gárdonyi Géza idén lett volna 150 éves. A jubileum alkalmából ezt az esztendőt Gárdonyi Emlékévvé nyilvánították. A különböző egri rendezvényeket a Nemzeti Kulturális Alap százmillió forinttal támogatta.

Kőhodályból koncertterem... 

Újabb látványossággal bővült az idegenforgalmi kínálat Szomolyán, tudta meg lapunk Kövecses Zsolttól, a bükkaljai falu jegyzőjétől. Harmincöt millió forintos fejlesztéssel elkészült a turisztikai fogadó iroda és egy hozzákapcsolódó rendezvénytér is.

Mozgó múzeumba kerülnek kulturális örökségeink 

Novemberben a szlovéniai Mariborban találkoznak az Európai Unió által támogatott Sagittarius-projektben résztvevő nyolc ország  képviselői, hogy előkészítsék a program jövő évi zárását  - tájékoztatta lapunkat dr. Dávid Lóránt (PhD.), a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola Turizmus-, Területfejlesztési- és Idegennyelvi Intézetének igazgatója.

Afrikai rejtélypark épül a Bükkben 

A természeti környezet szépségét, a jó levegőt, a csendet és a hagyományokat kihasználva kedvező irányba mozdult el a turizmus Felsőtárkányban, nyilatkozta lapunknak dr. Juhász Attila Simon polgármester. Régebben Felsőtárkány idegenforgalmának túlnyomó részét a Bükkbe kiránduló bakancsos turisták adták, mára, a számtalan turisztikai fejlesztésnek köszönhetően ez megváltozott.

Mediterrán teraszt kap az egri Hotel Korona 

Megújul a négy csillagos egri Korona Rendezvény és Borhotel. A magyar-finn-svéd tulajdonú szálloda a Magyar Nemzeti Bank kis- és középvállalkozásokat segítő hitel-programjához kapcsolódva 16 millió forint kedvező kamatozású kölcsönből és saját erőből fejleszt.

Felújítják az egri Gárdonyi házat 

Szeptember közepén - egy helyi vállalkozó bevonásával - megkezdték a jeles író Gárdonyi Géza egri házának felújítását.

Új országmárka koncepciót terveznek 

A mezőkövesdi négy csillagos Hotel Balneo Zsóry Thermál és Wellnessben tartott konferencián mutatta be a következő esztendőre kidolgozott marketingtervét a Magyar Turizmus Zrt. az Észak-Magyarországi turisztikai régióban tevékenykedő önkormányzatok, TDM-ek, szállásadók, fürdők és vállalkozások képviselőinek.

A múltról mesél a gozói "óriások tornya" 

Az ősi kövek csendet árasztanak. Az elmúlt évezredek alatt nagyon megkoptak, mégis különlegesek maradtak. A Máltához tartozó Gozó szigetén látni őket, amelyek a világ legrégibb - ötezer éves - építményeinek fennmaradt maradványai. Az ikertemplom romjait ma a Világörökség részeként mutatják a turistáknak.

A jövő turizmusát tervezik a kis nógrádi faluban 

Az idegenforgalom az elsődleges szolgáltatás Nőtincsen - mondta a Turizmus Online-nak Szegner László polgármester. Ebben látják a jövőt a Nógrád megyei kis faluban.

Elkészült Eger új presztízs bora 

Piacra került a csúcskategóriás Egri Csillag Grand Superior.

Szicília gyöngyszeme, Taormina 

A látvány pazar. A középkorból fennmaradt szicíliai kisváros, Taormina megőrizte régi hangulatát a mának, és az egykori görög színházának romjait is évente sok ezer turista csodálja meg.

Már csak turisztikai látványosság a hatvani cukorgyár 

Hatvan kiemelkedő turisztikai attrakciójává vált a város egykori cukorgyárának történetét bemutató különleges ipartörténeti gyűjtemény.

Három településen lesz látható Dobó arca 

Az idei Gárdonyi Év alkalmából tudós szakértők készítették el az egykori hős egri várvédő kapitány Dobó István rekonstruált arcmását - tájékoztatta lapunkat Berecz Mátyás, az Egri Dobó István Vármúzeum megbízott igazgatója.

Ozírisz vigyázó szemei Marsaxlokk kikötőjében 

Nemcsak Málta fővárosa, hanem a szigetország dél-keleti részén fekvő, nagymúltú halászfalu, Marsaxlokk is vendégek sokaságát vonzza szeptemberben is. 

Európai színvonalú látogatóközpont a Szépasszonyvölgyben 

Ezentúl újabb létesítmény erősíti az egri Szépasszonyvölgy jó hírét. Felavatták a Márai Sándor Aktív Turisztikai Látogatóközpontot, amely jellegében az első hazánkban.

Vendéglős az ország csúcsán 

Kányai Uram Fogadójába szívesen visszajárnak a vendégek. Kányai János vendéglős-fogadós mester a napjainak nagyobb részét az ország "csúcsán" Kékestetőn tölti. Fogadójának kapuját kitárva szeretettel várja vendégeit.

Megújul Gárdonyi Géza sírja Egerben 

Két civil szervezet kezdeményezésére fogtak össze az egriek, hogy felújítsák Az egri csillagok világhírű írójának sírhelyét a várban. Úgy tervezik, hogy a munkálatok Gárdonyi Géza halálának október végi évfordulójára elkészülnek. 

A turizmus lehet a kitörési pont Serényfalván 

Nyári virágpompában díszlik Serényfalva. Begóniák, petúniák, muskátlik és örökzöldek mutatják legszebb színeiket a faluban.

Százéves Cousteau kapitány óceánmúzeuma 

Alig több mint egy évszázada, hogy Monacóban megnyitották a világ egyik különleges turisztikai látványosságát, az Oceanográfiai Múzeumot. 

Átadták az Egri Termálfürdő új fejlesztéseit 

A hevesi megyeszékhely központjában levő termálfürdőben több mint hétszáz milliós beruházást valósítottak meg.

Járt már Európa Grand Canyonjánál? 

A látvány lenyűgöző és a méretek elképesztőek. Több tíz emeletnyi magas mészkősziklák sorakoznak egymás mellett, alattuk pedig hatalmas szurdok tátong. Lenn a mélyben az azúrkék vizű Verdon folyó csíkját látni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!