hirdetés
hirdetés

Komoly fejlesztésekkel készül Szlovénia a síszezonra

A következő (2023/24-es) szezon jelentős változásokat hoz a szlovén síterepeken. Az állam hatalmas összeggel támogatja a fejlesztéseket. Ennek első megállapodását a múlt héten írták alá a Roglát is üzemeltető Unitur céggel - írja a Síelők.hu.

hirdetés

A szlovén kormány 63 millió eurós támogatást nyújt 10 szlovén síterep fejlesztéséhez. A pénzt a síterepek hamarosan megkapják, és az új lifteknek már üzemelniük kell a következő szezonban. Roglában, amellyel a napokban kötöttek szerződést, 8 millió euróval járul hozzá a támogatás az új, 11 millió eurós bekerülési költségű lift építéséhez.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Az összeg a Mašinžaga Park néven futó fejlesztés-sorozat egyéb elemeinek kialakítását is finanszírozza, de kétségtelenül a projekt leglátványosabb eleme egy új, hatszemélyes, fűthető ülésű, „buborékos” ülőlift lesz, amely az 1980-ban épített (42 éves!) két csákányos liftet cseréli le. A tervezett átadás dátuma 2024 november vége.

A teljes cikk ITT olvasható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk