hirdetés
hirdetés

Feloldják a járványügyi korlátozásokat Ausztriában

A jelentős mértékben csökkenő új fertőzések száma lehetővé teszi a járványügyi korlátozások további lazítását – jelentette be Johannes Rauch szövetségi egészségügyi miniszter április 14-ei bécsi sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A miniszter közlése szerint április 16-tól szövetségi szinten kivezetik a zárt tereken és a rendezvényeken az általános FFP2-maszkviselési kötelezettséget, ezentúl már csak az élelmiszerboltokban, közösségi közlekedési eszközökön, gyógyszertárakban és az egészségügyi intézményekben lesz szükséges kötelezően maszkot viselni. Bécs város egészségügyi tanácsnoka Peter Hacker hasonló döntésekről számolt be, így húsvéttól Ausztriában egységessé válik a szabályozás - írja a GD Consulting.

Korábban – ahogy arról többször beszámoltunk - Bécs város „különutas politikát” követett: a járványügyi szabályok és intézkedések több vonatkozásban a szövetségi szintűnél szigorúbbak voltak. Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter a kormányzati döntéssel kapcsolatban hangsúlyozta, végre fellégezhetnek a turizmus és rendezvényszervezés területén dolgozó vállalkozások és vendégeik. Rendezvények, összejövetelek esetén a jelenlegi 50 fős létszámkorlát helyett húsvéttól már csak az 500 főnél nagyobb rendezvények esetében szükséges járványügyi megbízottat alkalmazni.

Az új szabályozás alapján az éttermekben, szállodákban, szórakozóhelyeken nem kell a vendégeknek védettségünket igazolni, ezáltal sok apró kellemetlenség már a múlté. A bejelentések alapján meghosszabbodik a covid-igazolások időtartama is: zöld útlevelek az utolsó teljes immunizálást szolgáló oltástól számítva 365 napig lesznek érvényesek, illetve a felgyógyulás kezdetétől számított fél évig. A frissen elrendelt szabályokat legközelebb július 8-án vizsgálják felül. Továbbra is ajánlják mindenkinek a harmadik oltás felvételét, mert ősszel újabb járványhullám várható. "Ugyanakkor aki háromszor beoltatta magát, az nyugodtan mehet nyaralni“ - hangsúlyozta az osztrák egészségügyi miniszter.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk