hirdetés
hirdetés

Állami segítséget kérnek az osztrák szállodások

A Osztrák Szállodaszövetség főtitkára mielőbb intézkedéscsomagot javasol az áremelkedés és az őszi járványhullám megfékezése érdekében.

hirdetés

Az ausztriai WIFO gazdaságkutató intézet friss konjunktúra-elemzése alapján az osztrák turizmus kilátásait 2022-ben is sok bizonytalansági tényező befolyásolja. Kétéves tartós válsághullám után a jelentés ezen sorait olvasva mindannyiunkban óhatatlanul megszólal a vészharang – értékelte a jelentést Markus Gratzer, az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) főtitkára - írja a GD Consulting.

Elmondása szerint jelenleg már szépen éledezik a turisztikai kereslet, az elkövetkezendő hónapok tekintetében egyre optimistábbak a szállásadók. A idei nyáron a belföldi turizmus továbbra is erős marad és remélhetőleg a beutazás is tovább élénkül majd. Az árak elszabadulása, valamint ukrajnai háború okozzák jelenleg a legsötétebb a fekete felhőket a turizmus égboltján. A ÖHV főtitkára mielőbb intézkedés-csomagot javasol az árak megfékezése érdekében.

"A járványhelyzet tapasztalataiból okulva már most meg kell kezdeni a felkészülést az őszi hullámra, hogy egy előzetesen egyeztetett, mindenki számára elfogadható koncepció rendelkezésre álljon, még mielőtt a baj bekövetkezhetne. Csak így biztosítható, hogy a stabilitás némileg visszatérjen  a mindennapokba, mert Ausztria gazdasága nem engedheti meg magának a konjunktúra motorjának számító turisztikai ágazat teljesítményének újbóli kiesését" – foglalta össze Markus Gratzer következtetése. További részletek ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk