Sikeres PanyolaFeszt, toronyórával

A 13. alkalommal megtartott rendezvény közel 180 fellépője több mint nyolcezer látogatót vonzott a három nap alatt a településre.

A Panyolán élő emberek szeretete, a szervezők lelkiismeretes, kemény, kitartó munkájának köszönhetően sikeresen zárult a Szatmár megyei kis faluban lévő családi fesztivál.

 

A Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémians Betyars, az Óperentzia Feat, Csángálló, Dánielfy Gergő és az Utazók – csakhogynév a fellépők közül. A tánc élményét a Fitos Dezső Társulat, a Szatmár Táncegyüttes és a Szatmár Kamara megannyi fellépői adták. Makranczi Zalán színházi előadással ajándékozta meg a rajongókat.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy minden esztendőben minőségi programokat, változatos zenei kínálatot, színvonalas kulturális étlapot adunk a szatmári embereknek, a hozzánk érkezőknek - mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. - Már több éve arra törekszünk, hogy értékteremtő fesztivál legyen a PanyolaFeszt. Közel 10 helyszínen egyszerre ajánlottunk kiállítást, változatos porta programokat, templom és pálinkafőzde látogatásokat, a Kokas Bandával Tisza-parti mulatságot, középkori templomtúrát kerékpárral. A gyermekek sem unatkozhattak az érdekes népi játszóudvaron és az aktív kézműves foglalkozásokon. A Szatmár ízeit sem felejthettük el, hiszen tizenegy főzőcsapat több mint 50 fajta ételt és közel 40 féle süteményt kínált a fesztivál vendégeinek, de volt kézműves sör, kiváló borok és persze az elmaradhatatlan panyolai pálinka. Vasárnap ünnepi istentisztelettel és a Rege zenekar gyönyörű előadásával zártuk a több napos rendezvényt, Továbbá egy örömteli hírt is bejelenthettem a gyülekezetnek, hiszen a fesztivált szervező csapat az idei bevételből a falu református templomának toronyóra javítását támogatja azért, hogy Panyolán újra együtt számolhassuk a perceket - fejezte be gondolatát Muhari Zoltán.

Forrás: Panyolafeszt / Vendég


Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.