hirdetés

Válságban van a hazai borászat?

Egy pohár fehér bort kérek! - na, ez a mondat sem nagyon szokott elhangzani ma már jobb vendéglátóhelyeken.

hirdetés

Érthetően. Mert a pincérnek fel kell(ene) hívnia a - borlap mellett - néhány alapvető dologra a figyelmet.

depositphotos.com
depositphotos.com

Szárazat óhajt vagy édeset? Mit fog enni? Melyik pincészetet preferálja? Könnyed aperitifnek szánja, vagy csak egy laza, beszélgetés közbeni kortyolgatáshoz?

Bár a vendégek, vásárlók több mint háromnegyede ma „sem ért” a borhoz, az elmúlt évtizedek alatt jelentősen fejlődött itthon is a borkultúra. Miközben az elmúlt 30 évben erősen visszaesett a fogyasztás, és mintha a mennyiség helyett a minőség lenne egyre fontosabb.

Egyre kevesebben akarnak - kis falusi kocsmában sem - becsiccsenteni bortól. Ha éppen ily módon akarnának kizökenni a valóságból, mást kortyolnak.

Társlapunk, az mfor.hu a következő tematika mentén haladva ad hiteles látleletet az aktuális magyar borfogyasztási szokásokról:

- Az online értékesítés segített

- Népszerűbb a fehér

- A száraz a divat, de fogy az édes is

- Az új trendet a fiatalok alakítják

- Műanyag csavar vagy parafadugó?

- Borkóstoló, online

 

 

Elek Lenke
a szerző cikkei

(forrás: Mfor)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk