Mit talál az utókor a budai VakVarjú időkapszulájában?

A régi budai VakVarjú étterem vendégeiről emlékekkek teli időkapszulát helyezett el az étteremcsalád vezetősége a teljes felújítás alatt álló étterem alapzatában. Semsei Rudolf tulajdonos szerint e kedves és megható üzenetekre érdemes építeni a tervek szerint 2024 januárjában megnyíló modern éttermet.  

Az időkapszulába a régi VakVarjú Buda törzsvendégeinek több mint 150 üzenete, az étterem felújításával kapcsolatos gyermekrajzok, LEGO, az Újbuda újság legfrissebb, és a felújításról korábban hírt adó száma, a vendégektől kapott több mint 100 életkép, valamint az elmúlt 15 év meghatározó pillanatairól készült fotók kerültek.

 

„Tizenöt év után megérett egy komoly átépítésre vendéglőnk, amely a VakVarjú étteremcsalád legelső egysége volt. Újbudán nőttem fel és itt is élek, így a budai egységünk különösen közel áll a szívemhez. Éppen ezért nem is volt kérdés, hogy amikor megérett az idő a felújítására, pénzt és energiát nem sajnálva azonnal belevágtunk modernizálásába”, mondta Semsei Rudolf tulajdonos.

Az újbudai étteremben a férőhelyek száma majdnem duplája lesz a réginek. A hozzáépített hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a beltér letisztult és világos lesz, és be lehet majd lesni a szintén üvegfallal elválasztott látványkonyha mindennapjaiba is. Nyáron tágas terasz várja a vendégeket. Ez lesz az első teljesen akadálymentesített egységük, ahol a kerekesszékes vendégek is teljesen komfortosan közlekedhetnek.

„A báján és kedvességén mit sem változtattunk, valamint ételeink stílusa és az árszínvonal sem változik. Továbbra is élő zongorajáték, gyereksarok és megújult belső játszótér fogja várni törzsvendégeinket és a minket most felfedezőket, de reméljük, hogy a komfortosabb és modernebb kialakításnak köszönhetően még magasabb szintű vendégélménnyel tudjuk megajándékozni őket. A konyhán pedig klimatizált csúcstechnológiás konyhában dolgozhatnak majd a kollégák”, tette hozzá Semsei Rudolf.

Az ünnepséget  az étteremcsalád tulajdonosain kívül megtisztelte részvételével Dr. László Imre újbudai polgármester, Görög András, a körzet önkormányzati képviselője, valamint Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A teljesen megújult újbudai VakVarjú-egység a tervek szerint 2024 januárjában nyitja meg kapuit.

 

 

Forrás: vakvarju.com


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.