A 2022-es Kézműves Kiválóságok díjat szörp és lekvár kategóriában a hazai manufaktúra málnás termékei nyerték: Magyarország Szörpje címet kapta a Mayer Málnaszörp és Magyarország Lekvárja lett a Mayer Málnalekvár.
A magas minőségű alapanyagokból készített, prémium szörpjeiről és lekvárjairól ismert manufaktúra számára fontos visszajelzés, elismerés a szakma részéről a versenyen megszerzett díj, amelyen számos manufaktúra, kistermelő jelent meg, és a különféle kategóriákban számos termék került a zsűritagok elé.
Hadd főzzek ma magamnak...
A manufaktúra 2015-ben alakult. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószertől mentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak.
A családi vállalkozásként működő szörp üzemükben - saját receptek alapján - csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. Céljuk, a lehető legjobb minőséget kínálni a fogyasztók számára, megőrizve a gyümölcsök és a fűszerek eredeti ízét.
Forrás: Turizmus Online