hirdetés
hirdetés

Osztrák-magyar kerékpáros projekt indul

Nyertes lett a CYCLING AT-HU Grenzenloses Genussradeln = Határtalan Kerékpáros Élmény című határon átnyúló kerékpár-turisztikai pályázat.

hirdetés

Az egyedülálló határon átnyúló kerékpár-turisztikai projektben megfogalmazott fejlesztések a „Creating the Future” Ausztria – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósulnak meg két osztrák és két magyar projektpartner részvételével. A nyertes pályázat időtartama: 2012.07.01- 2014.12.31. A projekt Európai Uniós támogatással, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásából valósul meg.

Magyar részről a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. és Narda Község Önkormányzata vesz részt a projekt megvalósításában, osztrák részről a Thermenland Steiermark Marketing GmbH és a projektgazda Tourismusregionalverband Oberwart-Bad Tatzmannsdorf.

Az elmúlt évtizedekben, Burgenlandban és Stájerországban kiépült a kerékpárút hálózat. A kerékpározás e tartományokban a turisztikai kínálat egyik fő eleme. Magyarországon a kerékpáros turizmus Ausztriához képest még elmaradottnak tekinthető. Szombathely és térségének bekapcsolása a nemzetközi és határon átnyúló kerékpáros hálózatába nem megoldott. A schengeni határnyitást követően a kis forgalmú, helyi jelentőségű határátkelők bevonása lehetővé teszi a kerékpárút-hálózatok határon átnyúló összeköttetését. A határtérség kerékpáros turizmusához kapcsolódó kínálat felmérése, összehangolt közös értékesítése kiemelt potenciállal bír.

A „Creating the Future” AT-HU program céljai között szerepel a régióban a versenyképesség javítása, valamint, hogy a gazdaság valamennyi ágazatában, így a turizmus területén is ösztönözzék az együttműködést és innovációt. A programterület fenntartható fejlődésének támogatása. Határon átnyúló turisztikai értékteremtés és a kapcsolatok erősítése. A nyugat-magyarországi kerékpárút-hálózat jobb határon átnyúló összeköttetésének megvalósítása a dél-burgenlandi és a kelet-stájerországi úthálózattal. A határtérség kerékpáros infrastruktúrájának, kerékpár turisztikai kínálatának fejlesztése. A projekttérség természeti és kulturális turisztikai attrakciókon alapuló kínálatának fejlesztése. A „kerékpáros élmény” fogalmának pozícionálása, szemléletformálás.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk