hirdetés

Nagy elismerést kapott egy magyar bor

Arany minősítést szerzett a Folly borászatából származó 19-es Rajnai Rizling Németország legjelentősebb nemzetközi borversenyén.

hirdetés

A 2021. október 8-17. között megrendezett Berliner Wein Trophy nyári/őszi fordulóján 150 tagú zsűri értékelte a 38 országból érkező több mint 6 ezer tételt. A Folly borászatából származó 19-es Rajnai Rizlinget arany minősítéssel ismerték el – áll a cég sajtóközleményében. 

„A Folly díjnyertes borához a Rajnai Rizling szőlőjét 2019-ben teljes érésben, kézi szedéssel szüreteltük. Feldolgozásánál gondos odafigyelés mellett egész fürtös préselést alkalmaztunk. Illatában a Rajnai Rizlingre jellemző citrusos, mézes, enyhén fűszeres jegyek köszönnek vissza. Ízében élénk, roppanós savak jellemzik és már az első korty után érezni az olajos, petrolos jegyeket és egy kevés, badacsonyi ásványosságot” – mondta Nagy Leopold, a Folly borásza.

 

A Folly borai 2021-ben számos elismerést és díjat hoztak el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken. A legrangosabb magyarországi borverseny, a VinAgora aranyminősítése után a Folly Rajnai rizlingje az „MTA Bora 2021” címet is elnyerte. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk