Bécsben berobbant a piac-boom

2023. július 1-jétől négy új hellyel bővül az osztrák főváros piacainak listája. Állandó státuszt kap a Neubaumarkt, a Matznermarkt, az Alszeilenmarkt és a Servitenmarkt.

Tavaly májusban több mint 387 ezren látogattak ki hetente Bécs valamelyik piacára, ami nyolcszázalékos növekedés 2019 azonos időszakához képest. Könnyen elérhetőek, regionális és bio termékeket kínálnak valamint fontos találkozóhelyek a környékbeliek számára az osztrák főváros piacai, amelyek változatos árukínálatukkal izgalmas lenyomatai Bécs sokszínűségének. Nem csoda hát, hogy népszerűségük évről-évre nő.

 

Ráadásul a kis- és középvállalkozások számára is fontos gazdasági platformot jelentenek, hiszen a kistermelők itt tudják értékesíteni árujukat a fogyasztók számára. A nagy népszerűségre és fontos gazdasági szerepre tekintettel az osztrák fővárosban – a meglévők mellett – hat további piac működik kísérleti jelleggel, ezek közül állandósítanak most négyet.

Fix hetipiac lesz 2023. július 1-jétől a Neubaumarkt a 7. kerületben, a Matznermarkt a 14. kerületben, az Alszeilenmarkt a 17. kerületben és a Servitenmarkt Alsergrundban. Ez főleg az árusoknak jelent majd könnyebbséget, akiknek ettől kezdve nem kell minden piacnapra közterülethasználati-engedélyt kérniük.

Szintén a piacokat érintő változás, hogy július 1-jétől kibővítik a Kutschkermarkt és a Viktor-Adler-Markt területét, a Naschmarkton pedig vasárnaponként 10 óra helyett már 9 órakor kinyithatnak a vendéglátó egységek. A záróra változatlanul este 9-kor lesz, a szombati bolhapiac pedig továbbra is 3-ig lehet nyitva.  

 

 

Forrás: Bécs Város | Nemzetközi Irodák


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.