hirdetés
hirdetés

Így közlekedhetnek szeptemberben a turistabuszok a pesti alsó rakparton

A Fővárosi Önkormányzat még tavasszal döntött a pesti alsó rakpart szeptember közepéig történő hétvégi megnyitásáról. A következő hétvégék a nemzeti ünnephez kapcsolódó munkaszüneti napok, illetve munkanap-áthelyezés miatt egyedileg alakulnak, melyhez igazodva alakul a pesti alsó rakpart Margit híd – Bálna közötti szakaszának használata.

hirdetés

"Mind a rakpart megnyitás célja, mind a közlekedésbiztonsági és forgalmi okok alapján a négy napos hosszú hétvégén végig, tehát augusztus 20-21-én is sor kerül a rakpart gyalogos-kerékpáros megnyitására. (Ezen a két napon rendezvény jellegű esemény nem lesz.) Hasonló okokból augusztus 29-én, mely áthelyezett munkanap, szintén javasolt a közúti forgalom lezárása, azzal is összefüggésben, hogy ezen a napon kerül megrendezésre a Budapest Urban Games (BUG) sportesemény is, mely érinti a megnyitott rakpartot is. A megnyitás a szokásos módon zajlik a szeptember 5-6. és a szeptember 12-13. hétvégéken is. Hosszabb, hétköznapokat érintő megnyitás nem lesz.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a fentiek alapján a turistabuszok behajtása az augusztus 20., 21. és 29. napokon is a lezárás idején eddig megszokott ügymenettel lesz lehetséges. Nem tudom, történt-e korábban egyeztetés a szervezőkkel, de szeretném jelezni, hogy az augusztus 29-re a BUG keretében meghirdetett Duna-átúszás egyik fő helyszíne a Salkaházi Sára rakpart, mely érintheti a szállodahajók kikötését és a turistabuszok közlekedését is – ezzel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel kérem, forduljanak közvetlenül a szervezőkhöz.

A Budapest Közúttól kapott heti tájékoztatás alapján bízunk benne, hogy a behajtás és a turisztikai forgalom lebonyolítása eddig, és a hátralevő időszakban is eredményesen és kényelmesen fog történni" - tájékoztatta a Magyar Idegenvezetők Egyesületét Timár Benedek városfejlesztési önkormányzati tanácsadó.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai