Mit talál az utókor a budai VakVarjú időkapszulájában?

A régi budai VakVarjú étterem vendégeiről emlékekkek teli időkapszulát helyezett el az étteremcsalád vezetősége a teljes felújítás alatt álló étterem alapzatában. Semsei Rudolf tulajdonos szerint e kedves és megható üzenetekre érdemes építeni a tervek szerint 2024 januárjában megnyíló modern éttermet.  

Az időkapszulába a régi VakVarjú Buda törzsvendégeinek több mint 150 üzenete, az étterem felújításával kapcsolatos gyermekrajzok, LEGO, az Újbuda újság legfrissebb, és a felújításról korábban hírt adó száma, a vendégektől kapott több mint 100 életkép, valamint az elmúlt 15 év meghatározó pillanatairól készült fotók kerültek.

 

„Tizenöt év után megérett egy komoly átépítésre vendéglőnk, amely a VakVarjú étteremcsalád legelső egysége volt. Újbudán nőttem fel és itt is élek, így a budai egységünk különösen közel áll a szívemhez. Éppen ezért nem is volt kérdés, hogy amikor megérett az idő a felújítására, pénzt és energiát nem sajnálva azonnal belevágtunk modernizálásába”, mondta Semsei Rudolf tulajdonos.

Az újbudai étteremben a férőhelyek száma majdnem duplája lesz a réginek. A hozzáépített hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a beltér letisztult és világos lesz, és be lehet majd lesni a szintén üvegfallal elválasztott látványkonyha mindennapjaiba is. Nyáron tágas terasz várja a vendégeket. Ez lesz az első teljesen akadálymentesített egységük, ahol a kerekesszékes vendégek is teljesen komfortosan közlekedhetnek.

„A báján és kedvességén mit sem változtattunk, valamint ételeink stílusa és az árszínvonal sem változik. Továbbra is élő zongorajáték, gyereksarok és megújult belső játszótér fogja várni törzsvendégeinket és a minket most felfedezőket, de reméljük, hogy a komfortosabb és modernebb kialakításnak köszönhetően még magasabb szintű vendégélménnyel tudjuk megajándékozni őket. A konyhán pedig klimatizált csúcstechnológiás konyhában dolgozhatnak majd a kollégák”, tette hozzá Semsei Rudolf.

Az ünnepséget  az étteremcsalád tulajdonosain kívül megtisztelte részvételével Dr. László Imre újbudai polgármester, Görög András, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A teljesen megújult újbudai VakVarjú-egység a tervek szerint 2024 januárjában nyitja meg kapuit.

 

 

Forrás: vakvarju.com


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.