hirdetés
hirdetés

Sikeres osztrák workshop, már a nyár jegyében

Mi Ausztria töretlenül fejlődő turizmusának titka? Az egyik mindenképpen a szorgos, pontos és precíz marketingmunka, amelynek Magyarországon is évről évre tanúi lehetünk. Bár még tart a tél az Alpokban, a legfrissebb nyári kulturális és kiránduló ajánlatokat ismertették szerda este a Budapestre érkező ausztriai szakemberek, hogy bemutassák azokat a magyar kollegáknak.

hirdetés

Graznak is van már városkártyája

A budavári Hiltonban tartott budapesti rendezvényen Alsó-Ausztria, Bécs, Burgenland, Felső-Ausztria, Karintia, SalzburgerLand, Stájerország és Tirol 18 kiállítójával találkozhattak az utaztatók és az újságírók. A workshop „műsorvezetője” Oskar Hinteregger, az Österreich Werbung (ÖW) magyarországi irodájának igazgatója volt, aki magyarul köszöntötte a jelenlévőket, nagy sikert aratva. Ezután az egyes régiók képviselőit párosan hívta mikrofon elé, hogy ismertessék szűkebb pátriájuk újdonságait. Megtudhattuk például, hogy – végre, ahogy Hinteregger fogalmazott – Graznak is van városkártyája. Salzburg már régen rendelkezik ilyennel. Az osztrák turisztikai szakemberek mindig tudják, hogy egy új attrakcióval, vagy egy ütős reklámfilmmel miképpen kell egy-egy tartományra felhívni a figyelmet, mint ahogy ez Salzburg esetében is kiderült. A helyi marketingesek nem szeretnék, ha a város örökké csak Mozartról és Salieriről szólna, hanem kissé megváltozna az imázsa, és egy fiatalos, nyüzsgő település lenne, amely helyi ételei miatt is közkedvelt.

© Österreich Werbung / Bielik István
© Österreich Werbung / Bielik István

Több, mint kastély

Schönbrunn ma is a magyarok fő turisztikai látványossága Ausztriában. A császári paloták képviseletében egy felvidéki, galántai magyar szakember, Orbán Zsolt szolgált friss információkkal. Új cégnév talán a magyar szakemberek számára is az Imperial Austria Palaces Service Gmbh, amelyhez a hatalmas kastélyon kívül hozzátartozik a Sisi múzeum, a Schloss Hof, az állatkert és a Möbel, azaz bútormúzeum is. A régi berendezési tárgyakat és más, eredeti, nagy értékű holmikat a legújabb technikával mutatják be a látogatóknak. Ha Kismarton, akkor az Esterházy kastély és Mária Madarász-Kalmár, akit sokan már ismerősként üdvözöltünk a Hiltonban rendezett workshopon. Ő az, aki mindent tud a kastély történelméről, kincseiről, a legendás családról, de a környék új szállásairól, gasztronómiai és más élményeiről is. A Fertő-tó osztrák oldala sok tekintetben még kissé felfedezetlen a magyarok számára, ebben segített a Neusiedler See Tourismus GmbH részéről Michaela Fischbach. Érdemes az aktuális információkért rákattintani a www.neusiedlersee.com weboldalra. Linz, Villach, Klagenfurt, Graz, a Wörthi tó és Bad Kleinkirchem - szintén elhozta friss turisztikai kínálatát.

© Österreich Werbung / Bielik István
© Österreich Werbung / Bielik István

Egy csillogó ékkő Tirolból

Ezúttal külön bemutatkozott Ausztria csillogó ékköve, a tiroli Swarovski látogató központ is, amely ritkán hozza el turisztikai ajánlatát Magyarországra. Florian Holzknecht marketing menedzser vázolta fel, mi mindent tud a hatalmas területen fekvő kristálybirodalom. amely ma már turisztikai nagyüzem lett. Tirol világhírű látványossága nem esik közel a határhoz, ezért kevés a magyar turista. Főleg a német ajkú országokból érkeznek ide turisták, de távoli kontinensekről is iderepülnek a kristályimádó csoportok. Kihagyhatatlan programnak ígérkezik, ha Innsbruckba utazunk, a városközponttól ugyanis 20 percre található. A nagy sikerű rendezvény egyik fontos jelszava volt a fenntarthatóság, erről a Saubermacher Magyarország Kft. képviselője tartott előadást.

Elek Lenke

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk