hirdetés
hirdetés

Budapest népszerűbb az augusztusi hosszú hétvégén mint tavaly

 Feltámad Budapest: Siófok és Hajdúszoboszló után a fővárosba foglalt szállást a legtöbb vendég az államalapítás ünnepének idejére a Szallas.hu adatai szerint. Az átlagos tartózkodási idő 3 éjszaka és átlagosan 10 ezer forintot fizetünk éjszakánként egy főre. Biztosra mentünk: a nyárzáró hosszú hétvégét átlagosan 2 hónappal előre lefoglaltuk - tájékoztatta szerkesztőségüket a Szállás.hu.

hirdetés

Egyre népszerűbb választás a főváros is a magyar vendégek körében, az augusztus huszadikai hosszú hétvégén például a harmadik helyen végzett Budapest a Szallas.hu foglalási darabszámait összesítő ranglistáján. Csak Siófok és Hajdúszoboszló előzték meg. Ugyanakkor a napi bejövő foglalásokat már vezeti: a háromnapos pihenő közeledtével több Budapestre szóló foglalás érkezik, mint Siófokra.

„A magasabb ár sem szegte a szállásfoglalók kedvét – ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. – Míg a Balatonon egy főnek az ünnepi hétvégén átlagosan 12 ezer forintba, a fővárosban és térségében 11 forintba kerül egy éjszaka, addig országos viszonylatban 10 ezer forintos költséget jelent.” A szakember azt is hozzátette, hogy a fővárosban átlagosan 16 százalékkal, a Balatonon és országosan pedig körülbelül 9 százalékkal drágultak meg a szállásárak éjszakánként egy fő részére tavalyhoz képest.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Átlagosan 3 éjszakát töltenek el idegenben a vendégek, és 3 főre foglalnak szállást. Hajszálnyival ugyan, de az apartmanok kerekedtek felül a szállástípusok közül, a vendégek harmada választotta. Hotelben a turisták 27 százaléka hajtja majd álomra fejét. Minden ötödik foglalás vendégházba szól, panzióban pedig a kirándulók 15 százaléka piheni ki fáradalmait. Wellness-szállásra minden ötödik vendég voksolt. Előrelátóak voltak a vendégek, átlagosan 2 hónapra előre leadták már a foglalásokat. „Ebből az látszik, hogy tavalyhoz képest jóval bátrabban terveztek az utazók, hiszen 2020-ban 49 nap volt a foglalási időkapu” – mondta Trepess Beatrix.

Régiós szinten tarolt a Balaton, a hosszú hétvégi foglalások harmada ide szól. Észak-Magyarország (15,7%), Nyugat-Dunántúl (10,8%) és Észak-Alföld (10,7) települései iránt is fokozott az érdeklődés. A dobogón kimagasló városok mögött Eger, Hévíz, Balatonfüred, Gyula, Zalakaros, Szeged és Pécs sorakoznak a népszerűségi listán.

A legnépszerűbb belföldi úti célok az augusztus 20-ai hosszú hétvégén 2021-ben (zárójelben a 2020-as helyezésük)

1. Siófok (1.)

2. Hajdúszoboszló (2.)

3. Budapest (4.)

4. Eger (3.)

5. Hévíz (5.)

6. Balatonfüred (6.)

7. Gyula (7.)

8. Zalakaros (9.)

9. Szeged (8.)

10. Pécs ( -, tavaly Debrecen volt a 10.)

A foglalások megoszlása a legnépszerűbb régiók között az augusztus 20-ai hosszú hétvégén 2021-ben:

1. Balaton: 30,8%

2. Észak-Magyarország: 15,7%

3. Nyugat-Dunántúl: 10,8%

4. Észak-Alföld: 10,8%

5. Dél-Alföld: 9,5%

6. Budapest és vonzáskörzete: 8,3%

7. Dél-Dunántúl: 7,2%

8. Közép-Dunántúl: 4,8%

9. Tisza-tó: 2%

A foglalások megoszlása szállástípusonként az augusztus 20-ai hosszú hétvégén 2021-ben:

1. Apartman: 30,3%

2. Hotel: 27,5%

3. Vendégház: 20,2%

4. Panzió: 15,3%

5. Egyéb: 6,7%

Áremelés Ft/fő/éj százalékos változása:

● Budapest: +16%

● Balaton: +9%

● országosan: +9%

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk