hirdetés

Magánerős szálloda-beruházás Nyíregyházán

Százmillió forint összegű magánerős beruházással négycsillagos szállodává alakították át Nyíregyházán a Centrál Hotelt.

hirdetés

A keddi átadáson Bánszkiné Mészáros Irén tulajdonos-igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a húsz éve működő vállalkozás a nyereségéből fejlesztette a szállodát, amelyhez nem pályáztak semmilyen beruházási támogatás elnyerésére. Hozzátette: támogatást a szálloda húsz dolgozójától kértek és kaptak, akik szabadidejükben közreműködtek a felújítás előkészületi munkálataiban is. A beruházással - folytatta Bánszkiné Mészáros Irén - a piaci igényekhez igazodtak, hogy az üzleti szférából adódó törzsvendégkörüket az elvárásaiknak megfelelően kiszolgálhassák a Nyíregyháza belvárosában lévő hotelben.

Az igazgató tájékoztatása szerint a magánvállalkozás múlt évi árbevétele mintegy 85 millió forint volt, amit az idén várhatóan 30 százalékkal növelnek, s jövőre - a beruházás eredményeként - további forgalomnövekedésre számítanak. A Centrál Hotelben 33 szoba és hét lakosztály van, illetve például welness részleg és kétszáz személyes konferenciaterem. Az avatáson Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) Nyíregyháza polgármestere kiemelte: a városban korábban a négycsillagos szállodák kínálata meglehetősen szűkös volt, az idén viszont már a másodikat adják át.

A Centrál Hotel most elkészült beruházása mellett márciusban négycsillagossá fejlesztették az Aventinus Hotelt is, részben szintén magánerős, 180 millió forint összegű befektetéssel. Hozzáfűzte, hogy a gyógyhellyé nyilvánított, a városhoz tartozó Sóstógyógyfürdő egészségturizmusa jelentős idegenforgalmat vonz a szabolcsi megyeszékhelyre.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk