hirdetés
hirdetés

Szexizmus vádja miatt tiltották le a Ryanair hirdetéseit

Letiltották a Ryanair fapados légitársaság hirdetéseit két brit napilapban, miután az olvasók szexizmussal és a nők tárgyként való ábrázolásával vádolták meg az ír vállalatot - adta hírül szerdán a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.

hirdetés

A vitatott hirdetés - amelyen melltartóban és bugyiban pózoló nők, felettük pedig a "Forró viteldíjak és személyzet. Egy út már 9,99 fonttól" felirat látható - a The Guardian, a The Independent és a The Daily Telegraph című napilapokban jelent meg. A brit reklámhatósághoz összesen 17 kérelem érkezett ezzel összefüggésben, a testület pedig megállapította, hogy a légitársaság bűncselekményt követett el.

A Ryanair ezzel szemben azt állította, hogy mivel a személyzet tagjai önként vettek részt a hirdetés elkészítésében, nem tűnhet úgy, mintha "tárgyiasították" volna őket. A légitársaság érvelése szerint a férfiakról és nőkről gyakran szerepelnek hasonló képek a médiában, amelyeket nem lehet sértőnek vagy nyilvános közlésre alkalmatlannak minősíteni.

A reklámhatóság azonban megállapította, hogy a hirdetésben szereplő hölgyek megjelenése, beállítása és tekintete a címmel együtt a női légiutas-kísérők szexuális viselkedését sejteti, megsértve ezzel a hirdetési gyakorlatot. A testület megtiltotta, hogy a szóban forgó hirdetés újra megjelenjen.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk