hirdetés
hirdetés

Váltás az Air Berlin élén

2013. január 7-étől az 56 éves Wolfgang Prock-Schauer veszi át az Air Berlin PLC-nél a Chief Executive Officer posztot Hartmut Mehdorntól, aki 2011. szeptember 1-jétől ideiglenesen töltötte be ezt a pozíciót. Prock-Schauer egyúttal Executive Directorként az Air Berlin PLC Board of Directors tagja is lesz. Hartmut Mehdorn továbbra is a testület tagja marad, közölte lapunkkal az Air Berlin. 

hirdetés

Hartmut Mehdorn hivatali idejében útjára indította és sikeresen kiépítette az airberlin és az Etihad Airways közötti partnerséget, beléptette a légitársaságot a oneworld® légiszövetségbe, valamint újraszervezésre és hatékonyságnövelésre irányuló stratégiai intézkedésekkel új alapokra helyezte a vállalatot. A hatékonyság növelésére irányuló „Shape & Size” program mellett a menedzsmenttel együtt kialakította és útjára indította a „Turbine” turnaround-programot.

Fotó: Air Berlin

Dr. Hans-Joachim Körber, az Air Berlin PLC Board of Directors Chairmanje megköszönte Hartmut Mehdornnak az elmúlt 15 hónapban az airberlin CEO-jaként végzett kiemelkedően sikeres munkáját.

Wolfgang Prock-Schauer személyében széles körű nemzetközi vezetői tapasztalatokkal rendelkező elismert szakember veszi át az airberlin csúcspozícióját. Wolfgang Prock-Schauer felügyeli tovább a változásokat, CEO-ként ő felel majd a két évre szóló „Turbine” turnaround-program végrehajtásáért, így jelentős szerepe lesz a vállalat átalakításában” – mondta Dr. Hans-Joachim Körber.

Prock-Schauer az airberlin Management Board Chief Strategy and Planning Officer (CSPO) tisztjét töltötte be eddig, és egyelőre továbbra is ellátja ezt a feladatot is.

A Wirtschaftsuniversität Wienen (Bécsi Gazdasági Egyetemen) végzett tanulmányai után az Austrian Airlines légitársaságnál kezdte meg szakmai életútját 1981-ben,
ahol Executive Vice Presidentként többek között a hálózatmenedzsmentért,
a stratégiai tervezésért és szövetségekért, valamint a Lauda Air és Tyrolean regionális légitársaságok integrálásáért felelt. 2003-ban az indiai Jet Airways CEO-ja lett.

2005-ben sikeresen tőzsdére vitte a Jet Airways légitársaságot, valamint kiépítette a hosszú távú járatok üzletágat, illetve globális hálózatot alakított ki más légitársaságokkal. 2009 és 2012 között Wolfgang Prock-Schauer a British Midland International CEO-ja volt, ahol számos termelékenységjavításra irányuló intézkedést vezetett be. Prock Schauer nős és három gyermeke van.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk