hirdetés

Mit eszünk majd 2025-ben?

Hogyan mennek a vegán éttermek? Ki az a food stylist? Rohamosan alakul át a városi életmód: új szakmák születnek, piaci rések nyílnak. Ebbe a világba ad betekintést közel 20 programmal és 100 előadóval, jó példákkal a Loffice közösségi iroda április 19–20-án a Startup Safary rendezvény keretében.

hirdetés

A Startup Safary-n gasztro trendekről is szó lesz: társadalmi felelősségvállalás, veganizmus, food styling. Mit jelent a fenntartható vendéglátás és miért fontos? Mi van a “zöldségen” túl - milyen további társadalmi értéket tud teremteni a vállalkozás? A hazai gasztronómiai piacról bemutatkozik a Felelős Gasztrohős, a Kiosk Budapest, a HellóAnyu, a Doremi Today és a Budapest Bike Maffia.

A táplálkozásban az utóbbi évek trendje a veganizmus, amelynek része a növényi alapú táplálkozás, az állatvédelem és a környezetvédelem. “Világszerte 98 százalékkal nőtt tavaly a kereslet a vegán termékek iránt, az Egyesült Királyságban már 3,5 millió ember - a lakosság 7 százaléka - vallja magát oda tartozónak” - mondja Varga Balázs vegán sporttáplákozási tanácsadó, aki egy példát is említ: Kapósak a növényi tejek: egy ismert gyártó édesítetlen mandulateje iránt 2015 óta 2300-szoros növekedést mértek világszerte. A vendéglátóiparban Budapesten sorra nyílnak és jövedelmezőek a vegán éttermek, bisztrók. Az iparágban rejlő lehetőségekről Balázs mellett a VeganLove, a Naspolya Nassolda, a Culinary Institute of Europe és a Great Bistro alapítói beszélnek.

Természetesen a hagyományos vendéglátás is terítékre kerül. Elismert és hiteles szereplők árulják el, hogy mi kell egy sikeres gasztro vállalkozáshoz, illetve milyen új kapcsolódó szakmák vannak születőben. A gasztro blokkban bemutatkozik Laki Eszter grafikus, világutazó és a Dobrumba társtulajdonosa, Várvizi Péter a Larus Étterem vezető séfje, Rétfalvi-Kurucz Alexandra gasztro-coach és Beck Márton, a Padron tulajdonosa.

Az új trendek új szakmákat is teremtenek. Ilyen például a rendezvényen is felbukkanó food stylist, vagyis az ételek látványtervezője, aki az alapanyagok beszerzésétől kezdve, a koncepcióalkotáson át, egészen a “terített asztalig” sok mindennel foglalkozik.

Mi is az a Startup Safary? Berlinből, 2012-ben indult kezdeményezés, melynek célja a startup világ megismertetése a szélesebb közönséggel illetve a piaci szereplők közötti kapcsolatok bővítése. A cégek egy vagy két napra kinyitják kapuikat az érdeklődők előtt, és programokat szerveznek szakmabelieknek, potenciális befektetőknek, álláskeresőknek, pályaválasztás előtt állóknak. A Startup Safaryt eddig Európa több mint tíz városában rendezték meg Párizstól Athénig. Budapesten tavaly tartották az első ilyen eseményt közel 3 ezer résztvevővel.

Az eseményeken való részvétel a Loffice támogatásával ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Facebook események listája és regisztrációs információ az alábbi linken található: www.facebook.com/events/552496671800497/

(forrás: Vendég és Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk