hirdetés
hirdetés

Angolosan távoztak a brit turisták a svájci síparadicsomból

A mutáns koronavírus megjelenése után Nagy-Britanniában a svájci síparadicsomokban visszamenőleges hatállyal rendelték el, hogy az onnan december 14. óta érkező turistáknak tíznapos karanténba kell vonulniuk. A 420 brit látogató legalább fele azonban kijátszotta a rendelkezést.

hirdetés

Az előírás azokra a britekre is vonatkozott, akik a karácsonyi ünnepeket töltötték a „kis-Londonnak” nevezett Verbier-ben, ahol a téli időszakban a vendégek egyötöde szigetországi, adja hírül az euronews.com portál.

A svájci hatóságok most 420 ilyen látogatót azonosítottak, akiknek karanténban kellett volna tölteniük az ünnepeket. A Sonntags Zeitung szerint azonban a britek legalább fele nem tartotta tiszteletben a járványügyi előírást, és sokan közülük a közeli, határon túli francia szállodákban kerestek menedéket, azaz kibúvót.

Sokan közülük legfeljebb egy napot töltöttek vesztegzárban, majd az éj leple alatt elmenekültek” – nyilatkozta Jean-Marc Sandoz, a helyi önkormányzat szóvivője. A szállodai alkalmazottak azok után figyeltek fel a britek távozására, hogy nem válaszoltak a recepcióról érkező telefonhívásokra, vagy szobájuk előtt hagyták a megrendelt fogásokat – érintetlenül.

Svájc december 20-án függesztette fel a Nagy-Britanniából érkező járatokat, így kezdetben az sem volt világos, hová tűntek a vendégek. 

A teljes tudósítás megtalálható: ITT

 

(forrás: Euronews.com / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai