Bécsben berobbant a piac-boom

2023. július 1-jétől négy új hellyel bővül az osztrák főváros piacainak listája. Állandó státuszt kap a Neubaumarkt, a Matznermarkt, az Alszeilenmarkt és a Servitenmarkt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tavaly májusban több mint 387 ezren látogattak ki hetente Bécs valamelyik piacára, ami nyolcszázalékos növekedés 2019 azonos időszakához képest. Könnyen elérhetőek, regionális és bio termékeket kínálnak valamint fontos találkozóhelyek a környékbeliek számára az osztrák főváros piacai, amelyek változatos árukínálatukkal izgalmas lenyomatai Bécs sokszínűségének. Nem csoda hát, hogy népszerűségük évről-évre nő.

 

Ráadásul a kis- és középvállalkozások számára is fontos gazdasági platformot jelentenek, hiszen a kistermelők itt tudják értékesíteni árujukat a fogyasztók számára. A nagy népszerűségre és fontos gazdasági szerepre tekintettel az osztrák fővárosban – a meglévők mellett – hat további piac működik kísérleti jelleggel, ezek közül állandósítanak most négyet.

Fix hetipiac lesz 2023. július 1-jétől a Neubaumarkt a 7. kerületben, a Matznermarkt a 14. kerületben, az Alszeilenmarkt a 17. kerületben és a Servitenmarkt Alsergrundban. Ez főleg az árusoknak jelent majd könnyebbséget, akiknek ettől kezdve nem kell minden piacnapra közterülethasználati-engedélyt kérniük.

Szintén a piacokat érintő változás, hogy július 1-jétől kibővítik a Kutschkermarkt és a Viktor-Adler-Markt területét, a Naschmarkton pedig vasárnaponként 10 óra helyett már 9 órakor kinyithatnak a vendéglátó egységek. A záróra változatlanul este 9-kor lesz, a szombati bolhapiac pedig továbbra is 3-ig lehet nyitva.  

 

 

Forrás: Bécs Város | Nemzetközi Irodák


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.