hirdetés

Borból ékszer - Új hungaricum született?

Eddig csak folyó állapotában kedveltük a magyar bort, de ezentúl ékszer formájában is sikert arathat. Több éves tudományos kutató munka eredményeként született meg a Vincells ékszercsalád alapanyaga, a szilárd bor, amely szombaton mutatkozott be a nagyközönség előtt.

hirdetés

A tegnapi  esemény célja két darab királynői nyakék bemutatása volt, melyen közel egy éve dolgoztak a cég tulajdonosai. A 3,5 millió forint értékű nyakékek szívében a Jammertal Borbirtok díjnyertes borából készült Vincells borkő tündököl. A nyakék egy, az építészetből átemelt technikával készült, a márka feltalálója, alapítója Csikósné Homolya Ágnes, aki eredeti szakmáját tekintve építőmérnök.

A nagyszabású, borkóstolóval egybekötött partin, megláthattuk, milyenek is ezek az ékszerek: nos, teljesen egyedi, kézműves alkotások, melyet a sorszám és a tanúsítvány igazol. Csak nemesfém anyaggal – ezüsttel vagy arannyal - párosítják a szilárd bort. Karkötőket, láncokat, fülbevalókat is bemutattak a szépséges manökenek a Mystery Hotelben rögtönzött kifutón.


Ahogy az ismertető prospektus fogalmaz, bármilyen fajtájú természetes borból, néhány segédanyag felhasználásával készül az ékszerek alapanyaga, sok lépcsős, összetett, kémiai eljárás során. A megszilárdulás technológiája közel 8-10 hetet vesz igénybe. Az ékszerek letisztult, geometrikus formájúak.


Egy Vincells szetthez akár egy üvegnyi bor is szükséges. Érdekesség, hogy a saját magunk által vásárolt vagy kiválasztott, netán külföldön emlékbe vásárolt borból is lehet ilyen ékszereket csináltatni.

Elek Lenke

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk