hirdetés
hirdetés

Nyit az észak-német tengerparti turistaövezet

Elsősorban a belföldi turizmus élénkülését várják ettől a kedvező lépéstől.

hirdetés

Hétfőtől kezdve Németország legészakibb szövetségi tartománya teljes egészében megnyithat a turisták előtt, adja hírül az euronews.com portál.

Addig is négy mintarégióban már fogadnak látogatókat, és a gyakorlatban tesztelik a nyitást, a működést, valamint az óvintézkedések betarthatóságát. Ezek között van az például, hogy két sávra osztották a sétáló utcát.

pixabay.com
pixabay.com

Olaf Raffel, a Büsumi Turisztika marketing igazgatója elmondta, az alkalmazottaknak ismét van munkájuk, a cégek a több hónapnyi bezártság után végre újra tudnak pénzt termelni. De megkönnyebbülés a nyitás a vendégek számára is. 

A mintaprojekt a következő szabályok betartásával működhet: zsúfolt helyeken továbbra is kötelező a maszk viselése. A vendégeknek érkezéskor két negatív teszteredményt kell bemutatniuk, amiből az egyik nem lehet 48 óránál korábbi. Továbbá az üdülés alatt is rendszeresen tesztelniük kell magukat a nyaralóknak. 

A nyitás hírére meglódultak a foglalások

A körülbelül 10 ezer vendéget befogadni képes övezetben a nyitás híre után szinte pillanatok alatt minden helyet lefoglaltak. 600 létesítmény nyitotta meg kapuit, köztük múzeumok, éttermek, kempingek.

Ole Kahlke kempingulajdonos megerősítette, hogy nagy erőfeszítésekre van szükség a nyitáshoz, de már mindenki nagyon várta. Az ő kempingjében például felállítottak egy tesztállomást, ahol napi 300 tesztet végeznek.

Németország sem kivétel, amikor a pandémia turizmusra gyakorolt hatásairól beszélünk. Idén márciusban a belföldi vendégéjszakák száma 72 százalékkal volt kevesebb, mint 2019 márciusában Németországban.

Ami Schleswig-Holstein-ben történik, az talán egy pozitív folyamat első jele. Jens Spahn egészségügyi miniszter ugyanakkor figyelmeztette a tartományokat az óvatos nyitás fontosságára. 

A teljes tudósítás megtekinthető: ITT

 

 

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai